Nopeat harakanvarpaat pääsiäispöytään

01 huhtikuuta, 2015

Joskus ei vain ole aikaa. Siivota, käydä kaupassa, laittaa ruokaa. Askarrella. Suuret suunnitelmat pääsiäiskoristelulle, ja yhtäkkiä pääsiäinen onkin jo ovella. Nämä ovat nopeita harakanvarpaita (tai ehkä ne ovatkin tipunjalkoja, vai mitä luulet?). Ne taivutellaan metallilangasta puolessa tunnissa. Pieni munanmuotoinen kortti nimellä, tai pienellä ”Hyvää pääsiäistä” tervehdyksellä pysyy kiinni tässä pienessä jalkatelineessä. Korttia pitävästä renkaasta tulee samalla pieni ”keltuainen” tälle munanmuotoiselle kortille, joka voidaan värittää oman mielen mukaan.

Tarvitset:

Mustahehkutettua teräslankaa, 1,5 mm paksuista

Yhdistelmäpihdit (Jotka ovat sekä katkaisupihdit ja joilla voidaan taivuttaa)

Valkoista paperia tai ohutta askartelupahvia

Kynä

Sakset

Tee näin:

Aloita taivuttamalla rengas kahdella kierroksella. Anna langan kulkea renkaasta suoraan alas n. 4 cm verran, taivuta tämä taaksepäin ja muotoile ”kantapää” ensimmäiselle tipunjalalle. Jatka eteenpäin ja muotoile kolme varvasta, käytä yhdistelmäpihtejä ja purista varpaiden päät kapeammaksi niiden päistä. Kun ensimmäinen jalka on valmis, taivutat langan takaisin renkaaseen, ja alas uudelleen ja taivutat toisen jalan. Työ voi olla kiinni lankakerässä koko ajan.

Leikkaa munanmuotoisia kortteja, kirjoita nimi ja kiinnitä renkaaseen. Jos haluat niin voit värittää kortin renkaan sisällä näyttämään oikealta munalta.

Pääsiäispöytäämme teimme teräslangasta vielä pienen linnunpesän, mutta ohuemmasta langasta 0,7 mm. Tämä voidaan taivuttaa ja kiertää vapaalla kädellä, kierros kierrokselta. Tyhjä, huuhdeltu kananmuna toimii hyvin linnunpesän maljakkona muutamalle pienelle kevätkukalle.


Trustpilot