Uusia lampunvarjostimia vanhoista tapettijäämistä

16 syyskuuta, 2020

Uusilla lampunvarjostimilla saat helposti uusittua sisustustasi, samalla tavalla, kun vaihdat tyynyjä tai verhoja. Jäljelle jääneistä tapetinpaloista tai kangastilkuista saat varjostimille uutta elämää.

Kun kävin varastoani läpi, esiin kierähti monta vanhaa tapetinpalaa. Koepaloja, joita ei koskaan valittu sekä puoliksi käytettyjä rullia vanhoista remonttiprojekteista. Jotkut tosi hienoja, mutta liian pieniä riittämään isommalle projektille, mutta lampunvarjostimelle ei tarvitse isoa palaa!

Aloita piirtämällä lampunvarjostinrunko kaavapaperille niin että näet tarkkaan miten suuren tapetin tarvitset. Leikkaa malli irti ja tarkista että tapetinpalanen on tarpeeksi suuri tälle koolle. Aseta malli palalle itsekiinnittyvää lampunvarjostinmuovia ja piirrä ääriviivat. Lisää pituuteen muutama cm lisää. Leikkaa muovi irti.

Vedä suojamuovi irti toisesta päästä ja kiinnitä se tapetin takapuolelle samalla kun vedät suojamuovia irti, painelet muovin tapettiin kiinni (tai kankaaseen, jos käytät kangasta). Kun olet päässyt muovin loppuun leikkaat tapetin muutaman cm aikaisemmin niin että muovi jää näkyviin siitä jossa se menee päällekäin.

Leikkaa reunat muovin reunojen mukaan.

Aseta tapetti lampunvarjostinrungon ympärille ja kiinnitä se kiinni liimaisen muovin avulla. Katso että se kiinnittyy tiiviisti lampunvarjostinrungon ympärille.

Ompele vinonauha reunan ympärille sekä ylä- että alareunaan, ompele ompelukoneella. Ole huolellinen, että ompelet suoraan ja tasaisesti reunan ympäri.

Käännä nauha takaisin reunan yli ja liimaa se kiinni lampunvarjostimen sisäpuolelle. Tarvitset runsaasti liimaa, mutta ole huolellinen, että sitä ei pääse vääriin paikkoihin!

Kun liima on kuivunut, asennat varjostimen sille kuuluvalle paikalle.


Trustpilot