Koristekurpitsoja mustasta metallilangasta

28 syyskuuta, 2022

Kello on lyönyt ja Tuhkimon vaunu on muuttunut kurpitsaksi! Vai onko Halloween jo aivan nurkan takana? Mustalla metallilangalla ja pihdeillä luot tällaisia perinteisiä koristekurpitsoja.

Sadonkorjuun aika on koittanut ja se, joka on kasvattanut kurpitsoja, näkee nyt vaivansa tuloksen. Kurpitsoja löytyy monenlaisia, kaikkea eri lajeista, jotka sopivat ruoanlaittoon ja leipomiseen lajeihin, jotka ainoastaan kasvatetaan koristeeksi. Mutta koristekurpitsoja ei tarvitse kasvattaa! Niitä voidaan luoda monella eri tapaa. Yksi tapa on tavallisesta mustahehkutetusta rautalangasta.

Me käytimme 1 mm paksua lankaa. Rautalangan lisäksi tarvitset katkaisupihdit ja mielellään joko pyöröpihdit tai jonkin vastaavan, jonka ympärille kierrettään langan pää muistuttamaan tyypillistä vartta.

Aloita ottamalla esille kulho tai kattila, jota käytät mallina ja kierrä rautalanka sen ympärille.

Kierrä lankaa kulhon ympärille n. 20 kierrosta. Katkaise lanka ja kiinnitä lankojen päät kiertämällä niillä lankavyyhti yhteen ylhäältä ja alhaalta. Jätä pieni pätkä lankaa vartta varten.

Aloita nyt lankojen erottaminen niin että saat langoista pallon muotoisen, kuten kuvissa. 

Kun pallo on valmis, paina hieman sisään pallon päästä ja alaosasta. Muotoile langat niin että saat ne pehmeästi kaarelle ja muistuttaa kurpitsan tyypillistä, hieman yhteen puristettua muotoa.

Kierrä langanpää esim. kynän ympärille, tai muotoile spiraaliksi pyöröpihtien avulla.

Leikkaa langasta kaksi pätkää vartta varten jonka kiinnität ylimmän kiinnikkeen ympärille, taita se keskeltä ja kierrä langalla muiden lankojen ympärille tiukkaan niin että saat tukevan varren.

Päätä taivuttamalla niin että kurpitsasi saa toivomasi ilmeen.

On hyvä tietää, että rautalanka ruostuu aika nopeasti, mikäli se säilytetään kosteassa paikassa. Se voi olla koristeellista, jos kurpitsa halutaan pitää ulkona. Voit myös käyttää rautalangan sijasta messinki- tai kuparilankaa, jos haluat mieluummin nämä värit kurpitsoillesi.Trustpilot