Pöytätabletti tekstiilipainatuksella

10 huhtikuuta, 2024

Nopeimman pöydän kattaukseen teet itsepainetuilla pöytätableteilla. Kaikki on valmiina silmänräpäyksessä - veitsi ja haarukka, lusikka ja muki!

Näyttääkö pöytä mielestäsi hieman tyhjältä, kun katat seisovan pöydän? Ilman lautasia ja ruokailuvälineitä pöydällä se voi näyttää hieman tyhjältä. Joten miksi et kattaisi pöytää pöytätabletilla, jossa ruokailuvälineet ja kuppi ovat jo paikoillaan?

Näissä pöytätableteissa olemme käyttäneet paksua ja tiivistä pellavakangasta, jota käytetään yleensä huonekalujen verhoilussa. Ruokailuvälineiden kuvat olemme painaneet kankaalle kahdella eri tekniikalla.

Aloita leikkaamalla pellavakangas haluamaasi muotoon, n. 40 x 50 cm riittää.

Hapsuta kankaan reunat niin että saat n. 2 cm levyisen hapsureunan koko tabletin ympärille. Tässä pellavakankaassa on tiheä ja vahva rakenne joten voi olla tarpeen käyttää paksumpaa neulaa apuna reunojen hapsuttamisessa.

Kun olet saanut sopivan leveyden hapsureunalle, ota esille paperi ja kynä ja piirrä haluamasi kuviot. Tai voit tulostaa valmiin mallimme tästä.

Tarkista että kuvio, jota haluat käyttää sopii kooltaan pöytätabletillesi. Piirrä kuvion ääriviivat sabloonamuoville ja leikkaa irti terävällä sabloonaveitsellä.

Sabloonamuovi sopii erinomaisesti yksinkertaisempiin malleihin, joissa koko siluetti on leikattu pois ja täytetään värillä, kuten nämä ruokailuvälineet. Kun sisällä on kuvioita, joissa on värittömiä kenttiä - kuten kahvikuppimme korvassa - on parempi käyttää screen print tekniikkaa. Piirrä kuvio itseliimautuvalle kirjamuoville, leikkaa se irti ja kiinnitä muovi screen print kehykseen.

Nyt ei muuta kuin painamaan. Me sekoitimme valkoista ja punaista väriä roosaksi mukia varten.

Aseta screen print kehys pellavakankaalle kuvion kanssa haluamaasi paikkaan. Kaada maalia kehykseen ja vedä värikaapimella verkon päältä. Varmista, että pidät kehystä täysin paikallaan painaessasi. Kun nostat kehystä, sinulla on kuppi, jossa on hienot reunat kankaalla. Anna värin kuivua ennen kuin jatkat painamista.

Paina ruokailuvälineitä vaahtomuovituputtajan avulla. Me käytimme kullanväristä lusikkaa ja mustaa haarukalle ja veitselle. Jos painat monta pöytätablettia, voi olla hauskaa sijoittaa ruokailuvälineet hieman eri tavalla jokaiselle pöytätabletille.  

Jos haluat vielä hieman lisää yksityiskohtia, voit piirtää ääriviivat tekstiilikynällä.

Mustat ruokailuvälineet saavat myös hieman ylimääräistä kullanhohtoa kultaisen poscakynän avulla.

Anna maalin kuivua kunnolla ennen kuin kiinnität sen kuumalla silitysraudalla arkkikangaspalan alle. Sitten on aika kattaa pöytä!Trustpilot