Quillingmunia mielikuvituksellisilla ja epämääräisillä kuvioilla

30 maaliskuuta, 2022

Paperimunat quillingtekniikalla ovat hienoja koristeita pääsiäisoksille. Vain muutamalla paperisuikaleella ja liimalla voit luoda kauniita ja yksityiskohtaisia munia tällä vanhalla tekniikalla.

Quillingtekniikka on ollut käytössä satojen vuosien ajan ja käytetty erilaisiin koristeluihin, kaikkea kauniista koruista kirkkojen koristeisiin. Tekniikka on lähisukulainen filigrantekniikalle jossa metallilankoja rullataan yhteen ja kiinnitetään eri kuvioiksi.

Nämä munat ovat hyviä aloittelijan projekteja sille, joka haluaa kokeilla paperiquillingtekniikkaa. Tekniikka perustuu siihen, että paperisuikale rullataan yhteen, jonka jälkeen rullat kiinnitetään yhteen eri kuvioiksi. Apuna voidaan käyttää erilaisia malleja, kun halutaan täysin samankokoisia rullia. Mutta näiden munien kanssa työskentelemme vapaasti, ja annetaan jokaisesta munasta tulla ainutlaatuinen.

Quillingtyökalu on melkein pakko olla, jotta työ kävisi helposti. Työkalussa on ohut tikku pienellä lovella, johon paperi pujotetaan kiinni ennen kuin paperisuikale rullataan tikun ympärille. Pienet pinsetit ja korkkialusta ovat myös käytännöllisiä työtarvikkeita. Me käytimme myös pikaliimaa, jota on helppo käsitellä ja joka liimaa nopeasti.

Aloita kiinnittämällä quillingtyökalu paperisuikaleeseen. Rullaa työkalua niin että saat rullan, mutta älä rullaa koko suikaletta. Kun olet rullannut jonkin verran, otat työkalun irti ja siirrät sen eri paikkaan (kuten kuvassa). Rullaa nyt työkalulla vastakkaiseen suuntaan. Ota uusi suikale ja tee samalla tavalla. Samaa suikaletta voidaan rullata yhden, kaksi, kolme, neljä tai useamman kerran.

Aseta yhteen 3-4 yhteen rullattua suikaletta niin että ne ovat vastakkain. Ota uusi suikale ja kierrä se rullien ympärille, muotoile kananmunan muotoon. Pidä suikaletta paikoillaan pinsettien avulla ja liimaa kiinni.

Tämän jälkeen liimaat muutamalla liimapisaralla useammasta paikasta, jossa suikale ja rullat koskettavat toisiaan, niin että muna pysyy yhtenäisenä. Liimaa ainoastaan sen verran että paperit pysyvät kiinni toisissaan, liika liima kostuu paperien läpi ja jättää tummat tahrat. Pidä jokainen liimapaikka kiinni pinseteillä, kunnes se on kuivunut. Tämä käy nopeasti, ja pääset siirtymään seuraavaan liimaukseen.

Anna liiman kuivua kunnolla ja ripusta munat kiinnittämällä niihin hopean hohtoiset langat.


Trustpilot