Juhlapäivien kunniaksi!

18 toukokuuta, 2022

Alkukesä on täynnä juhlallisuuksia. Juhlimme äitejä, koulun päättäjäisiä ja ylioppilaita jo ennen juhannusta! Juhlapöydän kruunaa hienot paikkakortit, joissa pohjana sininen meri ja lippu korkealla. Tässä olemme käyttäneet ruotsin lipun värejä mutta voit käyttää haluamasi nauhaa sopimaan juhlapäivääsi.

Usein ne pienet yksityiskohdat ovat niitä, jotka kruunaavat kokonaisuuden. Ja tällaiset hienot paikkakortit ja paikkakorttipidikkeet ovat hauskoja askarrella meille askartelua rakastaville!

Paikkakorteille käytimme hieman paksumpaa akvarellipaperia, koska paksumpi paperi on kivempaa mutta myös koska se pitää paremmin muotonsa, kun siihen maalataan akvarellivärillä. Taita yksi arkki ja leikkaa se leipäveitsellä niin saat kortillesi hieman koristeellisemman epätasaisen reunan.  

Meren aaltojen luomiseksi eri sävyissä, maalataan akvarellivärillä useamman kerran, anna värin kuivua kertojen välissä. Kun kortti on valmis, anna sen kuivua kokonaan ja laita se painavan kirjan alle niin saat siitä sileän.

Kauniin käsin kirjoitetun tekstin tunteen saat oikeilla kalligrafiakynillä ja musteella. Ja kirjoittaminen vanhanaikaisella kynällä ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin luulisi!

Piirrä korttiin vielä pieni ”saari” lipputangon kanssa kuten kuvassa. Leikkaa vako lipputangon päähän niin että nauha mahtuu siitä läpi. Pujota siihen nauha, taita kaksin kerroin ja liimaa kiinni. Tämän jälkeen leikkaat nauhan pään viiriksi terävillä saksilla.

Itse paikkakorttipidike sahataan tavallisesta tasohöylätystä mäntylistasta. Käytä kulmasahauslaatikkoa niin saat 45 asteen kulmat talon katolle.

Tämän jälkeen sahaat suoran kolon katon harjaan, sopivan syvän niin etä kortti pysyy kunnolla kiinni. Hio reunat pyöreiksi ennen kuin otat pidikkeet käyttöön korttien kanssa.


Trustpilot