Ruudullinen ovenpysäytin kesäksi

03 heinäkuuta, 2024

Horjuvat shakkiruudut tukevassa puupölkyssä tekevät käytännöllisen ovenpysäyttimen ja hauskan yksityiskohdan. Viistoon sahattuun yläosaan kiinnitetyn kahvan ansiosta sitä on helppo siirtää.

Nyt on korkea aika päästää kesä sisään! Lämpimien kuukausien aikana ovet voivat usein olla auki, ja silloin on hyvä, että ovenpysäytin on käden ulottuvilla.

Ovenpysäytin, joka toimii myös hauskana koristeena, ei haittaa, vaikka se olisi esillä.

On hyvä käyttää tukevaa jätepalaa. Puukappaleen täytyy olla tarpeeksi painava, jotta se jaksaa pitää ovet auki myös tuulisella säällä, joten on tärkeää löytää hieman suurempi pala.

Löytämämme jämäpala oli jo valmiiksi viistosti sahattu toisesta päästä, mikä on kätevää, jos haluaa kiinnittää kahvan. Aloita siis sahaamalla puukappale sopivaan muotoon ja kokoon.

Halusimme maalata puukappaleen hieman horjuvilla ja vinoilla shakkiruuduilla, ilman täysin suoria viivoja ja oikeita kulmia. Käytä lyijykynää ja luonnostele ruudut puuhun. Koska ruutujen tulee kulkea ympäri ovenpysäyttimen kaikilla puolilla, on helpointa kevyesti täyttää ne ruudut, jotka tulevat mustiksi, muuten kuvion seuraaminen voi olla vaikeaa.

Alkuperäinen visio tästä ovenpysäyttimestä oli käyttää harmaantunutta puupalaa, ehkä tukki vanhasta haaksirikkoutuneesta merirosvolaivasta! Silloin puutukilla olisi jo ollut kaunis harmaantunut patina, ja tarvitsisi vain maalata mustat ruudut. Nyt käytimme sen sijaan rautavalkoista öljypetsiä harmaisiin ruutuihin. Mutta aloitamme mustien ruutujen maalaamisella.

Grafiitinmusta lakkapetsi sopii erinomaisesti mustille alueille. Se peittää hyvin ja on helppo maalata, jopa pienet yksityiskohdat, kuten ruutujen kulmat. Anna mustan kuivua kunnolla ennen kuin täytät harmaat alueet.

Kahva on ruuvattu kiinni pienillä mustilla puuruuveilla. Kiinnitimme sen hieman vinoon, jotta suorat viivat sotkettaisiin entisestään.

Nyt on aika avata ovi ja päästää kesäilma sisään!Trustpilot