Majakat kesäpöydälle

06 heinäkuuta, 2022

Tämän kesän suloisimmat paikkakorttipidikkeet ovat pienet majakat klassisissa merkkiväreissä punainen, valkoinen ja sininen. Majakat ovat myös kiva kesäaktiviteetti leppoisille lomapäiville.

Kaikkihan tietävät, mikä on majakan tarkoitus. Näyttää tietä. Sopii siis hyvin teemaksi kesän paikkakorttipidikkeeseen. Näistä pienistä majakoista tulee myös suloisia yksityiskohtia kattauksessa, kuin piste iin päälle.

Tarvitset kaksi eri mittaista pyörösauvaa, hieman liimaa ja Posca kyniä klassisissa signaaliväreissä ja mustaa ikkunoiden ja ovien ympärille. Olemme myös täyttäneet ikkunat kullanvärillä, jotta näyttäisi, että sisällä on valot.

Aloita sahaamalla paksumpi pyörösauva paloiksi. Jos haluat kaikkien majakoiden näyttävän samanlaisilta, sahaa samanpituisia paloja, noin 8 cm.

Ohuemmasta pyörösauvasta sahaat lyhty osan, eli majakan korkeimman huipun. Noin 2-3 cm riittää. Lyhtyyn voi myös ottaa kaksi palaa puolipyöreästä sauvasta ja liimata ne yhteen ja jättämällä pieni rako väliin.

Itse paikkakorttia varten tarvitaan rako. Saha suoraan sauvan päästä alas japanilaisella käsisahalla, mutta ei kokonaan alas. Jos sahaat montaa, voi olla viisasta sahata ohuemman sauvan raot ennen kuin sahaa sen poikki, jolloin sauvasta on helpompi pitää kiinni vaarantamatta sormien sahaamista.

Liimaa lyhty majakan keskelle all-liimalla tai tavallisella puuliimalla. Kiristä puristimella, kunnes liima on kuivunut.

Nyt alkaa se kaikista hauskin vaihe - koristelu! Posca kynät ovat loistavia tähän tarkoitukseen, koska ne ovat erittäin peittäviä, eivätkä valu pois.

Suorien viivojen saamiseksi on kuitenkin helpointa teipata maalarinteippi ympärille ja seurata sitten viivaa kynällä.

On hauskaa tehdä kaikista majakoista erilaisia. Halutessasi voit katsoa suomalaisia majakoita käsittelevää kirjaa ja jäljitellä oikeita majakoita tai antaa mielikuvituksesi lentää.

Piirrä ääriviivat ikkunoihin ja oviin ohuemmalla mustalla kynällä. Jos haluat voit värittää ruudut kullan väriseksi.

Leikkaa paikkakortti paksusta akvarellipaperista. Taita ja leikkaa leipäveitsellä niin, saat korteille repeytyneet reunat. Leikkaa toinen pää viirin tapaan parantaaksesi meritunnelmaa. Valmista pöydänkattaukseen!


Trustpilot