Keittiökello kasarista

29 kesäkuuta, 2022

Tuntuuko sinusta, että keittiötä olisi aika piristää jollakin uudella? Uusvanha keittiökello vanhasta kattilasta tai kakkuvuoasta antaa mukavan yksityiskohdan keittiöllesi.

Itse asiassa voit tehdä seinäkellon melkein mistä tahansa. Sinun tarvitsee vain pystyä poraamaan reikä esineeseen, josta kello tehdään ja kiinnittää siihen kellokoneisto. Vanhat purkit, kattilat ja pannut, joita ei enää käytetä, sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen. Tai ne vuoat, joita voit löytää kirpputoreilta, joilla on erittäin kaunis patina, mutta joita et tule käyttämään. (Ehkä juuri vain patinan takia.) Näille voidaan antaa uusi elämä keittiökelloina.

Tarvitset kellokoneiston, joka sopii kellosi paksuudelle. Lisäksi tarvitset poran, jolla voit porata metalliin sekä porakoneen. On helpompi aloittaa poraamalla ensin pienempi reikä ja jatkaa sitten viisareille sopivalla poralla. Joskus voi myös olla hyvä idea lyödä pieni jälki esimerkiksi vasaralla ja naulalla juuri siihen paikkaan, johon haluat reiän, niin poranterä ei pääse liukumaan ympäriinsä poraamisen alkaessa.

Katso että sinulla on työalusta ja työasento jotka toimivat, joskus voi olla helpointa työskennellä alhaalla maassa jolloin saa enemmän voimaa poraamiseen.

Ruuvaa viisarit kiinni kellokoneistoon poratun reiän läpi ja ripusta valmis kellosi haluamaasi paikkaan.


Trustpilot