Kanityyny lastenhuoneeseen

13 huhtikuuta, 2022

Tyynyt vai pehmolelu? Tai molemmat yhdessä! Tyynystä kaninkorvilla, suljetuilla silmillä ja nenällä saat mukavan kaverin lastenhuoneeseen.

Myös lastenhuoneen koristetyyny voi olla käytännöllinen. Kuin pehmeä kanikaveri, jolle painaa pään lepäämään tai tarvittaessa piiloutua riippuvien korvien taakse.

Kanityyny on ommeltu pellavakankaasta, korvien sisäpuoli on puuvillakangasta.

Aloita leikkaamalla etukappale, takakappale ja kaikki korvien osat. Pese ja silitä kangas ennen kuin leikkaat ja ompelet ettei se kutistu seuraavassa pesussa!

Koska sisätyynymme on kooltaan 45 x 45 cm, leikkaat etukappaleen koossa 47 x 47 cm. Koska selkäosa jaetaan kahtia ja keskelle ommellaan vetoketju, leikataan takakappale viiden senttimetrin lisämarginaalilla. Leikkaa takakappale kahtia ja ompele ne käsin uudelleen yhteen pitkillä ompeleilla. Vedä saumavarat erilleen ja ompele tähän vetoketju. Ratko käsin ommeltu sauma niin että saat vetoketjun esiin. Ompele siksak-ompeleella etu- ja takakappaleen reunat.

Korvat leikataan kolmioina, alareunan leveys on 37 cm ja pituus 53 cm.

Leikkaa harmaasta pellavakankaasta kaksi korvaosaa ja kaksi samanlaista roosasta puuvillakankaasta. Aseta roosa kangaspalanen harmaan palasen päälle ja ompele sivut yhteen. Ompele toinen korva samalla tavalla, käännä molemmat korvat oikein päin ja silitä. Taita korvat kuvan mukaan ja aseta takaosaan kuten kuvassa. Ompele korvat kiinni takaosan kulmiin.

Etuosa saa suljetut silmät ja sydämen muotoisen nenän. Miten silmät piirretään ja miten ne asetetaan vaikuttaa paljon tyynyn vaikutelmaan. Tämän vuoksi on hyvä ensin piirtää silmät koekangaspalalle. Näin voit nähdä miten vaikutelma muuttuu, kun silmien ja nenän paikkoja muutetaan. 

Siirrä ja kokeile kunnes olet tyytyväinen, tämän jälkeen voit piirtää suoraan kankaalle käyttämällä kangaskyniä. Lopuksi kiinnität silitysraudalla silittämällä kankaan takapuolelta.

Aseta tyynyn oikeat puolet vastakkain niin että korvat jäävät myös sisälle. Ompele reunat yhteen, leikkaa korvista jäävä ylimääräinen kangasreuna irti. Ompele siksakkaamalla niin kangas ei hapsuunnu. Käännä tyyny oikeinpäin, laita sisään sisätyyny ja vedä vetoketju kiinni. Kani on nyt valmis uusille ystäville!


Trustpilot