Kranssi äidille

04 toukokuuta, 2022

Maailman paras äiti. Ajattele miten monta äitiä maailmassa onkaan! Nyt on taas aika äitien juhlintaan. Kakulla, kukilla ja lahjoilla…Ja itse tehdyllä kranssilla messinkilangasta.

Pehmennyshehkutettua metallilankaa voidaan muotoilla oman mielen mukaan. Tähän äitienpäiväkranssiin olemme käyttäneet messinkilankaa antamaan kullanhohtoa päivään. Tarvitset hieman paksumpaa 1,5–2 mm sekä ohuempaa 0,5–0,7 mm.

Aloita muotoilema teksti, joka tulee olemaan kranssin keskellä. Teksti voidaan ensin kirjoittaa paperille kaunokirjoituksella, jotta voidaan nähdä miten lanka kulkisi parhaiten. Esimerkiksi kuten tässä, pikkuinen a annetaan kulkea kuten silmukka sen sijaan kuin miten se kirjoitetaan, koska lanka kulkee siistimmin ilman monta 180 aseteen kulmia.

Kun teksti on valmis ja olet tyytyväinen siihen, muotoilet renkaan sen ympärille, sopivan kokoisen niin että se mahtuu juuri tekstin ympäri. Jatka kiertämällä lankaa useamman kierroksin ja puno se toistensa ympärille niin että saat vakaan kranssin. Päättele ripustussilmukalla. Kiinnitä teksti kranssin keskelle käyttämällä tekstin päälankoja alussa ja lopussa.

Kranssin ympärille haluamme pieniä lehtiä ohuesta messinkilangasta. Jotta lehdistä saataisiin samankokoisia on hyvä käyttää apuna mallia, jonka ympärille lanka kierretään. Piirrä pyörösauvan päähän soikea lehti ja vuole se piirroksen muotoiseksi. Nyt voit käyttää pyörösauvaa mallina ja nopeasti kiertää pitkän rivin lehtiä samalle langalle.

Lehdet kierretään asettamalla lanka pyörösauvan vuollettuun päähän ja kiertämällä lankaa muutama kierros.

Kun olet kiertänyt lehtiä kranssin ympärysmitan verran, leikkaat langan irti ja kierrät sen kranssin ympärille. Muotoile lehdet haluamallasi tavalla ja taivuta niistä erilaisia kuten kuvassa.

Anna äidille lahjaksi kukkien ja lahjojen kera.


Trustpilot