Munateline jyrsityillä rei'illä

27 maaliskuuta, 2024

Kananmunateline hillitysti koverretuilla paikoilla kananmunille on kiva tapa tarjoilla vasta keitettyjä munia pääsiäispöytään. Dremelin jyrsimellä saat työstä hauskaa!

Klassinen kananmunateline kauan sitten oli lauta, johon oli porattu reiät jokaista munaa varten. Hieman kauniimpi kuin nykyiset munakennot, mutta yleensä täysin ilman imartelevia yksityiskohtia. Periaate on kuitenkin edelleen lyömätön - lautaan poratuista rei'istä tulee täydellinen munateline!

Tämä munateline on kuitenkin saanut hieman enemmän huomiota muotoilussa, jossa jokaiselle munalle on jyrsitty omat reiät ja pyöreät reunat koko laudan ympäri. Petsattuna tumman tammen sävyllä on teline paitsi käytännöllinen, mutta myös tyylikäs tarjoiltavaksi munia aamiaispöydässä. Ja Dremelin avulla jyrsiminen on samalla sekä helppoa että hauskaa!

Aloita mittaamalla ja merkitsemällä, missä munien reikien paikat. Laske, että jokaisen munan halkaisija on noin 4 cm, joten noin 6 cm jokaisen reiän keskipisteiden välillä on juuri sopiva.

Poraa reikä 24 mm:n tappiporalla, mutta älä poraa suoraan laudan läpi, vaan vain niin syvälle kuin itse poran syvyys.

Merkitse lyijykynällä rengas jokaisen reiän ympärille, jotka jyrsitään pois.

Asenna jyrsin Dremeliin. Jyrsimiä on useita erilaisia kooltaan ja muodoiltaan, ja sinun on ehkä vaihdeltava niitä, jotta pääset työstämään sekä reikien pohjan että reunojen pehmeiden muotojen luomiseksi.

Poraa myös pienempi reikä nahkahihnalle munalaudan ripustamista varten, jyrsi myös reiän reunat pyöreiksi.

Kun olet tyytyväinen muotoon, hio tarvittaessa kevyesti hiomapaperilla. Nyt on petsauksen aika. Olemme käyttäneet lakkapetsiä, joka näyttää tummalta tammelta. Levitä ohut kerros petsiä siveltimellä tai sienellä.

Jyrsi munatelineen pohjaan ura nahkahihnaa varten, jotta teline pysyy tukevasti pöydällä nahkahihna urassa.

Jyrsin toimii täydellisesti myös paksummalle nahalle. Kirjoita nahalle ensin rasvakynällä. Käytä tämän jälkeen dremeliä kynänä ja jyrsi teksti.

Leikkaa teksti irti nahanpalasta, perinteisen viirin muodossa.

Tee reikä 5 mm reijitysterällä nahkahihnaa varten.

Solmi viiri munatelineeseen punotulla nahkahihnalla, joka on riittävän pitkä ripustaaksesi munatelineen koukkuun, kun sitä ei käytetä.

Ota esiin pöydälle kananmunien tarjoilua varten.Trustpilot