Lumiukkoja kuuseen

23 marraskuuta, 2022

Joskus lumi tekee kaivatun pikavisiitin, ja sulaa taas nopeasti pois. Hieman kestävämmät lumiukot on paras valmistaa muista materiaaleista.

Lumiukko ikkunalle, ovikranssille tai kuuseen on hieno perinteisellä siluetillaan. Kaksi pyykylttiä, hieman väriä ja kaulaliina huopaa ovat pääainekset tässä askartelureseptissä, joka sopii sekä lapsille että aikuisille.

Aloita ottamalla kaksi erikokoista puukylttiä, joista saat pään ja vartalon. Maalaa ne valkoisella värillä molemmilta puolilta, jos haluat lumiukon näkyvän kokonaan. Anna värin kuivua maalausten väleissä.

Nyt piirrät silmät, nenän, suun sekä napit. Silmät, suun ja napit piirrät mustilla pisteillä ja nenä saat porkkanan muodon kuten tavallisesti. Käytä piirtämiseen poscakyniä, niissä on hyvä peittävyys eikä valu.

Poraa puukyltteihin reiät ripustamista ja kiinnitystä varten. Pienempään kylttiin poraat reiät sekä ripustamista että kiinnittämistä varten, isompaan kylttiin poraat vain yhden reiän. Poraa 3 mm poralla n. 1 cm päähän reunasta.

Leikkaa teräslangasta 20–30 cm palat.

Sido pää ja vartalo yhteen yhdellä teräslankapalalla, jonka kierrät yhteen muutaman kierroksen.

Pujota muut langat kaulan silmukan läpi ja kierrä niistä kaksi käsivartta.

Leikkaa käsivarret sopivan pituisiksi ja muotoile sormet kuten kuvassa. taivuta käsivarret haluamasi mukaan.

Leikkaa punaisesta huovasta suikale ja solmi kaulan ympärille kaulaliinaksi.

Ota palanen teräslankaa jonka taivutat ripustussilmukaksi ja jonka kiinnität lumiukon päähän. Pujota silmukkaan punavalkoinen naru ripustamista varten.

Ripusta lumiukko haluamaasi paikkaan, joulukuusenkoristeeksi tai esim. ikkunalle.


Trustpilot