Solmi solmu – ilmakuivuvasta savesta

10 elokuuta, 2022

Solmi solmu. Yksinkertainen solmu, kaksoissolmu tai merimiessolmu eivät ole vain käytännöllisiä. Ne ovat myös kauniita! Palanen savea kädessä, ovat solmut hyvin käytännöllisiä – pienten veistosten muotoilemiseen myöhäiskesän kukkien seuraksi.

Ilmakuivuva savi on kreatiivisen paras ystävä. Tarvitset lisäksi vain omat kätesi ja mielikuvitusta. Veitsi ja muutama muotoilutyökalu voi joskus olla hyödyksi, mutta pääset pitkälle pelkällä ilmakuivuvalla savella ja omilla sormillasi.

Ja sinun ei tarvitse olla taiteilija solmujen luomiseen. Myös yksinkertaisemmatkin muodot ovat koristeellisia. Tavallisista solmuista, jotka on tehty saviputkiloista, saadaan pieniä veistoksia.

Rullaa tasaisen paksuja saviputkiloita ja aloita kokeilusi. kaksoissolmuun tarvitaan aika pitkä putkilo, mutta jos huomaat että putkilo on liian lyhyt, aloitat uudelleen lisäämällä savea.

Ilmakuivuva savi kuivuu ilman että se halkeilee ja voidaan maalata tai lakata kuivumisen jälkeen. Mutta joskus voi olla kauniimpaa jättää ”raaka” valkoinen pinta sellaisenaan kuin se on.

Solmuista voi saada hienoja pieniä kasvitukia ohuille kukkasille minivaaseissa. Jotta savi pysyisi paikoillaan kuivumisen aikana ja samalla tehdä reikä varsille, otat tavallisen imupillin, jonka pistät saven läpi. Katso että pieni vaasi mahtuu solmun sisälle tai solmun putkilon kaaren alle. Anna imupillin jäädä paikoilleen kunnes savi on kuivunut kokonaan. Koristele kukkasilla.


Trustpilot