Linnunpesä oksien keskellä

06 huhtikuuta, 2022

Keväällä poimimme mielellään ensimmäiset kevätkukat. Joten miksi ei tuoda koko puuta - lintujen pesiä ja kaikkea? Anna luonnon inspiroida sinua pääsiäisen kauneimpiin koristeisiin.

Kuivia oksia, joista kaarna on kuoriutunut pois ja jotka ovat saaneet kauniin patinan, ei ole vaikea löytää metsästä. Ja ne ovat aliarvioituja koristemateriaaleina! Joten laita oksahakulasit päähän, kun seuraavan kerran lähdet metsäkävelylle - teet taatusti löytöjä! Oksat ovat kauniita ripustettaville pääsiäiskoristeille tai yhdessä leikkokukkien kanssa maljakossa. Voit myös valaa ne betonijalustalle luodaksesi pienen puun, jossa on linnunpesiä.

Aloita etsimällä metsästä sopivia oksia. Tarvitset oksia haaroilla tai useita oksia, jotka voidaan koota kimpuksi, joka muodostaa haarahaarukan.

Sahaa oksat ja aseta ne pieneen sankoon, johon voit valaa pohjan. Käytimme sitä sankoa, jossa betoni toimitetaan. Sekoita betoni ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada betoni muottiin missä oksat seisovat. Tue oksia niin, että ne seisovat haluamallasi tavalla ja anna betonin kovettua pari päivää ennen kuin nostat betonialustan sangosta.

Lisää metsän ja patinan tunnetta maalaamalla sammalevärillä sekä oksat että betonialustan yläosa - josta tulee silti hieman karheampi ja epätasaisempi. Taputtele maalia siveltimellä sen sijaan, että maalaisit sitä tavallisilla siveltimen vedoilla. Näin se näyttää luonnollisemmalta.

Linnunpesä kiedotaan yhteen sisalilla. Kiedo vielä ulompi pesä koivunoksista niin saat pesän näyttämään luonnolliselta. Täytä pesä tyhjennetyillä munilla ja kukilla. Saat helposti pieniä vaaseja munista, joihin voit asettaa pienet kevätkukat.

Sisal on myös kaunis kierrettäväksi pienempien kevätkukkien ja sipulien ruukkujen ympärille.

Aseta linnunpesä oksille ja järjestä munat ja kukat haluamallasi tavalla.

Pieni linnunhäkki kultaisella linnulla sopii myös hyvin riippumaan oksille.

Leikkaa messinkilangasta kolme palasta, jotka ovat n. 50 cm pitkiä ja yksi palanen, joka on n. 60 cm. Taita pitkä palanen kaksin kerroin ja kierrä yhteen niin että toiseen päähän muodostuu silmukka. Taivuta toiset palaset niin että saat ne häkin muotoon. Kierrä kiinni pitempään lankaan ja taivuta kierretyt langat samaan muotoon toisten kanssa. Tämän jälkeen taivutat jokaisen langan 90 asteen kulmassa sivuun ja taivutat seuraavan langan ympärille. Jatka näin seuraavalla langalla kierros ympäri niin saat luotua häkin pohjarenkaan. Kierrä pohjarenkaan langat kiinni ohuemmalla messinkilangalla. Käytä ohutta messinkilankaa ja kierrä sillä kaksi kierrosta häkin ympäri niin että saat ruutukuvion.

Taivuta messinkilangasta linnulle pieni keinu ja kiinnitä kahdella silmukalla.

Suihkuta punatulkku kultavärillä ja kiinnitä keinuun. Ripusta linnunhäkki oksalle samettinauhan avulla.


Trustpilot