Taivutettavat puulistat – nopea tapa uudistaa vanhat huonekalut

27 huhtikuuta, 2022

Taivutettavilla puukoristeilla voit antaa vanhoille ja kuluneille kirpparihuonekaluille kunnollisen muodonmuutoksen. Näillä koristeilla saat nopeasti ja helposti uudistettua mitä tahansa!

Kauniisti veistettyjä puukoristeita esiintyy usein vanhoissa huonekaluissa. Fantastista käsityötä ja perinne, joka on arvokas säilyttää. Kirppikseltä löytyy usein huonekaluja, jotka ovat aika kuluneita ja vaurioituneita että ne tarvitsevat kunnon ehostuksen ennen kuin ne ovat käyttökelpoisia sisälle.

Hauska tapa vanhojen huonekalujen uudistamiseen on koristella ne uusilla vanhantyylisillä puukoristeilla. Nykyään löytyy jopa taivutettavia puukoristeita, kun esim. halutaan kiinnittää helmilista pyöreän pöydän ympärille.

Meidän kirpparilöytömme on pyöreä pöytä, joka on useasta paikkaa vaurioitunut rumasti. näitä on vaikea korjata, jos ei halua maalata. Mutta ennen tätä, pöytä saa muutaman puukoristeen.

Aloita hiomalla pinta kevyesti niin että se saa karhean pinnan ja väri tarttuu helpommin. Kuivaa kunnolla hiomisen jälkeen kostealla rievulla.

Taivutettavia puukoristeita löytyy monessa eri muodossa, listoja ja muita muotoja, jotka sopivat pyöreille pinnoille. Taivutettavat puukoristeet ovat kovia ennen kuin niitä lämmitetään varovasti joko kuumailmapistoolilla tai embossauspuhaltimella ja muotoillaan koristeltavan pinnan mukaan. Taivutettavat listat toimitetaan rullassa ja on lämmitettävä ja varovasti suoristettava ennen kuin ne katkaistaan sopivan pituiseksi.

Kun listoja taivutetaan, on oltava varovainen, jotta ne eivät pääse katkeamaan, joten taivuta hitaasti ja varovasti. Mittaa tarvittava pituus ja sahaa japanilaisella käsisahalla.

Pöydässämme on laatikko, joka voidaan vetää ulos kokonaan ja koska se on saman muotoinen muiden sivujen kanssa, on tähän hyvä muotoilla kaikki pöydän listat kerralla. Laatikko on muita sivuja hieman lyhyempi, joten sivujen listoihin jätimme yhden helmen lisää.

Lämmitä kuumailmapistoolilla ja muotoile listat. Anna jäähtyä kokonaan uuteen muotoonsa.

Liimaa listat kiinni puuliimalla.

Jotta listat pysyisivät paikoillaan liiman kuivuessa, kiristä ne vielä parilla kiristimellä. Lopuksi liimaat muut puukoristeet. Anna liiman kuivua.

Jäljellä on enää maalaaminen.

Me käytimme väriä, joka käy myös ulkokäyttöön ja maalasimme sillä aika ohuesti käyttämällä lakkasivellintä.

Joistakin paikoista kuultaa läpi pöydän ruskea väri, mutta mielestämme siveltimen selvät jäljet antavat kivan vaikutelman pöydän kokonaisuuteen. Jos haluat kokonaan peittävän värin, maalaat vielä toisen kerroksen. Anna värin kuivua vähintään yhden vuorokauden ennen kuin otat huonekalun käyttöön.


Trustpilot