Vuole lusikoita - täydellinen laiskoille päiville

02 elokuuta, 2017

Laiskoja päiviä laiturilla, päiviä, jolloin ei oikein halua tehdä mitään, mutta silti on hieman tekemisen puutetta- Tällaiset päivät ovat täydellisiä päiviä kaiverrusprojektille. Kun sinulla on veitsi toisessa kädessä ja puupala toisessa, on siinä ajanvietettä toviksi. Ja lusikoita ja kauhoja ei voi koskaan olla liikaa.

On aivan yhtä hyvä sanoa se suoraan; Täydellisyys ei ole tavoite. Jos haluat keittiöön täydellisen symmetriset puulusikat, löydät ne kaupasta pikku rahalla. Mutta henkilökohtaisesti käsin veistetty puulusikka on jotain aivan muuta. Muistat varmasti kesän, jolloin sen veistit, lämpimällä laiturilla tai kesämökin ikkunan ulkopuolella sateen ropistessa. Koska siinä, mitä muotoilet omin käsin (ja terävällä veitsellä), on jotain erityistä.

Vaikka et olisi pitänyt morapuukkoa kädessäsi koulun puutöiden jälkeen, voi tämä olla juuri sopivaa puuhaa sinulle, ja aloittelijakin osaa veistää tällaisen lusikan.

On hyvä tietää, että eri puulajien kovuudet vaihtelevat. Lehmus on puulaji, jota on perinteisesti käytetty kauhoille, koska se on melko pehmeää ja helposti käsiteltävää. Mutta tummemmasta ja kovemmasta saksanpähkinästäkin saadaan myös hienoja lusikoita, jos olet vain valmistautunut siihen, että sitä on hieman vaikeampi veistää.

Tarvitset:

Lehmusta tai kahva-ainesta pähkinäpuusta

Kuviosahan, lehtisahan tai vannesahan

Puukon

Vino veitsi

Tee näin:

Piirrä lusikan mallin ääriviivat puupalalle sekä edestä että sivulta. Leikkaa piirroksen mukaan mahdollisimman huolellisesti. Nyt ei muuta kuin vuolemaan. Vuole mielellään pieniä palojen isojen sijasta. Ja katso että vuolet puun kuitujen poikki, koska muuten on helppo vuolla liian suuria paloja, jos on aloittelija.  Veitsen pitämiseen on monia erilaisia ​​tekniikoita, ja on tärkeää löytää omasi huolellisesti ja vahingoittamatta itseäsi. Koska veitsi on terävä! "Perunan kuorinta" tekniikka, jossa vuollaan itseä kohti pitämällä peukaloa "pysäyttimenä", ei ole koulussa opetettu, mutta ehkä paras lusikoita vuollessa.

Lusikan syvä kohta on vuollettu vino veitsellä.

Huomaat, että voit vuolla melkein niin kauan kuin haluat, ennen kuin olet tyytyväinen, ja alussa se on kaukana täydellisestä. Mutta henkilökohtaista - ja hauskaa. Täydellinen laiskoille päiville laiturilla!

Jos haluat lukea lisää puulajeista ja vuolutekniikoista, suosittelemme kirjaa Tälj! (ruotsinkielinen).



Trustpilot