Piano seinälle!

13 syyskuuta, 2023

Joskus täytyy ottaa hieman rennommin ja antaa elämän sävelen vaan jatkaa sointuaan… Anna sävelen puhua itsellesi – persoonallisen taulun kautta.

Riippumatta siitä oletko pianonsoittaja vai et. Pianot ovat kauniita ja klassiset koskettimet tunnistettavissa. Tässä maalauksessa uudelleen luotuna pyykkipoikien ja mustan värin avulla. Pianotaulu (vai ovat ne muuten urut?) on hauska yksityiskohta ripustettavaksi seinälle.

Maalauksen pohjana on puulevy esim. vanerilevy. Koska se maalataan, ei sillä ole paljoa väliä, onko siinä muutama oksi tai muita jälkiä.

Aloita sahaamalla taulu haluamassasi koossa, tämä taulu on 30x40 cm. Hio reunat hiomapaperilla. Maalaa taulu mustalla koulutauluvärillä. Maalaa vähintään kaksi kertaa ja anna värin kuivua kerrosten välissä.

Leikkaa satulavyöstä n. 40 cm pituinen pala. Purista kiinni 24 pyykkipoikaa tiiviisti vierekkäin satulavyöhön kiinni, valitse mustiksi maalattavat pyykkipojat ja maalaa niiden yläosa mustiksi. Järjestys on seuraava: yksi musta, yksi väritön, kolme mustaa, yksi väritön, kaksi mustaa, yksi väritön ym. Anna värin kuivua kunnolla ennen kuin jatkat.

Nyt naulaat satulavyön tauluun kiinni. Taita reunat molemmista päistä sisään ja tarkista, että molemmilla puolilla on yhtä paljon, leikkaa pois ylimääräinen pituus. Naulaa ensin toinen puoli mustilla nupinauloilla ja sitten toisella. Varmista, että satulavyö istuu mahdollisimman kireästi pyykkipoikien ollessa kiinni.

Taulun takaosaan naulaat kaksi naulaa, johon kierrät teräslankaa ripustamista varten.

Lopuksi piirrät pianon siluetin taululiidulla.

Ehkä haluat myös kirjoittaa pianoosi jonkin lauseen? Fiksua tässä on se, että voit pyyhkiä pois ja aloittaa alusta, jos et ole tyytyväinen - tai kun väsyt ja haluat uuden lauseen.Trustpilot