Japanilaisia merkkejä akvarellilla

20 heinäkuuta, 2022

Myös kaikista yksinkertaisimmastakin kalligrafiasta voi tulla kaunista taidetta. Kauniilla akvarellipaperilla, musteella ja hyvällä siveltimellä on taideteoksesi muutaman siveltimen vedon päässä.

Orientti on aina kiehtonut meitä lännessä. Eikä vähiten kieli, jonka kyltit näyttävät niin eksoottisilta länsimaisille silmillemme. Kalligrafiaa ja kauniisti kirjoittamisen taitoa, voit harjoitella niin paljon kuin haluat, etkä silti koskaan tule täydelliseksi mestariksi. Mutta se voi olla myös melko yksinkertaista, jos vain uskallat yrittää.

Löydät yksinkertaisia ​​merkkejä, jotka tarkoittavat "Japania", "kirsikankukka", "rakkaus" tai "avain" nopealla Internet-haulla. Jos googletat "stroke order", löydät myös missä järjestyksessä kiinan ja japanin kirjaimet vedetään siveltimellä.  

Musta akvarellimuste sekä leveä ja litteä sivellin ovat hyviä työkaluja yksinkertaisen kalligrafian kokeilemiseen. Paksulla akvarellipaperilla muste ei imeydy läpi vaan paperin sisään, jossa on myös kaunis himmeä rakenteinen pinta. Kuten kalligrafiakynän kanssa käännät sivellintä vinoon niin että saat vedettyä leveitä viivoja alaspäin ja ohuempia viivoja kun vedät paperilla vaakatasossa.

Aloita harjoittelemalla halvemmalle paperille. Hahmoittele ensin lyijykynällä niin tiedät mihin sivellinvedot tehdään.  Voit myös piirtää ja kirjoittaa niiden järjestys muistilapulle oikean, suuremman akvarellipaperin viereen.

Koska paperin pinta on niin kaunis, on harmi kehystää se tavalliseen tapaan lasin ja kehyksen alle. Sen sijaan käytämme puolisauvoja ja sahaamme ne paperia hieman pitemmiksi. Tarvitset jokaiselle paperille neljä yhtä pitkää palasta. Petsaa listat mustiksi ja anna kuivua kunnolla ennen kuin liimaat valmiin akvarellipaperin listojen väliin.

Solmi palanen vahattua pellavalankaa sauvan päihin ripustamista varten ja ripusta haluamaasi paikkaan.


Trustpilot