Valkoiset maljakot

24 elokuuta, 2022

Rustiikit maljakot, joidenka pinta muistuttaa valkoista kipsiä. Muotoilumassan avulla muutat tavalliset lasipurkit kauniiksi maljakoiksi kauden kukille.

Dahlia-, zinnia-, asteri- ja unikkokapselit. Nyt on aika nauttia loppukesän kukista!

Ja maljakoitahan ei koskaan voi olla liikaa, kuten sanotaan. Riippumatta siitä kuinka monta maljakkoa sinulla jo on, voi olla vaikea löytää juuri sopivan leveää ja korkeaa. Mutta lasipurkeilla, jotka tulisi kuitenkin kierrättää, ja edullisen materiaalin kuten muotoilumassan Sculptamoldin kanssa voit valmistaa monta!

Perustana näille maljakoille on siis tavalliset lasipurkit. Poista purkeista etiketit ja tiskaa ne huolellisesti, mutta jos pinnalle jää kuitenkin vielä jäämiä liimasta ja etiketistä, ei niitä tarvitse raaputtaa pois.

Sekoita Sculptamold ottamalla 2 osaa jauhetta ja 1 osa vettä. Ravista pussia kunnolla ennen kuin mittaat jauheen ja veden. On hyvä tietää että jauhe pölyää jonkin verran, joten on suositeltavaa käyttää hengityssuojaa niin suojaat hengitystäsi pölyltä.

Sekoita erittäin huolellisesti, jotta kaikki kuivat paakut kostuvat. Älä sekoita liikaa kerralla, sillä sinulla on maksimissaan 30 minuuttia aikaa muotoilla massa ja on helpompi rakentaa useampi ohut kerros, joidenka annat kuivua kerrosten välillä. Ensimmäinen kerros on vaikein, koska se mielellään irtoaa sileästä lasipinnasta. Muotoile purkin ympärille pallo, jonka tasoitat sileäksi pinnaksi. Anna maljakoiden kuivua ilmavassa, kuivassa ja lämpimässä paikassa täysin kuiviksi, muuten pinnalle voi muodostua pieniä homepilkkuja. 

Täytä maljakot kauden kukilla.


Trustpilot