Pompomeja tyllistä – kuin entisajan pesusienet

31 elokuuta, 2022

Mummoni kylpyhuoneessa riippui ylellisiä tyllipesusieniä, yhtä koristeellisia kuin käytännöllisiäkin. Mainio idea herättää henkiin!

Pesusienet valmistetaan täysin samalla tavalla kuin paperiset pompomit, mutta paperin sijasta käytetään tylliä, joka taitellaan niin että saat vähintään viisi kerrosta.

Taittele pitkä suikale haitaritaitoksilla tekemällä 3–4 cm leveitä taitoksia edes takaisin. Taitoksista tulee paksu kerros ja on oltava huolellinen ja pitää kunnolla kiinni kasvavasta kerroksesta tai käyttää apuna puristinta lisäkätenä taittelemisen aikana, koska jos taitoksista päästää irti, suoristuu kaikki taitokset heti kerralla ja joutuu aloittamaan alusta.

Kierrä kerrosten ympärille ruostumaton teräslanka ja kierrä lanka yhteen tiukasti niin että se pysyy kunnolla kiinni. Taivuta lankaan silmukka, johon voidaan solmia naru ripustamista varten. Ole tarkkana, että et jätä teräslangasta teräviä päitä joihin voi satuttaa itsensä kun sieni otetaan käyttöön.

Nyt on päiden leikkauksen aika niin että kaikki tyllikerrokset voidaan avata. Jos haluat voit leikata päät pyöreiksi tai suipoiksi, riippuen siitä minkä ulkomuodon haluat sienellesi.

Seuraava askel on hauskin, nimittäin kaikkien tyllikerrosten avaaminen. Vedä yksi kerros kerrallaan ja näet miten pompom-pallo avautuu hitaasti.

Kiinnitä teräslankasilmukkaan satiininauha jos haluat ripustaa pesusienen kylpyhuoneeseen.Trustpilot