Tuulikala – yhdistetty linnunpelätin ja lippu

27 heinäkuuta, 2022

Anna tuulikalan täyttää keuhkonsa ilmalla ja purjehtia tuulessa! Samalla pitää se linnut loitolla ja näyttää tuulen suunnan kesäpäivinä.

Tämä tuulikala on luotu inspiroituna kiinalaisista paperikoristeista, joita käytetään heidän uuden vuotensa juhlissa. Koristeen lisäksi auttaa se pitämään linnut loitolla tuulessa lepattavien kiiltävien pyrstönauhojen ansiosta.

Tuulikalan periaate on sama kuin tuulimittarin - kartio, joka täyttyy tuulen puhaltaessa. Tuulen tarttumisen helpottamiseksi kalan suuhun ommellaan metallirengas, joka saa sen suun kunnolla auki.

Ompele ensin siniraitaisesta kankaasta valmistettu putki, joka on saman levyinen kuin metallirenkaan ympärysmitta. Mittaa renkaan ympärysmitta ja jaa se kahdella, lisää saumanvara. Leikkaa palat yhdeltä pitkältä sivulta hieman vinosti, jolloin muodostuu kartion muotoinen kalanrunko. Ompele kalan pää metallirenkaaseen, mutta jätä yläreunaan aukko nauhan solmimista varten.

Leikkaa evät monikerroksisesta tyllistä, kuten kuvassa. Aukaise kartion saumat eviä varten ja ompele kiinni.

Pyrstöksi käytetään pitkiä nauhoja sinistä, turkoosia ja hopeaa. Leikkaa nauhoja hopeanvärisestä lamékankaasta.

Ompele suikaleet yhdessä erin pituisten nauhojen kanssa kalan pyrstöksi.

Silmät piirretään tekstiilikynällä, kaksi ympyrää eri koossa, käytä muottina esim. kakkumuottia tai juomalasia. Pienemmästä ympyrästä saadaan silmän pupilli joka väritetään. Anna värin kuivua ja kiinnitä vielä silitysraudalla.

Solmi kala narulla sopivaan tikkuun haluamaasi paikkaan.


Trustpilot