Lasinaluset korkkia – leikatut syyslehtien muotoon

07 syyskuuta, 2022

Syksy odottaa nurkan takana, sisäaskareilla, sytytetyillä kynttilöillä ja katetuilla pöydillä. Lasinaluset, jotka näyttävät syksyn lehdiltä ja ovat leikattuja korkista, antavat tunnelmaa päivällispöytään.

Korkki on luonnonmateriaali, joka sopii hyvin lämpöä eristäville pannun- ja lasinalusille. Puristettua korkkia rullassa voidaan leikata ihan mihin muotoon haluaakin ja käyttää lasinalusina.

Aloita löytämällä lasinalusellesi sopiva malli. Oikea luonnonlehti on paras malli, jos haluaa oikeaa lehteä muistuttavan alusen. Me käytimme kuivattua puunlehteä, jonka keräsimme joltakin matkaltamme ja joka on ollut puristuksissa kirjan sivujen välissä. Mutta voit käyttää mallina ihan tavallista vaahteranlehteäkin.

Rasvakynä, jota enimmäkseen käytetään nahkatöissä, sopii mainiosti myös korkille kun piirretään lehden ääriviivat. Varsi itsessään on liian kapea leikattavaksi, mutta varren alkuosa on joka tapauksessa hyvä saada mukaan.

Leikkaa lehti irti terävällä sabloonaveitsellä. Muista että käytät alla alustaa, joka kestää terävää veitseä!

Leikkaa useampi samanlainen lehti – tai käytä mallina monta erilaista lehteä niin saat jokaisesta alusesta ainutlaatuisen.


Trustpilot