Huovutetut pääsiäisjänikset

23 maaliskuuta, 2022

Villaiset pikku jänikset ovat hyppineet pääsiäisperinteeseemme Saksasta. Legendan mukaan jänikset munivat pääsiäismunat. Nämä jänikset huovutat helposti styreenimunan päälle.

Muutama vuosikymmen sitten kanat ja munat olivat merkittävimpiä pääsiäisen symboleja maassamme. Viime vuosina ovat ne saaneet mennä hieman syrjempään pääsiäispupujen tieltä. Rakastamme pehmeitä pääsiäispupuja kaikissa muodoissa! Alun perin pääsiäispupujen perinne on peräisin Saksasta, jossa 1600-luvulla lapsia huijattiin, että lasten oli etsittävä puutarhasta munia, jotka jänikset olivat munineet. Myöhemmin karkkitäytteisistä munista tuli perinteisiä pahvimunia. Mutta jänis on nämä muninut!

Nämä yksinkertaiset pääsiäisjänikset huovutetaan styreenimunan ympärille, joten oikeastaan vain korvat, häntä, nenä ja muutamat tuntoviikset antavat jänikselle sen olemuksen. Ripusta pääsiäisoksille ym.

Aloita ottamalla palanen harmaata, valkoista tai luonnonväristä villaa ja aseta se styreenimunan päälle. Kierrä villaa muutama kierros niin että kuidut osuvat päällekkäin ristiin.

Tämän jälkeen huovutat villan kiinni huovutusneulan avulla, jolla pistelet munaan. Neulassa on pienen pieniä hakasia, jotka tarttuvat villan kuituihin ja vetävät ne mukanaan. Pistele neulalla niin monta kertaa, että villa kiinnittyy munaan kiinni. Jos pinnasta tulee epätasainen voit täyttää lisäämällä villaa ja huovuttaa kunnes olet tyytyväinen.

Rullaa villasta pieni pallo, josta saadaan häntä. Huovuta se kiinteäksi palloksi huovutusneulalla ja huovuta kiinni munaan. Jotta välttyisit pistämällä itseäsi neulalla, on hyvä käyttää vaahtomuovista valmistettua huovutuslevyä, muuten on erittäin helppoa pistää itseään neuloilla, jotka ovat erittäin teräviä!

Korvien pohjaksi käytimme luonnonväristä paksua huopaa. Leikkaa kaksi korvaa, katso että saat niistä riittävän suuret vartaloon nähden. Ota vaaleanpunaista villaa ja huovuta korvien keskelle.

Taita korvat yhteen ja huovuta ne niin. Näin korvat saavat hieman enemmän muotoa ja eloa.

Huovuta korvat vartaloon kiinni. Jotta saisit ne kunnolla kiinni, voi olla hyvä ottaa lisäksi vielä vähän harmaata villaa.

Ota pieni pala vaaleanpunaista villaa ja huovuta nenä.

Tuntoviiksille käytimme ohutta, mustahehkutettua rautalankaa. Leikkaa hieman pitempi pala lankaa, pistä se jänikseen kiinni ja leikkaa sopivan pituiseksi.

Jos huovutat useamman jäniksen voit asettaa korvat hieman eri tavalla ja saat näin jäniksiä, jotka makaavat tai istuvat, riippuen mihin sijoitat korvat, hännän ja nenän.

Huovuta jäniksen korvien taakse palanen lankaa niin saat ripustettavan koristeen.


Trustpilot