Pöytäteline öljylle ja viinietikalle

13 heinäkuuta, 2022

Öljy ja viinietikka ovat ehdottomat keittiössä. Hienon telineen kantokahvalla pulloille valmistat puusta ja nahasta.

Aloita mittaamalla, kuinka suuri telineen tulisi olla sen mukaan, kuinka suuria pulloja haluat säilyttää telineessä. Muista myös, että puisiin päihin haluamasi teksti on myös mahduttava. Käytimme kirjainsabloonaa ja kirjoitimme päihin "oil" ja "vinegar", tarkista että teksti sopii. Sahaa tämän jälkeen päät höylätystä mäntylistasta, katso että valitset listan, joka on sopivan levyinen pulloille. Sahaa japanilaisella käsisahalla niin saat hienon sahauspinnan ilman ryppyisiä reunoja.

Piirrä ensin kirjaimien ääriviivat sabloonasta, käytä lyijykynää niin se on helppo pyyhkiä pois, jos ei heti onnistu. Väritä kirjaimet ohuella siveltimellä.

Mittaa kuinka suuren nahkapalan tarvitset. Nahan tulee ulottua puisten päätylevyjen ympärille pituudeltaan ja leveyden päätät pullojen mukaan, plus pari senttiä väliin. On parempi laskea hieman lisäpituutta, koska menekki on hieman enemmän, kun nahka liimataan pohjan ympärille. jos siitä tulee liian pitkä, nahka voidaan leikata pois myöhemmin. Leikkaa nahkapala irti rullaveitsellä ja terässuorakulmalla saadaksesi suorat kulmat. Voi olla hyvä idea merkitä nahkaan leikkaamiskohta rasvakynällä ennen leikkaamista.

Leikkaa myös hihna, joka toimii kahvana pöytätelineessä, muista mitata se tarpeeksi pitkäksi kiinnittääksesi sen hieman alaspäin kummaltakin puolelta.

Hihnan molempiin päihin merkitset viivoilla paikat ompeleita varten joilla hihna ommellaan kiinni. Merkitse ompeleiden paikat käyttämällä luulastaa reunakiillottajalla, tällä saat helpolla tavalla viivat parin mm päähän reunasta. Ommeltavaa ristiä varten käytät terässuorakulmaa tai tavallista viivainta ja merkitset luulastalla kaksi viivaa, jotka kulkevat keskeltä ristiin.

Kiinnitä hihnan toinen pää nahkapalan keskelle. Voit käyttää joko liimaa tai kaksipuolista teippiä.

Tämän jälkeen teet reiät neliön jokaiseen kulmaan, keskelle ja puoleen väliin naskalin avulla. Jos haluat voit ommella tavallisen sauman tiiviimmillä ompeleilla, tuolloin käytät merkkausrullaa reikien merkintää varten.

Ompele kahva kiinni pellavalangalla ja satulasepänompeleilla. Tässä lankaan pujotetaan neula molempiin päihin ja ommellaan jokaisesta reiästä molemmilta puolilta. Vedä lankaa jokaisen ompeleen jälkeen. Kiinnitä lanka nahan takaosaan solmulla ja ompele muutama ommel solmun alle. Vahattu lanka on hieman tahmea ja kiinnittyy hyvin.

Nyt voit kiinnittää nahkapalan puureunoihin nauloilla. Aloita liimaamalla se kunnolla ensin toiselle reunalle. Katso että tekstit ovat oikein päin ja puhdista pois ylimääräinen liima reunoista.

Anna liiman kuivua ennen kuin naulaat huonekalunauloilla. Voi olla hyvä asettaa vaikka raskas kirja tai vastaava nahan päälle liiman kuivumisen ajaksi niin saat siitä sileän ja tiiviin.

Me käytimme perinteisiä messinkisiä huonekalunauloja pyöreällä päällä. Naulaa tasaisin välein. Voi olla hyvä ensin mitata ja merkitä naulojen paikat nahalle rasvakynällä.

Tämän jälkeen liimaat nahkapalan pohjaa vasten ja pidät puristuksissa liiman kuivuessa. Seuraavaksi liimaat ja naulaat seuraavalle sivulle. Jos nahkapala on liian pitkä, leikkaat sen sopivaksi ennen kuin liimaat ja naulaat viimeiselle sivulle.

Viimeiseksi kiinnität hihnan toisen pään samalla tavalla kuin aikaisemmin. Voi olla tarpeen käyttää kapeampaa leikkuulautaa tai puulistan palaa pitämään vastaan sisältä kun reiät tehdään naskalilla.

Onko jo aika päivälliselle?


Trustpilot