Tonttulakki glögipullolle

30 marraskuuta, 2022

Koristele glögipullo tontuksi yksinkertaisesta pahvikartiosta, joka on päällystetty huovalla. Tonttupullosta saat hienon lahjan tuliaisina adventin viettoon.

Lue koko teksti

Lumiukkoja kuuseen

23 marraskuuta, 2022

Joskus lumi tekee kaivatun pikavisiitin, ja sulaa taas nopeasti pois. Hieman kestävämmät lumiukot on paras valmistaa muista materiaaleista.

Lue koko teksti

Enkelivahti lasin reunalla

16 marraskuuta, 2022

Joskus ehkä toivoisit että olkapäälläsi istuisi enkeli? Tai miksi ei lasin reunalla? Kun on aika vuoden ensimmäiselle glögille, ottavat enkelit paikkansa lasin reunalta.

Lue koko teksti

Omat piparkakkutalomuotit

09 marraskuuta, 2022

Kohta on taas piparkakkutalon leivonta aikaa. Tänä vuonna olemme vaihtaneet talon perinteisen kattomallin porraspäätyihin. Ja muotit valmistat itse läkkipellistä.

Lue koko teksti

Kuin sieniä maasta…

02 marraskuuta, 2022

Harvat kasvit ovat yhtä koristeellisia kuin kärpässieni. Kirkkaan punaisen hattunsa, valkoisten täpliensä ja petollisen myrkkynsä ansiosta on se ollut taiteen malli satoja vuosia. Varsinkin silloin, kun joulu lähestyy.

Lue koko teksti

Solmio isälle isänpäivänä

26 lokakuuta, 2022

Solmio isälle isänpäiväksi? Solmio voi kyllä olla tyylikäs mutta monen mielestä tuntuu se pikemminkin narulta kaulan ympärillä. Avaimenperänä toimiikin se ihan eri lailla. Lahja, joka on täydellinen isänpäiväksi.

Lue koko teksti

Syysloma-askartelua sateenkaaren kaikissa väreissä

19 lokakuuta, 2022

Yhdestä sateenkaaresta – tai kahdesta -saadaan persoonallinen riipus koulureppuun. Täydellinen syyslomapäivien askarteluhetkiin.

Lue koko teksti

Luuranko pöydällä

12 lokakuuta, 2022

Pelottava, kammottava vai kuvottavan siisti? Halloweenkoristeita on kaikenlaisia. Luurankokädestä luisilla sormilla ja käyrillä kynsillä saat kammottavan koristeen pyhän lähestyessä.

Lue koko teksti

Halloween lepakoilla isoille ja pienille

05 lokakuuta, 2022

Böö! Kohta alkavat juhlat ja koko suku on kutsuttu. Nahkalepakot ovat laskeutuneet kaikkeen diadeemistä ja hiuspihdeistä kaularusettiin ja kenkiin.

Lue koko teksti

Koristekurpitsoja mustasta metallilangasta

28 syyskuuta, 2022

Kello on lyönyt ja Tuhkimon vaunu on muuttunut kurpitsaksi! Vai onko Halloween jo aivan nurkan takana? Mustalla metallilangalla ja pihdeillä luot tällaisia perinteisiä koristekurpitsoja.

Lue koko teksti

Tammenterhoja munista

21 syyskuuta, 2022

Kun viimeiset kukat puutarhassa alkavat näyttämään kuihtuneilta on aika kestävämmille syyskoristeille. Kullankimaltavat suuremmat tammenterhot valmistat kullalla suihkutetuista munista ja narusta.

Lue koko teksti

Kuin sieniä maasta – syksyn hienoimmat koristeet?

14 syyskuuta, 2022

Rousku, tatti vai hapero? Nyt on sienien aika, mutta muista että kaikki sienet eivät ole syötäviä – jotkut ovat vain silmänruokaa.

Lue koko teksti

Lasinaluset korkkia – leikatut syyslehtien muotoon

07 syyskuuta, 2022

Syksy odottaa nurkan takana, sisäaskareilla, sytytetyillä kynttilöillä ja katetuilla pöydillä. Lasinaluset, jotka näyttävät syksyn lehdiltä ja ovat leikattuja korkista, antavat tunnelmaa päivällispöytään.

Lue koko teksti

Pompomeja tyllistä – kuin entisajan pesusienet

31 elokuuta, 2022

Mummoni kylpyhuoneessa riippui ylellisiä tyllipesusieniä, yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Mainio idea herättää henkiin!

Lue koko teksti

Valkoiset maljakot

24 elokuuta, 2022

Rustiikit maljakot, joidenka pinta muistuttaa valkoista kipsiä. Muotoilumassan avulla muutat tavalliset lasipurkit kauniiksi maljakoiksi kauden kukille.

Lue koko teksti

Köynnös perhosilla ja sudenkorennoilla

17 elokuuta, 2022

Lepattavat perhoset ja surraavat sudenkorennot kuuluvat kesään. Anna niiden lentää köynnöstä myöten kesäpöydän yllä.

Lue koko teksti

Solmi solmu – ilmakuivuvasta savesta

10 elokuuta, 2022

Solmi solmu. Yksinkertainen solmu, kaksoissolmu tai merimiessolmu eivät ole vain käytännöllisiä. Ne ovat myös kauniita! Palanen savea kädessä, ovat solmut hyvin käytännöllisiä – pienten veistosten muotoilemiseen myöhäiskesän kukkien seuraksi.

Lue koko teksti

Kärpäslätkä nahasta

03 elokuuta, 2022

Kärpästen surina kuuluu ehkä kesään. Mutta käsillä olevalla kärpäslätkällä saat surinan loppumaan hetkessä. Ja samalla voit tehdä sen tyylikkäästi!

Lue koko teksti

Tuulikala – yhdistetty linnunpelätin ja lippu

27 heinäkuuta, 2022

Anna tuulikalan täyttää keuhkonsa ilmalla ja purjehtia tuulessa! Samalla pitää se linnut loitolla ja näyttää tuulen suunnan kesäpäivinä.

Lue koko teksti

Japanilaisia merkkejä akvarellilla

20 heinäkuuta, 2022

Myös kaikista yksinkertaisimmastakin kalligrafiasta voi tulla kaunista taidetta. Kauniilla akvarellipaperilla, musteella ja hyvällä siveltimellä on taideteoksesi muutaman siveltimen vedon päässä.

Lue koko teksti

Pöytäteline öljylle ja viinietikalle

13 heinäkuuta, 2022

Öljy ja viinietikka ovat ehdottomat keittiössä. Hienon telineen kantokahvalla pulloille valmistat puusta ja nahasta.

Lue koko teksti

Majakat kesäpöydälle

06 heinäkuuta, 2022

Tämän kesän suloisimmat paikkakorttipidikkeet ovat pienet majakat klassisissa merkkiväreissä punainen, valkoinen ja sininen. Majakat ovat myös kiva kesäaktiviteetti leppoisille lomapäiville.

Lue koko teksti

Keittiökello kasarista

29 kesäkuuta, 2022

Tuntuuko sinusta, että keittiötä olisi aika piristää jollakin uudella? Uusvanha keittiökello vanhasta kattilasta tai kakkuvuoasta antaa mukavan yksityiskohdan keittiöllesi.

Lue koko teksti

Farkkukassi köysikahvoilla

22 kesäkuuta, 2022

Rantakassi, joka ommellaan farkkukankaasta ja jonka kahvat valmistetaan köydestä, sopii hienosti kesän rantaretkille.

Lue koko teksti

Jätkänsakkia kesän pikkukivillä

15 kesäkuuta, 2022

Sileät kivet kesän rannoilta tarttuvat aina mukaan muistoiksi. Hieman väriä ja saat niistä jätkänsakkiin pelinappulat laiskoille kesäpäiville.

Lue koko teksti

Juhlasalko kesän juhliin

08 kesäkuuta, 2022

Nikkaroi juhlasalko puutarhapöydälle, jonka pohjalevylle voit laittaa tarjoiltavaksi erilaisia makupaloja ja juomia. Juhannusjuhliin – mutta myös muille kesän juhlille!

Lue koko teksti

Avainkotelo punotulla nahkahihnalla

01 kesäkuuta, 2022

Avainkotelo auttaa pitämään avaimet järjestyksessä – käytännöllinen ja hieno! Sitä paitsi on se hauska projekti nahkatöistä pitävälle.

Lue koko teksti

Punottu oceanmatto kesäpoydälle

25 toukokuuta, 2022

Klassinen oceanmatto pienemmässä mittakaavassa käy hyvin pannunalusena kesäpöytään.

Lue koko teksti

Juhlapäivien kunniaksi!

18 toukokuuta, 2022

Alkukesä on täynnä juhlallisuuksia. Juhlimme äitejä, koulun päättäjäisiä ja ylioppilaita jo ennen juhannusta! Juhlapöydän kruunaa hienot paikkakortit, joissa pohjana sininen meri ja lippu korkealla. Tässä olemme käyttäneet ruotsin lipun värejä mutta voit käyttää haluamasi nauhaa sopimaan juhlapäivääsi.

Lue koko teksti

Hääpari hääkakkuun

11 toukokuuta, 2022

Suunnitteletko kesähäitä? Silloin sinulla on riittämiin tekemistä. Mutta ne ovat ne pienet yksityiskohdat, jotka ratkaisevat! Kuten käsinmaalattu hääpari kakun kukkuralle.

Lue koko teksti

Kranssi äidille

04 toukokuuta, 2022

Maailman paras äiti. Ajattele miten monta äitiä maailmassa onkaan! Nyt on taas aika äitien juhlintaan. Kakulla, kukilla ja lahjoilla…Ja itse tehdyllä kranssilla messinkilangasta.

Lue koko teksti

Taivutettavat puulistat – nopea tapa uudistaa vanhat huonekalut

27 huhtikuuta, 2022

Taivutettavilla puukoristeilla voit antaa vanhoille ja kuluneille kirpparihuonekaluille kunnollisen muodonmuutoksen. Näillä koristeilla saat nopeasti ja helposti uudistettua mitä tahansa!

Lue koko teksti

Ruukkuja punotuista pajunoksista

20 huhtikuuta, 2022

Punotut ruukut puutarhasta kerätyillä oksilla on kiva tapa tuoda luonto lähemmäksi. Kun kerran olet siivoamassa puutarhaasi kesää varten, on hyvä saada oksat käyttöön. Käytä oksia punomiseen ennen kuin niihin on ehtinyt kasvaa lehteä.

Lue koko teksti

Kanityyny lastenhuoneeseen

13 huhtikuuta, 2022

Tyynyt vai pehmolelu? Tai molemmat yhdessä! Tyynystä kaninkorvilla, suljetuilla silmillä ja nenällä saat mukavan kaverin lastenhuoneeseen.

Lue koko teksti

Linnunpesä oksien keskellä

06 huhtikuuta, 2022

Keväällä poimimme mielellään ensimmäiset kevätkukat. Joten miksi ei tuoda koko puuta - lintujen pesiä ja kaikkea? Anna luonnon inspiroida sinua pääsiäisen kauneimpiin koristeisiin.

Lue koko teksti

Quillingmunia mielikuvituksellisilla ja epämääräisillä kuvioilla

30 maaliskuuta, 2022

Paperimunat quillingtekniikalla ovat hienoja koristeita pääsiäisoksille. Vain muutamalla paperisuikaleella ja liimalla voit luoda kauniita ja yksityiskohtaisia munia tällä vanhalla tekniikalla.

Lue koko teksti

Huovutetut pääsiäisjänikset

23 maaliskuuta, 2022

Villaiset pikku jänikset ovat hyppineet pääsiäisperinteeseemme Saksasta. Legendan mukaan jänikset munivat pääsiäismunat. Nämä jänikset huovutat helposti styreenimunan päälle.

Lue koko teksti

Vaihda pääsiäismuna – täytettyyn porkkanaan

16 maaliskuuta, 2022

Pääsiäisen kohokohtaa, makeisilla täytettyjen pääsiäismunien etsintäperinnettä ei ehkä haluta vaihtaa pois, mutta itse muna voi saada ihan uuden muodon – porkkanan!

Lue koko teksti

Nimikyltit ilmakuivuvasta savesta

09 maaliskuuta, 2022

Nimikyltit terrakotan värisestä savesta ovat yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Leimaa kevätsipulien latinankieliset nimet – tai terveiset tuliaisina mukaan otettuun kasviin.

Lue koko teksti

Kantolaukku polttopuille

05 tammikuuta, 2022

Nyt käy polttopuiden hakeminen tulisijallesi kätevästi tällä kantolaukulla. Ja teet sen tyylikkäästi! Laukku ommellaan kestävästä pellavakankaasta, joka on vahvistettu nahkahihnoilla.

Lue koko teksti

Kimalletta, kimalletta, kimalletta!

22 joulukuuta, 2021

Tähän aikaan vuodesta voit hemmotella itseäsi runsaalla määrällä kimalletta. Kimalle kuuluu joulu- ja uuden vuoden juhlapäiviin, ja sitä voidaan käyttää monella eri tavalla. Rusetteja pulloissa ja laseissa, kimaltelevat lautasliinarenkaat, drinkkitikut, viirit ja hienot pulloilotulitteet lähestyvät uutta vuotta.

Lue koko teksti

Kirjotut lahjaetiketit

15 joulukuuta, 2021

Joskus ulkopuoli (melkein) on yhtä tärkeä kuin sisäpuoli. Lahjojen paketoinnista näkyy, kun on käyttänyt enemmän aikaa yksityiskohtien luomiseen. Kirjotut lahjaetiketit ovat yhtä hienoja sekä joululahjoille että uuden vuoden lahjoille sekä tuliaisiin.

Lue koko teksti

Kahvisuodatinkotelo kuusen alle?

01 joulukuuta, 2021

Neulottua, ommeltua ja nikkaroitua. Käsintehdyt, kotona itsevalmistetut lahjat – mikään ei kai ole henkilökohtaisempaa? Tässä on idea, joka sopii kaikille kahvia rakastaville.

Lue koko teksti

Pöytäkuuset huovasta

24 marraskuuta, 2021

Mitä olisi joulu ilman kuusta? Kuusesta on tullut keskeinen osa joulutraditiotamme. Anna muutamalle pöytäkuuselle paikkansa tulevan joulun pöydissä.

Lue koko teksti

Adventtikuusi mäntylistoista

10 marraskuuta, 2021

Adventtikausi on pian täällä! Sytytettyjä kynttilöitä, glögiä, Lucia pullia ja adventtikalentereita kaikissa mahdollisissa muodoissa. Tämä adventtikuusi on nikkaroitu tavallisista mäntylistoista

Lue koko teksti

Ilmakuivuvaa savea jouluaskarteluun

03 marraskuuta, 2021

Joulukuusenkoristeita, lahjaetikettejä, paikkakortteja ja pikku kaupunki talvimaisemalla. Kaikki tämä voidaan askarrella ilmakuivuvasta savesta, kun taas vihdoinkin on jouluaskartelujen aika!

Lue koko teksti

Valaiseva idea seinälle

05 toukokuuta, 2021

Hyvä järjestys voi olla sinänsähän koristeellista. Nikkaroi kynttiläteline seinälle – yhtä koristeellista kuin käytännöllistäkin!

Lue koko teksti

Huopakuusia joulukattaukseen

09 joulukuuta, 2020

Joulupöydän kattaus on aina yhtä mukavaa. Uusien ideoiden ja perinteisten koristeiden yhdisteleminen tuo tunnelmaa jokaiselle osallistujalle! Kuusi, joka leikataan paksusta huovasta pitää aterimet lautasella ja pieni eukalyptusoksa antaa lisäilmettä.

Lue koko teksti

Uusia lampunvarjostimia vanhoista tapettijäämistä

16 syyskuuta, 2020

Uusilla lampunvarjostimilla saat helposti uusittua sisustustasi, samalla tavalla, kun vaihdat tyynyjä tai verhoja. Jäljelle jääneistä tapetinpaloista tai kangastilkuista saat varjostimille uutta elämää.

Lue koko teksti

Synttärijuna pienille juhlijoille

30 lokakuuta, 2019

Paljon onnea vaan! Paljon onnea… Satavuotissynttäreille on vielä aikaa, mutta päivänsankarit, jotka täyttävät yksinumeroisella vuodella, arvostavat yleensä synttäreitä värikkäällä synttärijunalla kynttilöiden kanssa. Vaikka paketit ja kakku ehkä viekin enimmän huomion…

Lue koko teksti

Avaimenperä, jossa tammenterho nahkaa

25 syyskuuta, 2019

Kohta on aika kerätä tammenterhoja, jos haluat niiden itävän maljakossa talven aikana. Tammenterho on eräänlainen syksyn symboli - ja kaunis sellainen! Nahkainen tammenterho on hieno riipus avainnipussa.

Lue koko teksti

Paperirullateline betonista ja tammipuusta

14 elokuuta, 2019

Teline talouspaperirullalle betonista, tammesta ja nahasta tekee arkipäiväisestä talouspaperista pöydälle hieman juhlallisemman.

Lue koko teksti

Esiliina nahasta

11 toukokuuta, 2016

Esiliina kauniista, luonnonvärisestä nahasta on ajaton ja tyylikäs joka kotiin. Nyt voit valmistaa sellaisen itse! Vaikka et olisikaan kokenut nahan ompelija, ei se ole vaikemapaa kuin kukkaron omepeleminen. Tämä kasviparkittu vuohennahka tulee tummumaan, saamaan tahroja ja kauniin patinan ajan kuluessa. Jos tämä vaalea nahka ei ole mieleesi, voit käyttää jotakin toista nahkaa jonka rasvaat ja hoidat kestämään tahroja ja pysymään tasaisesti värisävyssään.

Lue koko teksti

Loistava idea vanhoille kahvikupeille

09 maaliskuuta, 2016

Vanhan ajan kahvikuppeja ei enää käytetä entiseen tapaan. Monet meistä haluavat isommat mukit kahvillemme, ja vanhemmat kahvikupit jäävät kaappiin käyttämättöminä. Joka on oikeastaan aika harmi, koska ne ovat monesti tosi kauniita. Mutta, niitä voidaan käyttää muuhun tarkoitukseen. Vanhat kahvikupit ovat täydellisiä kynttilöiden valmistamiseen. Nämä yksittäiset kahvikupit ostettiin kirpparilta tosi halvalla, lisäksi tarvitaan vielä kynttilämassaa ja sydänlankaa, jos sinulla ei ole tallessa kynttilöiden jäämiä, jotka voidaan sulattaa. Näin pääsiäisen alla tuntuu kivalta saada hieman väriloistetta pöydälle, joten tässä olemme värjänneet kynttilämassan eri väreillä.

Lue koko teksti

Joulutunnelmaa kuparilangasta ja vanhasta paperista

08 joulukuuta, 2015

Tämän viikon punainen lanka… on kuparilanka. Niin yksinkertainen materiaali, mutta samalla niin kaunis. Ja käyttökelpoinen! Kierrä vanhanmallisen pyykkipojan ympärille muutama kierros kuparilankaa, taivuta parit siivet ja päättele sädekehällä, ja sinulla on tosi hieno paikkakorttipidike glögilaseille!

Lue koko teksti

Nopeat harakanvarpaat pääsiäispöytään

01 huhtikuuta, 2015

Joskus ei vain ole aikaa. Siivota, käydä kaupassa, laittaa ruokaa. Askarrella. Suuret suunnitelmat pääsiäiskoristelulle, ja yhtäkkiä pääsiäinen onkin jo ovella. Nämä ovat nopeita harakanvarpaita (tai ehkä ne ovatkin tipunjalkoja, vai mitä luulet?). Ne taivutellaan metallilangasta puolessa tunnissa. Pieni munanmuotoinen kortti nimellä, tai pienellä ”Hyvää pääsiäistä” tervehdyksellä pysyy kiinni tässä pienessä jalkatelineessä. Korttia pitävästä renkaasta tulee samalla pieni ”keltuainen” tälle munanmuotoiselle kortille, joka voidaan värittää oman mielen mukaan.

Lue koko teksti

Trustpilot