Juhlasalko kesän juhliin

08 kesäkuuta, 2022

Nikkaroi juhlasalko puutarhapöydälle, jonka pohjalevylle voit laittaa tarjoiltavaksi erilaisia makupaloja ja juomia. Juhannusjuhliin – mutta myös muille kesän juhlille!

Juhlasalko vaakasuorassa riippuvalla seppeleellä sopii täydellisesti juhannusjuhliin, kun vihdoin saamme kokoontua kesäjuhliin. Kiinteäpohjainen tarjotin antaa tilaa herkuille, kuten jälkiruokalaseille tai juomille. Hylly ja pyöreä koivusauva sekä olkiseppele ja joitain nauhoja ovat mitä tarvitset materiaalien suhteen.

Aloita sahaamalla hyllytaso keskeltä ja liimaa se isoksi levyksi. Liimaa puuliimalla, joka soveltuu ulkokäyttöön ja pidä liimasauma yhdessä kiinni puristimien avulla liiman kuivuessa. Jos sinulla ei ole käytettävissä puristimia voit ruuvata puuruuvin saumaan vinosti, joka ruuvataan irti ennen sahaamista.

Pyöreän ympyrän piirtämiseen pohjalevylle saat käyttämällä palan pahvia esim. tavallisesta collegielehtiöstä jonka toiseen päähän teet reiän ja pistät siihen neulan. Tämän jälkeen käytät pahvia ja lyijykynää harppina, kun piirrät ympyrän pohjalevylle kuten kuvassa.

Sahaa pohjalevy puulevystä pistosahalla.

Yritä sahata mahdollisimman tarkasti koska mahdolliset epätasaisuudet hiotaan sileiksi hiomapaperilla.

Kun olet hionut pohjalevyn reunat niin, että olet tyytyväinen tulokseen, on aika porata reiät keskipyörösauvaan. Käytä samankokoista oksaporaa kuin pyörösauva (sauvan mitta 25 mm). Poraa suoraan alaspäin pohjalevyn keskeltä, mutta poraa vain levyn puoliväliin. Koska on tärkeää porata mahdollisimman suoraan, jotta sauva pysyisi suorassa ja vakaasti, on hyvä käyttää apuna poraustukea.

Poratun reiän keskelle poraat pienen reiän, josta pyörösauva voidaan ruuvata kiinni altapäin.

Sahaa pyörösauva haluamasi pituiseksi ja liimaa ja ruuvaa se kiinni keskireikään.

Kierrä keskisauvan ympärille nauha, solmi pää alaosaan kiinni ja liimaa yläosasta.

Tämän jälkeen otat kaksi nauhaa, suurin piirtein kaksinkertainen pituus keskisauvaan nähden ja kiinnitä päällekkäin liimalla ja huonekalunaulalla tai nitojalla, kuten kuvassa.

Kierrä olkikranssin ympärille nauha ja solmi kranssi sauvassa oleviin nauhoihin kiinni.

Nyt ei muuta kuin aseta salko paikoilleen ja täytä se makupaloilla!


Trustpilot