Synttärijuna pienille juhlijoille

30 lokakuuta, 2019

Paljon onnea vaan! Paljon onnea… Satavuotissynttäreille on vielä aikaa, mutta päivänsankarit, jotka täyttävät yksinumeroisella vuodella, arvostavat yleensä synttäreitä värikkäällä synttärijunalla kynttilöiden kanssa. Vaikka paketit ja kakku ehkä viekin enimmän huomion…

Aloita sahaamalla junan vaunut ja veturi tasohöylätystä puulistasta koossa 21 x 69 mm. Mittaa vaunujen pituus synttärisankarin nimen pituuden mukaan. Sahaa veturista hieman lyhyempi ja veturin muotoon. Raspaa reunat niin että saat ne pyöristettyä, viimeistele vielä hiomapaperilla. Maalaa vaunut eri väreillä ja maalaa vielä ikkunat vaunun toiselle puolelle sekä veturin molemmille sivuille.

Tämän jälkeen mittaat kynttilöiden paikat ja merkitset ne kynällä. Poraa reiät vanhanajan kuusenkynttilöille sopiville kynttiläholkille sopivan kokoisella poralla. Kiinnitä kynttiläholkki jokaiseen reikään. Veturiin ruuvaat kiinni puisen kynttiläpitimen, joka toimii savupiippuna.

Ruuvaa jokaisen vaunun päähän koukut niin että saat ne kiinnitettyä toisiinsa. Nyt ruuvaat renkaat vaunuihin kiinni. Merkitse renkaiden paikat ja esiporaa ohuella poralla ennen kuin ruuvaat ne kiinni messinkiruuveilla.

Lopuksi kiinnität kirjaimet vaunuihin liimatyynyjen avulla. Synttärit voivat alkaa!


Trustpilot