Verkkovalaisin vapailla linnuilla

03 huhtikuuta, 2024

Lintu on vapaa, mutta pesä on suojattu kullanhohtoisella kanaverkolla. Tämän kullanvärisen kattolampun luot perinteisestä metalliverkosta ja lampunvarjostimien rungosta.

Perinteistä kanaverkkoa voidaan käyttää moneen tarkoitukseen. Miksei lampunvarjostimeen, joka on täytetty koukeroisilla oksilla ja visertävillä linnuilla?

Leikkaa kanaverkosta palanen, niin pitkä kuin haluat lampun olevan korkea, ja puolikas "verkonsilmä" kiinnittääksesi verkon varjostinrunkoon molemmista päistä.

Kierrä leikatut langat renkaan ympärille. Aseta verkko renkaan ulkopuolelle ja kierrä langat ympäri ja sisäänpäin. Aloita verkon keskeltä ja siirry ulos reunoille, kunnes verkko on kokonaan kiinnitetty renkaan ympärille.

Tee samalla tavalla toisen renkaan kanssa, ja muista kääntää rengas niin että itse lampunpidin tulee varjostimen sisälle.

Nyt on aika pitää tauko ja lähteä metsäkävelyllä. Kuivasta ja mieluiten hieman ryppyisestä ja kiemuraisesta oksasta tulee mukava koriste valaisimen sisälle linnuille, lintujen pesille, perhosille tai muihin haluamiisi koristeisiin. Pujota oksa sivussa olevan aukon läpi ja anna sen työntyä hieman ulos verkon toiselta puolelta. Muista sijoittaa oksat niin, että itse lamppu saa tarpeeksi tilaa.

Ota pala teräslankaa ja kierrä liitos kiinni verkon sivusta, kun oksa on haluamassasi paikassa.

Nyt on suihkevärin aika. Suihkuta koko lamppu kultaisella värillä. Muista suojautua höyryiltä ja käyttää hengityssuojainta tai työskennellä ulkona (tai molempia). Suihkutimme myös itse lampun pidikkeen ja käärimme johdon juuttikankaasta ommeltuun putkeen, joka saa taittua johdon päälle.

Nyt on koristelun aika! Messinkilangasta kierretty lintu on kaunis.

Tässä saat kiertää ja muotoilla ihan oman mielen mukaan.

Tähän aikaan vuodesta tuntuu myös sopivalta, että lintu on rakentanut oksalle pesän. Sisalista voi nopeasti kiertää linnunpesän ja pääsiäiskoristeiden muutama puumuna kullalla suihkutettuna näyttää kivalta pesän sisällä.

Kiinnitä lintu ja pesä messinkilangalla.

Lopuksi kiinnität kattolamppuusi hehkulampun ja ripustat sen mieleiseesi paikkaan.Trustpilot