Kesäpäivä ja rusetti hiuksissa

17 toukokuuta, 2023

Kun kesä on jo ovella, odottavat monet tilaisuutta päästäkseen laittautumaan hieman tavallista enemmän. Rusetti perinteisessä Chanel-tyylissä sopii hyvin koulun päättäjäisiin, kesäjuhliin tai ehkä äitienpäiväksi.

Rusetti on perinteinen koriste mutta on löytämässä paikkansa myös hiuspihdeissä ja diadeemeissäkin. Perinteiset silkkirusetit, jotka ovat valmiiksi solmittuja, tekevät juhlakampauksen luomisesta nopeampaa ja juhlallisemman.

Tämä rusetti on kaksivärinen, kerman ja mustan värisestä silkkinauhasta, ja vie ajatukset ehkä perinteiseen Chanel-tyyliin. Mutta rusetti voidaan yhtä hyvin tehdä yksiväriseksi, periaate on sama.

Aloita leikkaamalla leveästä satiininauhasta kolme palasta.

Noin 35 cm riittää kahdelle yläkappaleelle, jotka taitetaan, alaosa voi olla hieman pidempi, mutta päät leikataan vinoon kuten kuvassa. Leikkasimme myös yläosan hieman pidemmäksi, jotta rusetti saa klassisen muodon, jossa on hieman pidemmät lenkit yläosassa.

Aseta osat kuvan mukaan, käännä päät yhteen niin että ylempien nauhojen päät menevät hieman päällekkäin keskeltä.

Ompelemiseen käytimme vahattua pellavalankaa, joka on vahvaa ja helppo sitoa kiinni solmulla kun on valmis. Pujota lanka pitkälle neulalle ja pistele neulalla pitkiä ompeleita nauhaan niin että nauha voidaan vetää rypylle.

Ompele kaikki nauhat ylhäältä alas, käännä ja ompele takaisin päin ensimmäisten ompeleiden vierestä. Vedä nauhat yhteen ja solmi kiinni.

Kierrä pellavalangalla muutama kierros nauhojen ympäri ja solmi solmu.

Aseta rusetti hiuspihtiä vasten ja kierrä se kiinni pellavalangalla, solmi kiinni ja liimaa vielä vähän niin että se pysyy kunnolla kiinni hiuspihdin keskellä.

Liimapistooli alhaisella lämmöllä toimii hyvin liimaamiseen tässä.

Leikkaa satiininauhasta lyhyt palanen keskustaa varten, ja taita päät sisään niin että saat siitä kapeamman ja täyteläisemmän. Kierrä palanen rusetin ympärille ja ompele kiinni takapuolelta pellavalangalla.

Leikkaa pois ylimääräiset nauhat ja liimaa päät kiinni niin että nauhat pysyvät paikoillaan ja että päät eivät pääse hapsuuntumaan.Trustpilot