Nimikyltit ilmakuivuvasta savesta

09 maaliskuuta, 2022

Nimikyltit terrakotan värisestä savesta ovat yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Leimaa kevätsipulien latinankieliset nimet – tai terveiset tuliaisina mukaan otettuun kasviin.

”Iloista pääsiäistä” tai ”Onnea” Muutama kirjain leimattuna savikyltille toimii hyvin myös korttina. Mutta voit myös leimata kasvien latinankieliset nimet, koska ne ovat usein niin kauniita. Savikyltit ovat ennen kaikkea koristeita. Jos käytät ilmakuivuvaa savea, niiden valmistaminen on leikkisän helppoa.

Kaulitse savi, leimaa teksti ja leikkaa.

Leikkaa savi vasta tekstin leimaamisen jälkeen, koska savi voi liikahtaa leimaamisen aikana.

Leimasimen avulla, jossa on leimasinkisko, johon kirjaimet pujotetaan, leimataan koko sana heti yhdellä kertaa ja ei tarvitse huolehtia siitä päätyvätkö ne suoraan riviin.

Anna kylttien kuivua tasaisella alustalla pari päivää. Ja muista, että ilmakuivuva savi ei kestä ikuisesti jos niitä pidetään ulkona sateessa. Pieni kosteus ei ole katastrofi, ne voivat taipua hieman jos ne kostuvat liikaa mullasta. Mutta jos haluat täysin säänkestäviä kylttejä, voit käyttää sen sijaan savitavarasavea ja polttaa kyltit keramiikkauunissa. Pieni patina on kaunista saviruukuissa, mutta ilman ja sään aiheuttama patinoituminen vie aikaa.

Jos sinulla on upouudet saviruukut, voit taputella päälle  hieman sammaleväriä sienellä tai siveltimellä patinan nopeuttamiseksi.


Trustpilot