Veistos, jossa on rautalangasta tehty linnunpesä

08 maaliskuuta, 2023

Nyt kaipaamme kevättä! Lintujen viserrystä ja niiden pesintäpuuhia. Muna uuden elämän symbolina on saanut korotetun paikan tässä koristeellisessa veistoksessa.

Kun talvi on jälleen tehnyt paluunsa, kun todella haluaisi vain kevättä, pääset sen sijaan luomaan hieman ylimääräistä kevättunnetta sisätiloihin. Keväällä kukkivilla sipulikasveilla, itäneillä tammenterhoilla ja munilla. Pääsiäinen lähestyy, ja muna on upea koriste kaikissa muodoissaan. Tavallisia kananmunia, joihin on pistetty pienet reiät molempiin päihin ja puhallettu tyhjäksi, ovat fantastisia käyttää koristeluissa. Tässä veistoksessa muna on saanut keskeisen ja korkean paikan - rautalangasta tehdyssä linnunpesässä.

Aloita leikkaamalla 1 mm paksu musta hehkutettu rautalanka metrin pituisiksi paloiksi. Noin 15-20 lankaa riittää. Taita langat keskeltä kaksinkerroin.

Käytä pyörösauvaa tai paksua kynää "kahvana", kun kierrät kaikki langat yhteen. Kierrä alhaalta pitämällä kiinni langoista ja kiertämällä kädensijan ympäri, jolloin kierretään ulospäin lankoja pitkin, ja saat näin tiukasti kierretyn spiraalin.

Kun kierre on saavuttanut noin 20 senttimetriä, taivutetaan langat ulos ja kiedotaan ne hieman huolimattomasti yhteen näyttämään linnunpesältä.

Poista puutikku ja taivuta lankasilmukat ulos niin, että linnunpesä voidaan asettaa seisomaan.

Käytä tyhjää pahvipakkausta betoniperustasi valumuottina. Sekoita betoni pakkauksen ohjeiden mukaan ja sekoita huolellisesti, jotta seokseen ei jää kuivia taskuja.

Aseta lankaveistos muottiin ja täytä se betonilla. Napauta muottia niin, että mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Tarkista, että varsi on muotin keskellä eikä ole liikaa kallellaan. Anna betonin kovettua noin vuorokausi.

Poimi betoniperustus, kun betoni on kovettunut, yksinkertaisesti repimällä pakkaus osiin.

Leikkaa rautalangasta lyhyempiä paloja ja täytä niillä pesä tiiviimmäksi. Voit nyt käyttää myös muita lankapaksuuksia, on hienon näköistä sekoittaa useita erilaisia, ja jos sinulla on ylimääräistä lankaa muista projekteista, on hyvä käyttää niitä tässä uudelleen.

Kun pesässä on haluamasi paksuus ja tiheys, täytä se luonnon höyhenillä.

Lopuksi asetat munat paikoilleen ja asetat veistoksen haluamaasi paikkaan.Trustpilot