Ruudullinen ovenpysäytin kesäksi

03 heinäkuuta, 2024

Horjuvat shakkiruudut tukevassa puupölkyssä tekevät käytännöllisen ovenpysäyttimen ja hauskan yksityiskohdan. Viistoon sahattuun yläosaan kiinnitetyn kahvan ansiosta sitä on helppo siirtää.

Lue koko teksti

Metsän veistokset

26 kesäkuuta, 2024

Siinä missä jotkut näkevät roskia, toiset näkevät veistoksia! Vanhat harmaantuneet oksat metsässä voivat olla kauniin veistoksellisia koukeroisuudessaan ja patinassaan.

Lue koko teksti

Valoisa idea – mallinukke lampunjalkana

19 kesäkuuta, 2024

Perinteinen mallinukke ei ole vain hyvä malli piirustusta ja maalausta varten. Se voi myös toimia pöytälampun jalkana, jossa luonnetta.

Lue koko teksti

Patalappuja vanhoista farkuista

12 kesäkuuta, 2024

Vanhat kuluneet farkut käyvät erinomaisesti kaikenlaiseen kierrätykseen. Siististi kuluneista takataskuista saat patalaput grillaussesonkia varten.

Lue koko teksti

Paikkakorttipitimet hääjuhliin

05 kesäkuuta, 2024

Joskus pienet yksityiskohdat tekevät sen. Pienet paikkakorttipidikkeet morsiamen ja sulhasen paikoilla ovat se pieni lisäyksityiskohta, joka nostaa tämän kesän häiden yleisilmettä!

Lue koko teksti

Kesäinen köynnös vesimeloneilla

29 toukokuuta, 2024

Kesäinen köynnös akvarellimaalatuilla kakkupapereilla on kaunis koriste kesän ulkojuhlissa. Ripusta köynnös puuhun tai aseta koristeeksi pöydälle.

Lue koko teksti

Korurasia ylioppilaalle

22 toukokuuta, 2024

Valmistujaislahjaksi on kiva antaa lahja, joka on paketoitu erityisen huolella. Pienet ylioppilaslakkien muodossa olevat rasiat tekevät lahjasta henkilökohtaisen ja arvostetun.

Lue koko teksti

Hopeakoru kahdella renkaalla

15 toukokuuta, 2024

Kaksi yhteen liitettyä rengasta muodostaa kauniin kaulakorun kesäksi. Ehkä lahjaksi koulujen päättäjäisiin, äitien päiväksi tai ylioppilaalle?

Lue koko teksti

Neulottu laukku yhdessä kappaleessa

08 toukokuuta, 2024

Unohda monimutkaiset neulontaohjeet ja pudonneet silmukat! Tämän kesälaukun neulot yhtenä kappaleena, jonka taitat ja ompelet käsin yhteen. Ja suoran neulontaharpun avulla on helppo neuloa tasaista kaksinkertaista kudosta.

Lue koko teksti

Verhoile tuolin istuin

01 toukokuuta, 2024

Vanhat todella hyvälaatuiset tuolit voivat kestää satoja vuosia. Ne ansaitsevat kunnostuksen, kun pehmusteet kuluvat! Vanhan käsityöperinteen mukaan kiristetty klassinen satulavyö tekee tuolista kestävän vielä lisää sata vuotta.

Lue koko teksti

Tyylikäs silmälasiteline

24 huhtikuuta, 2024

Pian on taas aika ottaa aurinkolasit esille. Silmälasiteline pitää lasit järjestyksessä ja saat siitä lisäksi hauskan sisustusyksityiskohdan.

Lue koko teksti

Kynäkotelo – fiksu säilytys siveltimille ja työkaluille

17 huhtikuuta, 2024

Suosikkityökalut - siveltimet, lyijykynät, sakset ja muut suosikkityökalusi, jotka haluat ottaa mukaasi, tarvitsevat älykkään säilytyskotelon. Kotelo, jonka otat nopeasti käyttöön, kun luovuus iskee.

Lue koko teksti

Pöytätabletti tekstiilipainatuksella

10 huhtikuuta, 2024

Nopeimman pöydän kattaukseen teet itsepainetuilla pöytätableteilla. Kaikki on valmiina silmänräpäyksessä - veitsi ja haarukka, lusikka ja muki!

Lue koko teksti

Verkkovalaisin vapailla linnuilla

03 huhtikuuta, 2024

Lintu on vapaa, mutta pesä on suojattu kullanhohtoisella kanaverkolla. Tämän kullanvärisen kattolampun luot perinteisestä metalliverkosta ja lampunvarjostimien rungosta.

Lue koko teksti

Munateline jyrsityillä rei'illä

27 maaliskuuta, 2024

Kananmunateline hillitysti koverretuilla paikoilla kananmunille on kiva tapa tarjoilla vasta keitettyjä munia pääsiäispöytään. Dremelin jyrsimellä saat työstä hauskaa!

Lue koko teksti

Pääsiäispupuja lautasliinarenkaiksi metallilangasta

20 maaliskuuta, 2024

Tuo pääsiäispöydän kattaukseen hieman ylimääräistä tunnelmaa – söpöllä korvaparilla! Nopeasti, helposti, halvasti, tyylikkäästi ja hieman hauskastikin, viimeistelet kattauksesi näillä lautasliinarenkailla metallilangasta.

Lue koko teksti

Ovikranssi koivunoksista ja kultamunista toivottaa tervetulleeksi

13 maaliskuuta, 2024

Kuka täällä munii kultamunia? Toivota kevät tervetulleeksi ovikranssilla perinteisistä koivunoksista, ja joka on koristeltu kultamunilla ja pajunoksilla.

Lue koko teksti

Tyynyt faux chenilleä

06 maaliskuuta, 2024

Sininen on kuuma väri tänä keväänä! Kirkkaansininen, vaaleansininen, laivastonsininen - ja farkkusininen. Pari uutta tyynyä sinisen sävyissä ja tekniikalla, joka sopii täydellisesti vanhojen kangaspalojen uudelleenkäyttöön, sopii täydellisesti tähän aikaan.

Lue koko teksti

Mitä pääsiäiskanat hautovat?

28 helmikuuta, 2024

Lautasella oleva kana on joka tapauksessa parempi kuin kurkussa oleva kukko. Mutta jos ne lisäksi hautovat jotakin todella herkullista, ne saavat mielellään ottaa paikkansa juhlapöydässä pääsiäisenä. Vaihda pääsiäismuna kanaan, jonka täytät pääsiäismakeisilla.

Lue koko teksti

Ajattele suuresti! Seinässä olevasta napista saat hauskan sisustusyksityiskohdan

21 helmikuuta, 2024

Seinäripustin ison napin muodossa, jonka keskellä on perinteinen ristipisto-ommel, on hauska sisustusyksityiskohta ja käytännöllinen pidike laukulle, aamutakille tai pyyheliinalle.

Lue koko teksti

Lehtiköynnös rullattavassa leimasimessa

14 helmikuuta, 2024

Rullattavassa leimassa olevalla lehtiköynnöksellä voit luoda loputtomia kuvioita paperille, kankaalle ja savelle.

Lue koko teksti

Sydämenmuotoinen tunnistin

31 tammikuuta, 2024

Onko sinulla läheistä, joka on hyvä kadottamaan avaimensa? Siinä tapauksessa voimme ehdottaa parasta ystävänpäivälahjaa; Sydämenmuotoinen nahkainen Airtag tunnisteen pidike, jonka voit ommella itse.

Lue koko teksti

Jättiläistulitikku – Valaiseva idea ystävänpäiväksi

31 tammikuuta, 2024

Tulitikku kukkakepiksi? Ja ystävänpäivälahjaksi? Jättiläiskoossa oleva tulitikku on hauska lahja jollekin josta pidät – ehkä yhdessä kimpun ranskalaisia tulppaaneja.

Lue koko teksti

Kirjahylly pokkareille

24 tammikuuta, 2024

Missä säilyttää lempikirjasi? Yöpöydän päällä olevassa kirjahyllyssä kirjasi saavat oman paikan, kätevästi käden ulottuvilla. Hylly nikkaroidaan tammisesta hyllytasosta.

Lue koko teksti

Mustaksi petsattu mukiteline, jossa paikka kahdeksalle mukille

17 tammikuuta, 2024

Mikä käytännöllisempää kuin pitää suosikkimukisi aina käden ulottuvilla. Kahdeksalle mukille mahtuvan mukitelineen ansiosta jokainen perheenjäsen voi pitää suosikkinsa ulottuvilla.

Lue koko teksti

Huovutettu mukinlämmitin

10 tammikuuta, 2024

Pehmeä mukinlämmitin huovutetusta villasta pitää teemukin lämpimänä pitempään ja suojaa sormiasi kuumalta mukilta. Huovuta mukinlämmitin puhtaasta villasta ja koristele yksinkertaisella kirjonnalla.

Lue koko teksti

Punottu leipäkori pestävästä paperista

03 tammikuuta, 2024

Puno leipäkori pestävästä paperista. Kahden värisistä paperisuikaleista saadaan punontaan värikkyyttä sakkikuvion lailla.

Lue koko teksti

Helposti neulottava ja lämmittävä poncho

27 joulukuuta, 2023

Ponchon osaavat kaikki neuloa! Levällä ja suoralla neulontarenkaalla pystyy kuka tahansa neulomaan ponchon lämmittävästä villasta.

Lue koko teksti

Ennusta tinalla

20 joulukuuta, 2023

Uudenvuodenaaton lähestyessä on aika ottaa esiin tinakauhat. Vanhan perinteen mukaan tulevaa vuotta ennustetaan tinalla, ja tulkitaan ne kaikki muodot jotka ilmestyvät kun kuumaa tina kovettuu kylmässä vedessä.

Lue koko teksti

Misteli messingistä

13 joulukuuta, 2023

Kaikilla täytyy olla misteli jouluksi, eikö niin? Teet tämän itse ohuesta messinkilevystä, messinkilangasta ja vahahelmistä. Ripusta silkkinauhalla strategiseen paikkaan.

Lue koko teksti

Isoäidin tähdet kuusenkoristeiksi

06 joulukuuta, 2023

Paperitähtiä monella sakaralla joulukuuseen voit vieläkin askarrella itse, kuten isoäidin aikaan. Kaunis pergamenttipaperi ja punavalkoinen naru ovat pääainekset.

Lue koko teksti

Huovutetut lumiukot

29 marraskuuta, 2023

Niin söpöjä lumiukkoja…Huovutettuina villasta kestävät nämä perinteiset lumiukot jopa rätisevän takan lämpöä joulukoristellussa olohuoneessa. Mutta myös ulkona kylmässä ovikranssin koristeena.

Lue koko teksti

Kranssi paperitähdillä

22 marraskuuta, 2023

Twinkle, twinkle… Tähtiä ei tänä vuonna voi olla liikaa. Viime vuoden kaikkien taitettujen tähtien jälkeen, tässä tulee toinen vaihtoehto - täysin ilman taitoksia. Kuten joukko ruskeita piparkakkutähtiä, joissa on lumivalkoinen kuorrutus, voit kerätä ne kaikki koristeelliselle kranssille.

Lue koko teksti

Seinäkello joulupukin verstaalta

15 marraskuuta, 2023

Jos joululahjojen on määrä valmistua ajoissa jouluaattoon mennessä, on korkea aika pistää joulupukin verstaalla vauhtia! Seinäkello veljelle tai äidille on yhtä hauska tehdä kuin antaa lahjaksi. Tai ehkä haluatkin pitää sen itse…

Lue koko teksti

Pähkinänsärkijä kuuselle – tai naapurille

08 marraskuuta, 2023

Perinteinen pähkinänsärkijä uudella ilmeellä on mukava lahja tuoda adventtijuhliin tai glögibileisiin. tämän klassisen pienen sotilaan maalaat punaisella, valkoisella ja mustalla värillä valmiiksi sorvatusta puuhahmosta.

Lue koko teksti

Seinävalaisin rottinkiverkosta

01 marraskuuta, 2023

Kirjontakaaresta, ohuesta puulistasta ja rottinkiverkosta saat syksyn hienoimman seinävalaisimen. Joskus sen ei tarvitse olla vaikeampaa!

Lue koko teksti

Hämähäkinverkkoa lautasella

25 lokakuuta, 2023

Boo! Hämähäkinverkolla lautasella ja painoina toimivilla kalloilla saat katettua kammottavan päydän tuleviin Halloweenjuhliin.

Lue koko teksti

Lepattavat lepakonsiivet ja kurpitsat kynttilöillä

18 lokakuuta, 2023

Aika levittää siivet – koska kohta on Halloween! Pöydälle katamme kynttilänjalkoja vanhoista pulloista sekä kurpitsoja kynttilänpitimillä. Sopiva ripaus kammottavuutta ja eleganssia.

Lue koko teksti

Adventtitaloja pöydälle

11 lokakuuta, 2023

Pitkästä rivistä taloja ikkunalla sytytetyillä kynttilöillä on hieno pöytäkoriste. Eri tyylisillä talojen julkisivujen silueteilla rakennat oman pienen kaupunkisi adventtia varten.

Lue koko teksti

Leiki geometrisillä kuvioilla

04 lokakuuta, 2023

Tee taulu! Geometrisien muotojen kanssa leikkiminen voi olla hyvin koristeellista. Leikkaa muodot valkoisesta foamboardista ja kiinnitä ne tummalle taustalle luodaksesi omaa abstraktia seinätaidetta.

Lue koko teksti

Noidan kengät ovella

27 syyskuuta, 2023

Halloweennoita on pudotti vahingossa kenkänsä, kun hän lensi ohi mustalla luudallaan. Nyt ne roikkuvat kuitenkin ovikranssissa odottamassa Halloweenia, kun hän ehkä tulee takaisin hakemaan ne.

Lue koko teksti

Punotut lautasliinarenkaat nahasta

20 syyskuuta, 2023

Punotut nahkahihnat sopivat hyvin kaikkeen rannekoruista ja vyöstä lautasliinarenkaisiin. Kasviparkitusta vuohennahasta punotuilla lautasliinarenkailla katat pöydän kauniisti tänä syksynä - niin arkeen kuin juhliinkin.

Lue koko teksti

Piano seinälle!

13 syyskuuta, 2023

Joskus täytyy ottaa hieman rennommin ja antaa elämän sävelen vaan jatkaa sointuaan… Anna sävelen puhua itsellesi – persoonallisen taulun kautta.

Lue koko teksti

Muotoile sieniä metsän inspiroivana

06 syyskuuta, 2023

Metsäsienet kuuluvat syksyyn. Anna luonnon ja sienimetsän inspiroida sinua syksyn hienoimpiin miniluomuksiin.

Lue koko teksti

Metallilankatyö tammenlehdillä

30 elokuuta, 2023

Maalaa langalla! Taulu voidaan taivuttaa yksinkertaisesti mustahehkutetusta rautalangasta. Koristele värikkäillä lehdillä kreppipaperista sekä kullanhohtoisella tammenterholla, jonka hattu on luonnonnyöriä.

Lue koko teksti

Tyynyjä kaksiosaisella kalalla

23 elokuuta, 2023

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, kuten sanotaan. Ja kun jaat motiivin kahteen osaan, voi siitä tulla kaksi kertaa suurempi. Nappaatko idean?

Lue koko teksti

Kengät uusia seikkailuja varten

16 elokuuta, 2023

Anna kengillesi persoonallinen ilme. Värikkäiden tekstiileille ja nahalle tarkoitettujen kynien avulla voit luoda tyylikkäimmät kengät koulun alkuun!

Lue koko teksti

Arkku aarteillesi

09 elokuuta, 2023

Aarrearkku, korurasia - tai ehkä salainen laatikko tavaroille, jotka kuuluvat vain sinulle? Vähän väriä ja nahkaa ja saat tavallisesta puulaatikosta henkilökohtaisen aarrearkun.

Lue koko teksti

Juhlapöytä rapujuhliin

02 elokuuta, 2023

Ei elokuuta ilman rapujuhlia. Ja tähän loppukesän perinteiseen juhlaan on kiva kattaa itse tehty liina rapukoristeilla.

Lue koko teksti

Kalanmuotoinen naulakko

26 heinäkuuta, 2023

Kalanmuotoisesta naulakosta saat hauskan sisustusyksityiskohdan kesämökille ja on samalla hauska nikkarointiprojekti.

Lue koko teksti

Avainvati painatuksella

19 heinäkuuta, 2023

Vati, jossa on jälki vanhasta avaimesta, on mukava säilytyspaikka avaimille. Leimasinsiluetti leikataan pehmeästä linoleumiarkista ja kaulitaan saveen.

Lue koko teksti

Simpukka hopeasavesta

12 heinäkuuta, 2023

Mitä tehdä niillä kaikilla rannoilta kerätyillä simpukoilla? Kaulakorun ehkä, muistoksi lämpimistä kesäpäivistä.

Lue koko teksti

Lentokonemobile kesälomalla oleville lasten sormille

05 heinäkuuta, 2023

Kesälomalla olevat lasten sormet kaipaavat askartelua? Lentokonemobile, joka on askarreltu pyykkipojista ja jäätelötikuista antaa mielikuvituksen ja luomisen ilon siipien alle ilmaa.

Lue koko teksti

Kirjoitettuna kiveen – oma kaiverrus kesänsileissä kivissä

28 kesäkuuta, 2023

Mikään ei ole kiveen kirjoitettu, sanotaan. Niin väärin! Kaiverra nimi tai rakas symboli kesäisiin kiviisi ja käytä kangaspainoina tai paikkakortteina.

Lue koko teksti

Köynnös koukuilla ja kuulilla

21 kesäkuuta, 2023

Johonkin jonne ripustaa rantalaukun, kylpytakin tai avaimet aamu-uinnin ajaksi. Köynnös värikkäillä puukuulilla ja taotuilla koukuilla antaa ripustustilaa samalla kun se on koristeellinen yksityiskohta laiturilla tai uimapaikalla.

Lue koko teksti

Nosta purje kakullesi

14 kesäkuuta, 2023

Joko alkaa olla aika nostaa ankkuri? Nostaa purjeet ja antautua kesän seikkailuihin? Mutta ensin juhlimme, kakulla ja leivoksilla. Ja nostetuilla purjeilla lippu nokassa.

Lue koko teksti

Kestävä Juhannuskranssi

07 kesäkuuta, 2023

Ei enää kuihtuneita kukkakransseja juhannusyöhön. Kranssi paperikukista kestää koko pitkän yön ja kauemminkin.

Lue koko teksti

Lautasliinarenkaat luonnonnyöristä kumihimopunoksella

31 toukokuuta, 2023

Punottu hamppunyöri perinteisellä japanilaisella kumihimotekniikalla on hieno käyttää lautasliinarenkaina kesän kattauksiin. Karheasta luonnonnyöristä ja hentoisista kesäkukista saadaan hieno yhdistelmä. Ja punontatekniikka on niin yksinkertainen, että sen ottaa helposti mukaan rannalle vapaina kesäpäivinä.

Lue koko teksti

Kynttilänjalka vanhoista lusikoista

24 toukokuuta, 2023

Anna vanhoille lusikoillesi uusi elämä – kynttilänjalkana. Yhteen juotettuina parittain ja kynttilänpidike molemmissa lusikoissa saat niistä hienoja kynttilänjalkoja ja persoonallisen pöytäkoristeen sekä arkeen että juhlaan.

Lue koko teksti

Kesäpäivä ja rusetti hiuksissa

17 toukokuuta, 2023

Kun kesä on jo ovella, odottavat monet tilaisuutta päästäkseen laittautumaan hieman tavallista enemmän. Rusetti perinteisessä Chanel-tyylissä sopii hyvin koulun päättäjäisiin, kesäjuhliin tai ehkä äitienpäiväksi.

Lue koko teksti

Oikea palapelin palanen

10 toukokuuta, 2023

Arkipäivän palapeli voi joskus olla vaikeaa saada kokoon ongelmitta. Voisivatko isommat palat auttaa? Lasinaluset nahasta ehkä voivat tehdä arkipäivästä kuitenkin hieman juhlallisemman.

Lue koko teksti

Tiara kesän juhliin

03 toukokuuta, 2023

Kohta on kesän juhlien aika. Valmistautumisia, rippijuhlia, häitä ja kastejuhlia. Tiara ohuesta messinkilangasta ja säihkyvistä helmistä on hieno ja henkilökohtainen yksityiskohta juhliin.

Lue koko teksti

Meriaiheinen ovikranssi

26 huhtikuuta, 2023

Klassisen pelastusrenkaan inspiroimana saadaan tästä pina-valkoisesta ovikranssista hauska koriste. Sopii sekä ulos että sisälle, linnaan ja mökkiin.

Lue koko teksti

Rypyllinen varjo pestävästä paperista

19 huhtikuuta, 2023

Rypyt ovat siistejä! Kauniisti ja epäsäännöllisesti rypytetystä varjosta saat koristeellisen vaikutelman. Pestävästä paperista valmistetun lampunvarjostimen voi rypistää haluamallaan tavalla muutaman pesukoneen kierroksen jälkeen.

Lue koko teksti

Säilytä hiusdonitsit tyylikkäästi

12 huhtikuuta, 2023

Ei ole aina helppoa pitää kaikki hiuspidikkeet ja pompulat järjestyksessä tai löytää juuri sitä oikeaa. Säilytystilan kaikille pidikkeille ja donitseille valmistat itse - yhtä käytännöllistä kuin tyylikästäkin!

Lue koko teksti

Vaasi nahka-asussa

05 huhtikuuta, 2023

Joskus muutama uusi vaate riittää ihan hyvin. Anonyymi maljakko saa paljon luonnetta uudella nahka-asulla, joka solmitaan kiinni nahkanyörillä.

Lue koko teksti

Pääsiäispupu lautasella

29 maaliskuuta, 2023

Pääsiäisen ei tarvitse olla kirkkaan keltaista ja liioiteltua. Järjestät hillitymmän pääsiäiskattauksen itsetehdyillä lautasliinarenkailla – tyylikkäillä pupun korvilla.

Lue koko teksti

Lahjapussit hautovat jotakin hyvää

22 maaliskuuta, 2023

Nyt on korkea aika pääsiäisaskartelulle. Pääsiäismakeisilla tai jollakin muulla hyvällä täytetyt lahjapussit ovat sekä mukavia valmistaa että antaa lahjaksi. Askarteletko pääsiäispupun vai kanan hautomaan makeisiasi?

Lue koko teksti

Munakuppeja terazzokuviolla

15 maaliskuuta, 2023

Munakuppi voi näyttää monenlaiselta. Jesmonitella-valettu ja omalla valumuotilla. Terrazzo-efektillä valmistettu munanmuotoinen munakuppi on hieno pääsiäisen aamiaispöytään.

Lue koko teksti

Veistos, jossa on rautalangasta tehty linnunpesä

08 maaliskuuta, 2023

Nyt kaipaamme kevättä! Lintujen viserrystä ja niiden pesintäpuuhia. Muna uuden elämän symbolina on saanut korotetun paikan tässä koristeellisessa veistoksessa.

Lue koko teksti

Pääsiäispupu koputtaa

01 maaliskuuta, 2023

Kevättä on ilmassa ja pian pääsiäinen on ovella. Pääsiäispupusta, jonka korvat ovat nahkaa ja huopaa, saat hauskan seppeleen pääsiäiseksi.

Lue koko teksti

Villainen ja pehmeä lampunvarjostin fosshape materiaalista

22 helmikuuta, 2023

Valkoinen kuin lumi ja pehmeä kuin hattu on lampunvarjostin, jonka voit tehdä helposti itse. Leikkaa, ompele ja muotoile haluamallasi tavalla. Kun sitten lämmität materiaalia, se jähmettyy ja säilyttää muotonsa - täydellinen tällaiselle lampunvarjostimelle.

Lue koko teksti

Seinäkello perinteisestä puupaletista

15 helmikuuta, 2023

Perinteinen puinen puupaletti voi joskus olla yhtä kaunis kuin taulu. Käytä palettia kellotauluna seinäkellolle ja sekoita väriä jokaiselle tasatunnille.

Lue koko teksti

Kirjamerkit lepattavilla perhosilla

08 helmikuuta, 2023

Hiihtoloma ei anna aikaa vain hiihtoladulle ja pulkkamäelle. Aikaa riittää myös lukemiselle - ja askartelulle! Kirjamerkit, joissa on lepattavia perhosia, yhdistävät askartelun ja lukemisen ja niistä saadaan täydellinen loma-aktiviteetti kaikille hiihdosta väsyneille jaloille.

Lue koko teksti

Tuoksuvat laventelipussit ja kotitekoista kylpysuolaa rakkaallesi

01 helmikuuta, 2023

Kun kesä tuntuu kaukaiselta ja sydän on hieman jäässä, on aika lämmitellä! Kotitekoinen kylpysuola ja tuoksuvat laventelityynyt ovat mukava lahja jollekin, josta pidät hieman enemmän.

Lue koko teksti

Neulottu villalakki resorilla

25 tammikuuta, 2023

Tosi lämmin lakki perinteisestä Lovikkalangasta sopii niin hyvin tähän vuodenaikaan. Ja me, jotka emme ole niin tottuneita neulojia saamme tasaisen ja hienon tuloksen neulontarenkaalla.

Lue koko teksti

Perinteinen nahkavyyö

18 tammikuuta, 2023

Oman nahkavyön ompelu on hauskaa ja helppoa. Täydellinen ensimmäinen projekti niille, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet nahan kanssa.

Lue koko teksti

Ruukku puulistoilla

11 tammikuuta, 2023

Käytä uudelleen! Tyhjä väri- tai säilykepurkki voi saada uuden elämän kukkaruukkuna. Vähän suihkeväriä ja mustaksi lakattuja puulistoja ja saat uudistettua vanhat roskat kotiisi uusiksi sisustusesineiksi.

Lue koko teksti

Taulu maalarinteipillä

04 tammikuuta, 2023

Tikku-ukkoja? Joskus tarvitaan vain muutama viiva luomaan tyhjästä maalauskankaasta taideteos. Maalarinteipillä, siveltimellä ja akryylimaalilla sinusta tulee oma taiteilijasi.

Lue koko teksti

Uudenvuoden kello raksuttaa

28 joulukuuta, 2022

Tik-tak, tik-tak, tik-tak... lähtölaskenta uuteen vuoteen on alkanut ja vieraat ovat paikoillaan. Pöydällä oleva kello auttaa sinua seuraamaan kahdentoista lyöntiä.

Lue koko teksti

Säihkyvä Eiffel-torni

21 joulukuuta, 2022

Kimalletta ja kultaa ei voi olla liikaa, kun joulu lähestyy. Joten tämä pieni Eiffel-torni metallilangasta on saanut kimaltelevan asun, joka sopii sekä joulun että uudenvuoden koristeeksi. Koriste, joka kestää pitkään!

Lue koko teksti

Pieni joulukaupunki ikkunalaudalle

14 joulukuuta, 2022

Perinteisen jouluseimen sijaan…voit rakentaa pienen joulukaupungin. Lumivalkoisilla taloilla ja yllä säihkyvällä tähtitaivaalla.

Lue koko teksti

Luistimet kimaltelevilla koristeilla

07 joulukuuta, 2022

Villaiset luistimet säihkyvillä terillä ja nauhat ripustamista varten. Vuoden söpöimmän joulukuusenkoristeen ompelet itse pehmeästä huovasta.

Lue koko teksti

Tonttulakki glögipullolle

30 marraskuuta, 2022

Koristele glögipullo tontuksi yksinkertaisesta pahvikartiosta, joka on päällystetty huovalla. Tonttupullosta saat hienon lahjan tuliaisina adventin viettoon.

Lue koko teksti

Lumiukkoja kuuseen

23 marraskuuta, 2022

Joskus lumi tekee kaivatun pikavisiitin, ja sulaa taas nopeasti pois. Hieman kestävämmät lumiukot on paras valmistaa muista materiaaleista.

Lue koko teksti

Enkelivahti lasin reunalla

16 marraskuuta, 2022

Joskus ehkä toivoisit että olkapäälläsi istuisi enkeli? Tai miksi ei lasin reunalla? Kun on aika vuoden ensimmäiselle glögille, ottavat enkelit paikkansa lasin reunalta.

Lue koko teksti

Omat piparkakkutalomuotit

09 marraskuuta, 2022

Kohta on taas piparkakkutalon leivonta aikaa. Tänä vuonna olemme vaihtaneet talon perinteisen kattomallin porraspäätyihin. Ja muotit valmistat itse läkkipellistä.

Lue koko teksti

Kuin sieniä maasta…

02 marraskuuta, 2022

Harvat kasvit ovat yhtä koristeellisia kuin kärpässieni. Kirkkaan punaisen hattunsa, valkoisten täpliensä ja petollisen myrkkynsä ansiosta on se ollut taiteen malli satoja vuosia. Varsinkin silloin, kun joulu lähestyy.

Lue koko teksti

Solmio isälle isänpäivänä

26 lokakuuta, 2022

Solmio isälle isänpäiväksi? Solmio voi kyllä olla tyylikäs mutta monen mielestä tuntuu se pikemminkin narulta kaulan ympärillä. Avaimenperänä toimiikin se ihan eri lailla. Lahja, joka on täydellinen isänpäiväksi.

Lue koko teksti

Syysloma-askartelua sateenkaaren kaikissa väreissä

19 lokakuuta, 2022

Yhdestä sateenkaaresta – tai kahdesta -saadaan persoonallinen riipus koulureppuun. Täydellinen syyslomapäivien askarteluhetkiin.

Lue koko teksti

Luuranko pöydällä

12 lokakuuta, 2022

Pelottava, kammottava vai kuvottavan siisti? Halloweenkoristeita on kaikenlaisia. Luurankokädestä luisilla sormilla ja käyrillä kynsillä saat kammottavan koristeen pyhän lähestyessä.

Lue koko teksti

Halloween lepakoilla isoille ja pienille

05 lokakuuta, 2022

Böö! Kohta alkavat juhlat ja koko suku on kutsuttu. Nahkalepakot ovat laskeutuneet kaikkeen diadeemistä ja hiuspihdeistä kaularusettiin ja kenkiin.

Lue koko teksti

Koristekurpitsoja mustasta metallilangasta

28 syyskuuta, 2022

Kello on lyönyt ja Tuhkimon vaunu on muuttunut kurpitsaksi! Vai onko Halloween jo aivan nurkan takana? Mustalla metallilangalla ja pihdeillä luot tällaisia perinteisiä koristekurpitsoja.

Lue koko teksti

Tammenterhoja munista

21 syyskuuta, 2022

Kun viimeiset kukat puutarhassa alkavat näyttämään kuihtuneilta on aika kestävämmille syyskoristeille. Kullankimaltavat suuremmat tammenterhot valmistat kullalla suihkutetuista munista ja narusta.

Lue koko teksti

Kuin sieniä maasta – syksyn hienoimmat koristeet?

14 syyskuuta, 2022

Rousku, tatti vai hapero? Nyt on sienien aika, mutta muista että kaikki sienet eivät ole syötäviä – jotkut ovat vain silmänruokaa.

Lue koko teksti

Lasinaluset korkkia – leikatut syyslehtien muotoon

07 syyskuuta, 2022

Syksy odottaa nurkan takana, sisäaskareilla, sytytetyillä kynttilöillä ja katetuilla pöydillä. Lasinaluset, jotka näyttävät syksyn lehdiltä ja ovat leikattuja korkista, antavat tunnelmaa päivällispöytään.

Lue koko teksti

Pompomeja tyllistä – kuin entisajan pesusienet

31 elokuuta, 2022

Mummoni kylpyhuoneessa riippui ylellisiä tyllipesusieniä, yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Mainio idea herättää henkiin!

Lue koko teksti

Valkoiset maljakot

24 elokuuta, 2022

Rustiikit maljakot, joidenka pinta muistuttaa valkoista kipsiä. Muotoilumassan avulla muutat tavalliset lasipurkit kauniiksi maljakoiksi kauden kukille.

Lue koko teksti

Köynnös perhosilla ja sudenkorennoilla

17 elokuuta, 2022

Lepattavat perhoset ja surraavat sudenkorennot kuuluvat kesään. Anna niiden lentää köynnöstä myöten kesäpöydän yllä.

Lue koko teksti

Solmi solmu – ilmakuivuvasta savesta

10 elokuuta, 2022

Solmi solmu. Yksinkertainen solmu, kaksoissolmu tai merimiessolmu eivät ole vain käytännöllisiä. Ne ovat myös kauniita! Palanen savea kädessä, ovat solmut hyvin käytännöllisiä – pienten veistosten muotoilemiseen myöhäiskesän kukkien seuraksi.

Lue koko teksti

Kärpäslätkä nahasta

03 elokuuta, 2022

Kärpästen surina kuuluu ehkä kesään. Mutta käsillä olevalla kärpäslätkällä saat surinan loppumaan hetkessä. Ja samalla voit tehdä sen tyylikkäästi!

Lue koko teksti

Tuulikala – yhdistetty linnunpelätin ja lippu

27 heinäkuuta, 2022

Anna tuulikalan täyttää keuhkonsa ilmalla ja purjehtia tuulessa! Samalla pitää se linnut loitolla ja näyttää tuulen suunnan kesäpäivinä.

Lue koko teksti

Japanilaisia merkkejä akvarellilla

20 heinäkuuta, 2022

Myös kaikista yksinkertaisimmastakin kalligrafiasta voi tulla kaunista taidetta. Kauniilla akvarellipaperilla, musteella ja hyvällä siveltimellä on taideteoksesi muutaman siveltimen vedon päässä.

Lue koko teksti

Pöytäteline öljylle ja viinietikalle

13 heinäkuuta, 2022

Öljy ja viinietikka ovat ehdottomat keittiössä. Hienon telineen kantokahvalla pulloille valmistat puusta ja nahasta.

Lue koko teksti

Majakat kesäpöydälle

06 heinäkuuta, 2022

Tämän kesän suloisimmat paikkakorttipidikkeet ovat pienet majakat klassisissa merkkiväreissä punainen, valkoinen ja sininen. Majakat ovat myös kiva kesäaktiviteetti leppoisille lomapäiville.

Lue koko teksti

Keittiökello kasarista

29 kesäkuuta, 2022

Tuntuuko sinusta, että keittiötä olisi aika piristää jollakin uudella? Uusvanha keittiökello vanhasta kattilasta tai kakkuvuoasta antaa mukavan yksityiskohdan keittiöllesi.

Lue koko teksti

Farkkukassi köysikahvoilla

22 kesäkuuta, 2022

Rantakassi, joka ommellaan farkkukankaasta ja jonka kahvat valmistetaan köydestä, sopii hienosti kesän rantaretkille.

Lue koko teksti

Jätkänsakkia kesän pikkukivillä

15 kesäkuuta, 2022

Sileät kivet kesän rannoilta tarttuvat aina mukaan muistoiksi. Hieman väriä ja saat niistä jätkänsakkiin pelinappulat laiskoille kesäpäiville.

Lue koko teksti

Juhlasalko kesän juhliin

08 kesäkuuta, 2022

Nikkaroi juhlasalko puutarhapöydälle, jonka pohjalevylle voit laittaa tarjoiltavaksi erilaisia makupaloja ja juomia. Juhannusjuhliin – mutta myös muille kesän juhlille!

Lue koko teksti

Avainkotelo punotulla nahkahihnalla

01 kesäkuuta, 2022

Avainkotelo auttaa pitämään avaimet järjestyksessä – käytännöllinen ja hieno! Sitä paitsi on se hauska projekti nahkatöistä pitävälle.

Lue koko teksti

Punottu oceanmatto kesäpoydälle

25 toukokuuta, 2022

Klassinen oceanmatto pienemmässä mittakaavassa käy hyvin pannunalusena kesäpöytään.

Lue koko teksti

Juhlapäivien kunniaksi!

18 toukokuuta, 2022

Alkukesä on täynnä juhlallisuuksia. Juhlimme äitejä, koulun päättäjäisiä ja ylioppilaita jo ennen juhannusta! Juhlapöydän kruunaa hienot paikkakortit, joissa pohjana sininen meri ja lippu korkealla. Tässä olemme käyttäneet ruotsin lipun värejä mutta voit käyttää haluamasi nauhaa sopimaan juhlapäivääsi.

Lue koko teksti

Hääpari hääkakkuun

11 toukokuuta, 2022

Suunnitteletko kesähäitä? Silloin sinulla on riittämiin tekemistä. Mutta ne ovat ne pienet yksityiskohdat, jotka ratkaisevat! Kuten käsinmaalattu hääpari kakun kukkuralle.

Lue koko teksti

Kranssi äidille

04 toukokuuta, 2022

Maailman paras äiti. Ajattele miten monta äitiä maailmassa onkaan! Nyt on taas aika äitien juhlintaan. Kakulla, kukilla ja lahjoilla…Ja itse tehdyllä kranssilla messinkilangasta.

Lue koko teksti

Taivutettavat puulistat – nopea tapa uudistaa vanhat huonekalut

27 huhtikuuta, 2022

Taivutettavilla puukoristeilla voit antaa vanhoille ja kuluneille kirpparihuonekaluille kunnollisen muodonmuutoksen. Näillä koristeilla saat nopeasti ja helposti uudistettua mitä tahansa!

Lue koko teksti

Ruukkuja punotuista pajunoksista

20 huhtikuuta, 2022

Punotut ruukut puutarhasta kerätyillä oksilla on kiva tapa tuoda luonto lähemmäksi. Kun kerran olet siivoamassa puutarhaasi kesää varten, on hyvä saada oksat käyttöön. Käytä oksia punomiseen ennen kuin niihin on ehtinyt kasvaa lehteä.

Lue koko teksti

Kanityyny lastenhuoneeseen

13 huhtikuuta, 2022

Tyynyt vai pehmolelu? Tai molemmat yhdessä! Tyynystä kaninkorvilla, suljetuilla silmillä ja nenällä saat mukavan kaverin lastenhuoneeseen.

Lue koko teksti

Linnunpesä oksien keskellä

06 huhtikuuta, 2022

Keväällä poimimme mielellään ensimmäiset kevätkukat. Joten miksi ei tuoda koko puuta - lintujen pesiä ja kaikkea? Anna luonnon inspiroida sinua pääsiäisen kauneimpiin koristeisiin.

Lue koko teksti

Quillingmunia mielikuvituksellisilla ja epämääräisillä kuvioilla

30 maaliskuuta, 2022

Paperimunat quillingtekniikalla ovat hienoja koristeita pääsiäisoksille. Vain muutamalla paperisuikaleella ja liimalla voit luoda kauniita ja yksityiskohtaisia munia tällä vanhalla tekniikalla.

Lue koko teksti

Huovutetut pääsiäisjänikset

23 maaliskuuta, 2022

Villaiset pikku jänikset ovat hyppineet pääsiäisperinteeseemme Saksasta. Legendan mukaan jänikset munivat pääsiäismunat. Nämä jänikset huovutat helposti styreenimunan päälle.

Lue koko teksti

Vaihda pääsiäismuna – täytettyyn porkkanaan

16 maaliskuuta, 2022

Pääsiäisen kohokohtaa, makeisilla täytettyjen pääsiäismunien etsintäperinnettä ei ehkä haluta vaihtaa pois, mutta itse muna voi saada ihan uuden muodon – porkkanan!

Lue koko teksti

Nimikyltit ilmakuivuvasta savesta

09 maaliskuuta, 2022

Nimikyltit terrakotan värisestä savesta ovat yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Leimaa kevätsipulien latinankieliset nimet – tai terveiset tuliaisina mukaan otettuun kasviin.

Lue koko teksti

Neulotut pannunaluset trikoolangasta

16 helmikuuta, 2022

Suoralla neulontarenkaalla on helppo neuloa tasaista, suoraa ja paksua neulosta. Täydellisen sopiva pannunalusille ja patalapuille. Trikoolangasta saat alustan hienoksi yksityiskohdaksi ruokapöydälle.

Lue koko teksti

Sydämiä pöydällä

26 tammikuuta, 2022

Syy sydämien kanssa tuhlaamiseen pitäisi olla joka päivä. Mutta kun suuri päivä lähestyy, on hyvä olla runsaasti sydämiä käsillä! Paikkakortteja, lautasliinarenkaita ja pöytäkoristeita ovat muutama niistä, jotka voidaan luoda näillä puusydämillä.

Lue koko teksti

Kantolaukku polttopuille

05 tammikuuta, 2022

Nyt käy polttopuiden hakeminen tulisijallesi kätevästi tällä kantolaukulla. Ja teet sen tyylikkäästi! Laukku ommellaan kestävästä pellavakankaasta, joka on vahvistettu nahkahihnoilla.

Lue koko teksti

Kimalletta, kimalletta, kimalletta!

22 joulukuuta, 2021

Tähän aikaan vuodesta voit hemmotella itseäsi runsaalla määrällä kimalletta. Kimalle kuuluu joulu- ja uuden vuoden juhlapäiviin, ja sitä voidaan käyttää monella eri tavalla. Rusetteja pulloissa ja laseissa, kimaltelevat lautasliinarenkaat, drinkkitikut, viirit ja hienot pulloilotulitteet lähestyvät uutta vuotta.

Lue koko teksti

Kirjotut lahjaetiketit

15 joulukuuta, 2021

Joskus ulkopuoli (melkein) on yhtä tärkeä kuin sisäpuoli. Lahjojen paketoinnista näkyy, kun on käyttänyt enemmän aikaa yksityiskohtien luomiseen. Kirjotut lahjaetiketit ovat yhtä hienoja sekä joululahjoille että uuden vuoden lahjoille sekä tuliaisiin.

Lue koko teksti

Joulusukka aterimille

08 joulukuuta, 2021

Joulupukki ei pidä huomiosta. Hän hiipii äänettömästi ja jättää lahjat kun me kaikki olemme nukkumassa. Tänä vuonna hän on unohtanut sukkansa – keskelle päivällispöytää!

Lue koko teksti

Kahvisuodatinkotelo kuusen alle?

01 joulukuuta, 2021

Neulottua, ommeltua ja nikkaroitua. Käsintehdyt, kotona itsevalmistetut lahjat – mikään ei kai ole henkilökohtaisempaa? Tässä on idea, joka sopii kaikille kahvia rakastaville.

Lue koko teksti

Pöytäkuuset huovasta

24 marraskuuta, 2021

Mitä olisi joulu ilman kuusta? Kuusesta on tullut keskeinen osa joulutraditiotamme. Anna muutamalle pöytäkuuselle paikkansa tulevan joulun pöydissä.

Lue koko teksti

Orjanlaakerinlehtiä kreppipaperista

17 marraskuuta, 2021

Orjanlaakerin ominaiset teräväkulmaiset lehdet ja punaiset marjat on joulun klassinen symboli. Kreppipaperista valmistettuina saadaan niistä hienoja pöytäkoristeita joulun lähestyessä.

Lue koko teksti

Adventtikuusi mäntylistoista

10 marraskuuta, 2021

Adventtikausi on pian täällä! Sytytettyjä kynttilöitä, glögiä, Lucia pullia ja adventtikalentereita kaikissa mahdollisissa muodoissa. Tämä adventtikuusi on nikkaroitu tavallisista mäntylistoista

Lue koko teksti

Ilmakuivuvaa savea jouluaskarteluun

03 marraskuuta, 2021

Joulukuusenkoristeita, lahjaetikettejä, paikkakortteja ja pikku kaupunki talvimaisemalla. Kaikki tämä voidaan askarrella ilmakuivuvasta savesta, kun taas vihdoinkin on jouluaskartelujen aika!

Lue koko teksti

Keittokirjahylly nahkahihnoilla

30 kesäkuuta, 2021

Haluatko suosikkikeittokirjasi käden ulottuville tai kenties vain esille, koska ne ovat niin kauniita? Siitä huolimatta - yksinkertainen ja tyylikäs keittokirjahylly nikkaroidaan nopeasti parista puulistasta ja nahkahihnasta.

Lue koko teksti

Lippuköynnös viestilipuilla

23 kesäkuuta, 2021

Meri kuuluu kesään. Lippuköynnös viestilippujen kanssa on hieno koriste terassille tai kuistille. Kangasvärillä ja maalarinteipillä saat viestivärit oikein.

Lue koko teksti

DIY Riippumatto laiskoille kesäpäiville

09 kesäkuuta, 2021

Riippumatto on kesän klassikko! Täydellinen laiskoille kesäpäiville. Mutta myös täydellinen DIY-projekti vapaapäiville kun sormiasi kutittaa tekemisen mieli.

Lue koko teksti

Valaiseva idea seinälle

05 toukokuuta, 2021

Hyvä järjestys voi olla sinänsähän koristeellista. Nikkaroi kynttiläteline seinälle – yhtä koristeellista kuin käytännöllistäkin!

Lue koko teksti

Leipäkori köydestä

03 helmikuuta, 2021

Köyttä, liimaa ja sivellin. Siinä kaikki tarvikkeet tämän viikon fiksuun DIY-projektiin. Kun liima on kuivunut, voit täyttää korisi vastaleivotulla leivällä.

Lue koko teksti

Hopeapisarat korvissa

29 joulukuuta, 2020

Korujen tekeminen voi olla erittäin monimutkaista ja vaikeaa. Tai aivan helppoa. Parista hopealangan palasta kahdessa eri paksuudessa voit takoa omat korvakorusi aidosta hopeasta kotona keittiön pöydän ääressä.

Lue koko teksti

Huopakuusia joulukattaukseen

09 joulukuuta, 2020

Joulupöydän kattaus on aina yhtä mukavaa. Uusien ideoiden ja perinteisten koristeiden yhdisteleminen tuo tunnelmaa jokaiselle osallistujalle! Kuusi, joka leikataan paksusta huovasta pitää aterimet lautasella ja pieni eukalyptusoksa antaa lisäilmettä.

Lue koko teksti

Jalusta 50-luvun tyyliin

23 syyskuuta, 2020

Pienellä silmäyksellä 50-luvulle, ehkä? Menneiden aikojen jalustat eivät olleet hassumpia. Voit sijoittaa ruukkukasvit haluamaasi paikkaan huoneessa ja muuttaa pari pyörösauvaa ja listaa pieneksi huonekaluksi.

Lue koko teksti

Uusia lampunvarjostimia vanhoista tapettijäämistä

16 syyskuuta, 2020

Uusilla lampunvarjostimilla saat helposti uusittua sisustustasi, samalla tavalla, kun vaihdat tyynyjä tai verhoja. Jäljelle jääneistä tapetinpaloista tai kangastilkuista saat varjostimille uutta elämää.

Lue koko teksti

Hopearannekoru pyöreillä lenkeillä ja sauvalukolla

24 kesäkuuta, 2020

Tie hopealangan palasta valmiiksi rannekoruksi ei itse asiassa ole kovin pitkä. Kaikki mitä tarvitaan, on muutama perustyö hopeataonnassa, jonka voi tehdä kotona omassa keittiössäsi.

Lue koko teksti

Lämmittävä pääsiäispupu teekannulle

01 huhtikuuta, 2020

Villainen pääsiäispupu, joka pitää teeveden kattilassa lämpimänä pitempään. Vai ovatko ne piilotetut pääsiäismunat, joita pieni pupu hautoo?

Lue koko teksti

Paperiset kananmunariipukset pompomkeltuaisella

25 maaliskuuta, 2020

Pari paperimunaa kuvioidusta koristepaperista ja lankapallo keltuaisena muodostavat hauskan pääsiäiskoristeen. Viihtyisää pääsiäisaskartelua niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lue koko teksti

Nahkapäällinen vieraskirjalle

26 helmikuuta, 2020

Vieraskirja kuten coffeetablebok on kaunis yksityiskohta sisustuksessa. Päällisellä kasviparkitusta nahasta saa se mielellään olla esillä kunniapaikalla.

Lue koko teksti

Uudet kahvat, uusi väri, uusi elämä

22 tammikuuta, 2020

Uudella värillä ja uusilla heloilla voit antaa vanhoille, muodista poistuneilla huonekaluille uuden elämän. Lipasto lakatusta männystä profiloidulla alareunalla ja mäntynupeilla saa aivan toisenlaisen ilmeen muutamalla yksinkertaisella muunnoksella.

Lue koko teksti

Lasinpidike nahasta

08 tammikuuta, 2020

Kahvattomat kuumat lasit ja kupit on vaikea pitää kädessä kun juoma on lämmintä. Lasinpidikkeellä nahasta saat paremman otteen, samalla kun lasi saa uutta ilmettä. Hienoa ja käytännöllistä!

Lue koko teksti

Hopeakoruja nelikulmalangasta

01 tammikuuta, 2020

Uusi vuosi ja uudet korut. Hän, joka uskaltaa juottaa aitoa hopeaa, saa helposti luotua omia koruja muutamalla juotolla.

Lue koko teksti

Peili nahkaripustuksella

06 marraskuuta, 2019

Täydellinen peili eteiseen. Peili, jonka voi helposti ja nopeasti ottaa alas seinältä – ja ripustaa takaisin yhtä kätevästi, ilman että on rikkoutumisen vaaraa. Tätä ei ole helppo löytää sisustuskaupoista. Eikä myöskään vaikeaa valmistaa itse!

Lue koko teksti

Synttärijuna pienille juhlijoille

30 lokakuuta, 2019

Paljon onnea vaan! Paljon onnea… Satavuotissynttäreille on vielä aikaa, mutta päivänsankarit, jotka täyttävät yksinumeroisella vuodella, arvostavat yleensä synttäreitä värikkäällä synttärijunalla kynttilöiden kanssa. Vaikka paketit ja kakku ehkä viekin enimmän huomion…

Lue koko teksti

Avaimenperä, jossa tammenterho nahkaa

25 syyskuuta, 2019

Kohta on aika kerätä tammenterhoja, jos haluat niiden itävän maljakossa talven aikana. Tammenterho on eräänlainen syksyn symboli - ja kaunis sellainen! Nahkainen tammenterho on hieno riipus avainnipussa.

Lue koko teksti

Paperirullateline betonista ja tammipuusta

14 elokuuta, 2019

Teline talouspaperirullalle betonista, tammesta ja nahasta tekee arkipäiväisestä talouspaperista pöydälle hieman juhlallisemman.

Lue koko teksti

Pannunalusta korkista

03 heinäkuuta, 2019

Korkki on pannunalustojen perinteinen materiaali. Puolitettuja ja asetettuna kuvioksi saat korkin luonnollisista halkeamista koristeellisen yksityiskohdan pöydälle.

Lue koko teksti

Päästä kesäilma sisään!

29 toukokuuta, 2019

Ovenpysäytin joka pitää ulko-oven auki lämpöisinä kesäpäivinä on ehdoton. Vala se itse perinteisen talon muodossa, johon tehdään reikä kantoköyttä varten.

Lue koko teksti

Kruunu morsiamelle messinkilangasta

24 huhtikuuta, 2019

Hääkausi lähestyy... Kun syreenit kukkivat, kirkonkellot alkavat soida. Kesä on aikaa, jolloin useimmat ihmiset haluavat mennä naimisiin. Yhä useammat ihmiset haluavat entistä henkilökohtaisempia häitä. Käsintehty morsiamen kruunu kruunaa päivän!

Lue koko teksti

Vaasi betonivärillä

13 maaliskuuta, 2019

Vanha vaasi isloiselta 80-luvulta saa matkustaa aikakoneessa 2010-luvulle. Muutamalla värikerroksella muuttuu roosan värinen vaasi, säihkyvältä 80-luvulta raakaan betoniin. Kierrätetty, uudelleen käytetty mutta ihan uudella ilmeellä. Niin tätä aikaa. Ja niin helppoa!

Lue koko teksti

Viistohiotut korvakorut hopeasavesta

30 tammikuuta, 2019

Ole oma itsesi hopeaseppä! Hopeasavesta voidaan muotoilla melkein mitä vain, anna kuivua ja polta tavallisella butaanikaasupolttimella kotikeittiössä. Parit korvakorut viistohiotulla koristelulla kimaltelevat kevätauringossa, muotoilet omilla sormillasi sekä neulaviilalla.

Lue koko teksti

Munia pesässä – pöytäkoriste kevättä odotellessa

14 maaliskuuta, 2018

Linnut visertävät ikkunan takana, kohta on pääsiäinen. Nyt on aika pesän rakentamiselle ja munien hautomiselle! Linnunpesästä, joka on tehty koivunoksista ja kananmunakynttilöistä saat hienon pöytäkoristeen kevättä odotellessa.

Lue koko teksti

Kaktusruukku kiipeilykasveille

17 tammikuuta, 2018

80-luvun trendikäs kovis on tehnyt paluunsa. Kaktus on takaisin! Tällä hetkellä kaktukset nähdään sisustusyksityiskohtina kaikissa muodoissa ja materiaaleissa keramiikasta puuhun ja tekstiileihin. Tämän mallin voi jokainen taivuttaa rautalangasta antamaan kiipeilykasveille uutta ilmettä. Tarvitset vain lankaa ja pihdit.

Lue koko teksti

Neulotut pullon päälliset juuttinarusta

13 joulukuuta, 2017

Pullo glögiä, viiniä tai jotakin muuta hyvää on melkein aina hyvä tuliaislahja. Mutta voi olla hauskaa paketoida se hieman henkilökohtaisemmin. Rustiikkinen päällinen tavallisesta juuttinarusta jonka alaosa on maalattu punaiseksi, sopii hyvin tuliaiseksi jouluna ja uutena vuotena.

Lue koko teksti

Vuole lusikoita - täydellinen laiskoille päiville

02 elokuuta, 2017

Laiskoja päiviä laiturilla, päiviä, jolloin ei oikein halua tehdä mitään, mutta silti on hieman tekemisen puutetta- Tällaiset päivät ovat täydellisiä päiviä kaiverrusprojektille. Kun sinulla on veitsi toisessa kädessä ja puupala toisessa, on siinä ajanvietettä toviksi. Ja lusikoita ja kauhoja ei voi koskaan olla liikaa.

Lue koko teksti

Pääsiäisoksat höyhenillä ja lasiprismoilla

29 maaliskuuta, 2017

Eikö olekin ihanaa, kun silmut puhkeavat! Koko tämä aika keväästä, jolloin voi kerätä sisälle oksia, jotka puhkeavat lehteen, kun ne lopulta alkavat herätä elämään myös ulkona - onko parempaa aikaa vuodenaikaa olemassakaan? Eivät perinteiset koivunoksat ainoastaan ole kauniita maljakossa vaan voit kerätä melkein mitä vain. Kauniisti kukkivat omena, kirsikka, sara, mutta myös paju, vaahtera, pihlaja tai saarni. Puumaiset, paksummat oksat tarvitsevat kuumaa vettä lehtiensä käynnistämiseksi ja kehittymiseksi. Mutta vaikka epäonnistuisitkin lehtien puhkeamisessa, oksat voivat todella olla kauniita maljakossa sellaisenaankin, koristeltuina höyhenillä ja muilla koristeilla... Tässä käyttämämme lasiprismat on hiottu aidosta kristallilasista. Ne ovat hieman raskaita ja tarvitsevat siksi hieman vahvemman oksan tukemaan niitä. Ja ne taittavat kevään valon upeasti. Voi olla myös hauskaa ohittaa perinteiset kirkkaan väriset höyhenet ja ottaa sen sijaan vihreitä, jotka sointuvat hyvin oksien lehtien kanssa yhdessä luonnon höyhenien kanssa erilaisissa ruskean ja harmaan sävyissä. Me käytimme: pallon muotoisia lasiprismoja, jääpuikkoa ja pisaraa sekä vahattua pellavalankaa prismojen ripustamiseen.

Lue koko teksti

Pannunalusta puolikkaisista puukuulista

21 joulukuuta, 2016

Hieno pannunalusta, joka on koko pöydän kohokohta.

Lue koko teksti

Esiliina nahasta

11 toukokuuta, 2016

Esiliina kauniista, luonnonvärisestä nahasta on ajaton ja tyylikäs joka kotiin. Nyt voit valmistaa sellaisen itse! Vaikka et olisikaan kokenut nahan ompelija, ei se ole vaikemapaa kuin kukkaron omepeleminen. Tämä kasviparkittu vuohennahka tulee tummumaan, saamaan tahroja ja kauniin patinan ajan kuluessa. Jos tämä vaalea nahka ei ole mieleesi, voit käyttää jotakin toista nahkaa jonka rasvaat ja hoidat kestämään tahroja ja pysymään tasaisesti värisävyssään.

Lue koko teksti

Sininen batiikki – ja shibori

27 huhtikuuta, 2016

Sininen batiikki ja sininen shibori ovat tämän ajan trendejä. Molemmat ovat ikivanhoja tekstiilien värjäystekniikoita, jotka voidaan tehdä samassa värikylvyssä. Batiikkikuviot saadaan sitomalla naruja tai kuminauhoja kankaan ympärille ja näin saadaan pyöreitä ympyröitä tai viivoja, joiden ääriviivat ovat epäselviä ja jotka ovat värittömiä. Batiikki on tullut ja mennyt muotitrendinä ja sisustustekstiileinä vuosien varrella. Shibori puolestaan tuntuu hieman uudemmalta meidän osassamme maailmaa. Tekniikka tulee alun perin idästä, Japanista. Ja se yhdistetään usein laivastonsiniseen väriin, vaikka muitakin värejä on käytetty historiallisesti. Lopputulosta ei koskaan voida täysin hallita. Mutta sehän se tekee tästä tekniikasta viehättävän! On aina yhtä jännittävää nähdä lopputulos...

Lue koko teksti

Loistava idea vanhoille kahvikupeille

09 maaliskuuta, 2016

Vanhan ajan kahvikuppeja ei enää käytetä entiseen tapaan. Monet meistä haluavat isommat mukit kahvillemme, ja vanhemmat kahvikupit jäävät kaappiin käyttämättöminä. Joka on oikeastaan aika harmi, koska ne ovat monesti tosi kauniita. Mutta, niitä voidaan käyttää muuhun tarkoitukseen. Vanhat kahvikupit ovat täydellisiä kynttilöiden valmistamiseen. Nämä yksittäiset kahvikupit ostettiin kirpparilta tosi halvalla, lisäksi tarvitaan vielä kynttilämassaa ja sydänlankaa, jos sinulla ei ole tallessa kynttilöiden jäämiä, jotka voidaan sulattaa. Näin pääsiäisen alla tuntuu kivalta saada hieman väriloistetta pöydälle, joten tässä olemme värjänneet kynttilämassan eri väreillä.

Lue koko teksti

Joulutunnelmaa kuparilangasta ja vanhasta paperista

08 joulukuuta, 2015

Tämän viikon punainen lanka… on kuparilanka. Niin yksinkertainen materiaali, mutta samalla niin kaunis. Ja käyttökelpoinen! Kierrä vanhanmallisen pyykkipojan ympärille muutama kierros kuparilankaa, taivuta parit siivet ja päättele sädekehällä, ja sinulla on tosi hieno paikkakorttipidike glögilaseille!

Lue koko teksti

Peilikehys pyykkipojista

17 marraskuuta, 2015

Peilejä ei kotona voi koskaan olla liikaa. Anakaan silloin kun niissä on kaunis kehys. Ja juuri sellaisen ajattelimme valmistaa tässä. Peili kehyksenä kullatuista pyykkipojista – hauska kontrasti yksinkertaisen ja eksklusiivisen välillä! Tarvitset: pyöreän peilin, pyykkipojanpuolikkaita 92 kpl, pyykkipoikia tai kuminauhaa 92 kpl, puuliimaa, liimapistoolin kuumaliimalla, vesipohjustuslakkaa tai pohjuste lehtikullalle, lehtimetallia kullanväristä, siveltimiä 2 kpl.

Lue koko teksti

Koruja hopeasavesta

27 toukokuuta, 2015

Aidosta hopeasta valmistettujen korujen ei tarvitse olla niin monimutkaisia, että ne voidaan tehdä täysin itse. Hopeasaven keksintö on tehnyt takomisesta helppoa! Hopeasavi on savea, joka koostuu jauhemaisesta hienosta hopeasta, johon on sekoitettu sideainetta. Muotoilet saven vapaalla kädellä tai puristat sen muottiin. Tämän jälkeen savi annetaan kuivua niin, että savessa oleva vesi haihtuu ennen kuin poltat sen kaasupolttimella. Näin sideaine palaa pois ja savi sintrautuu eli sulaa yhteen. Jokainen, joka on hyvä käsittelemään hopeasavea, voi tehdä uskomattoman hienoja koruja. Mutta voit päästä pitkälle yksinkertaisemmallakin tavalla!

Lue koko teksti

Kaikki osaavat neuloa!

15 huhtikuuta, 2015

Oletko yksi meistä, jotka eivät ole koskaan oppineet neulomaan? Kenen on vaikea saada tasaisia ompeleita ja ajatella, että neulontaohjeet ovat puhdasta hepreaa? No, tässä on sinulle hyvä uutinen. Jokainen osaa neuloa! Varmaan, saatat ajatella. Kaikki osaavat myös laulaa, sanotaan... Mutta tämä on erilaista! Pyörän keksimisen jälkeen neulontarenkaat ovat ehkä maailman paras keksintö! (No joo, ehkä hieman liioiteltua...) Neulontarenkaan avulla voit neuloa tasaisia ompeleita ja saada uskomattoman tasaisen lopputuloksen. Siksi myös lapset käyttävät neulontarenkaita usein. Mutta ne ovat myös täydellinen työkalu aikuisille. Miksi tehdä siitä niin vaikeaa - jos asiat voi tehdä helpommin? Neulontarenkaissa neulotaan putkia, kuten samalla tavalla pyöröpuikkojen kanssa. Putket sopivat täydellisesti kodin tuunaamiseen eri tavoin. Voit neuloa lampunvarjostimia, tyynyjä, lyhtyjä tai patalappuja.

Lue koko teksti

Nopeat harakanvarpaat pääsiäispöytään

01 huhtikuuta, 2015

Joskus ei vain ole aikaa. Siivota, käydä kaupassa, laittaa ruokaa. Askarrella. Suuret suunnitelmat pääsiäiskoristelulle, ja yhtäkkiä pääsiäinen onkin jo ovella. Nämä ovat nopeita harakanvarpaita (tai ehkä ne ovatkin tipunjalkoja, vai mitä luulet?). Ne taivutellaan metallilangasta puolessa tunnissa. Pieni munanmuotoinen kortti nimellä, tai pienellä ”Hyvää pääsiäistä” tervehdyksellä pysyy kiinni tässä pienessä jalkatelineessä. Korttia pitävästä renkaasta tulee samalla pieni ”keltuainen” tälle munanmuotoiselle kortille, joka voidaan värittää oman mielen mukaan.

Lue koko teksti

Trustpilot