Kantolaukku polttopuille

05 tammikuuta, 2022

Nyt käy polttopuiden hakeminen tulisijallesi kätevästi tällä kantolaukulla. Ja teet sen tyylikkäästi! Laukku ommellaan kestävästä pellavakankaasta, joka on vahvistettu nahkahihnoilla.

Suuremman osan vuodesta sytytämme takan ja tulisijan lämmittämään ja luomaan tunnelmaa. Polttopuiden hakemiskertoja kertyy runsaasti, joten laukku, johon mahtuu juuri sen verran puita että sitä on helppo kantaa, on kätevä pitää mukana puunhakureissulla.

Aloita leikkaamalla laukulle kangas. Me käytimme vahvaa pellavakangasta, jota yleensä käytetään kantavana materiaalina huonekaluverhoilussa. Leikkaa 35 cm levyinen suikale tästä 105 cm levyisestä kankaasta.

Ompele reunat sik-sakilla, mielellään kolmiaskel-siksakilla. Taita leveät taitokset molempiin pitkiin sivuihin ja silitä ne silitysraudalla. Koska polttopuut yleensä ovat n. 30 cm pituisia, laukun leveydeksi sopii hyvin n.27 cm.  Ompele taitokset tavallisella suoralla ompeleella.

Sahaa tammi pyörösauvasta kaksi palasta, saman levyiset kuin laukun leveys.

Leikkaa kahvan aukot kuvan mukaan.

Ompele reunat siksak-ompeleella ja ompele vinonauha tai valitsemasi nauha reunan ympärille.

Taita päät niin että saat pyörösauvalle sopivat kanavat. Käytä mielellään ompelukoneen kolmiaskel-suoraommelta, mikäli se löytyy ompelukoneestasi, näin saat kestävämmän suoraompeleen. Muussa tapauksessa voit ommella edes-takaisin niin saat kestävän sauman.

Poraa pyörösauvojen päihin reiät kuten kuvassa, näistä sauvat voidaan kiinnittää kanavaansa vahatulla pellavalangalla pysymään kunnolla kiinni.

Nahkahihna antaa laukulle sekä vahvuutta että toimii hienona yksityiskohtana. Liimaa nahkahihnat sivusaumojen päälle, laukun ulkosivuille. Anna liiman kuivua kunnolla enne kuin käännät laukun ja liimaat hihnojen päät laukun sisäpuolelle. Anna liiman kuivua ennen kuin teet reiät naskalilla ompeleita varten.

Rasvakynän avulla on helppo merkitä ompeleiden paikat nahkahihnalle. Me ompelimme hihnan kiinni isoilla ristiompeleilla kahdeksasta eri paikasta.

Merkitse hihnalle ruutu ja tee naskalilla reikä jokaiseen kulmaan.

Ompele iso risti kuten kuvassa, käytä vahattua pellavalankaa. Ole huolellinen, että saat kiristettyä langat kunnolla ja päätteeksi solmit päät laukun sisäpuolelle.


Trustpilot