Ovikranssi koivunoksista ja kultamunista toivottaa tervetulleeksi

13 maaliskuuta, 2024

Kuka täällä munii kultamunia? Toivota kevät tervetulleeksi ovikranssilla perinteisistä koivunoksista, ja joka on koristeltu kultamunilla ja pajunoksilla.

Kevät on aivan nurkan takana ja pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia! Valmista pääsiäiseksi ovikranssi tervehtimään vieraita – ovikranssi tehdään perinteisistä materiaaleista kuten koivunoksista, pajunoksista ja munista.  

Käytimme koivuista ovikranssia, mutta lisäsimme hieman ylimääräisiä koivunoksia. Joten pääset aloittamaan luomisesi jo metsässä keräämällä oksia.  Riippukoivujen alta löytyy usein oksia, jotka sopivat täydellisesti kranssin sitomiseen. Muussa tapauksessa sinun on kysyttävä maanomistajalta, voitko leikata joitain oksia. Tai ostat torilta nipun koivunoksia ja pajunoksia.

Nyt on munien aika. Käytimme ovikranssiimme 18 puista munaa, joista noin puolet suihkutimme kultavärillä. Fiksu tapa suihkuttaa ne tähän vuodenaikaan, kun ulkona saattaa olla hieman märkää ja et halua suihkemaalia vaatteillesi, on laittaa ne suuren paperipussin pohjalle suihkuttamisen ajaksi. Tee tämä ulkona, mutta kun olet valmis, tuo pussi sisään ja anna munien kuivua. Tässä järjestelyssä ei ole väliä, että munat suihkutetaan vain toiselta puolelta.

Liimaa munat kranssiin kiinni liimapistoolilla alhaisella lämmöllä. Kiinnitä munat kranssiin eri paikkoihin.

Tämän jälkeen on koivunoksien aika. Kierrä oksat hieman epämääräisesti kranssin ympärille ja anna oksien peittää munat osittain. Leikkaa pajusta lyhyempiä oksia ja pistä ne koivunoksien alle.

Mikäli haluat kiinnittää oksat pysyvämmin, voit käyttää mustahehkutettua rautalankaa, joka ei näy. Rautalangasta kierrät myös ripustussilmukan.

Kranssi on kaunis myös pöydällä kun sisälle asetetaan LED-pöytäkynttilä tai valoköynnös.Trustpilot