Oikea palapelin palanen

10 toukokuuta, 2023

Arkipäivän palapeli voi joskus olla vaikeaa saada kokoon ongelmitta. Voisivatko isommat palat auttaa? Lasinaluset nahasta ehkä voivat tehdä arkipäivästä kuitenkin hieman juhlallisemman.

Palapelin palasesta löytyy monenlaisia sanaleikkejä. Useimmilla meistä on luultavasti kokemusta siitä puuttuvasta palasesta…

Joka tapauksessa nämä on tarkoitettu vain koristeeksi eivätkä edes sovi yhteen, jos käytät oheisia malleja. Mutta se on melko klassinen muoto ja juuri tarpeeksi suuri lasin tai kuuman teekupin alle suojaamaan pöydän pintaa kosteudelta ja kuumuudelta.

Aloita tulostamalla ja leikkaamalla kuvio tästä.

Piirrä malli paksulle nahalle. Mitä paksumpi nahka on sitä tukevamman ja lämpöä kestävämmän alustan saat. Mutta paksua nahkaa on vaikeampi leikata, joten tässä voit itse päättää.

Aseta malli nahan päälle ja piirrä rasvakynällä ääriviivat.

Tämän jälkeen aloitat leikkaamisen.  Tässä käyttämässämme paksussa nahassa kaikkia kaaria ei voi leikata saksilla, joten käytimme apuna terävää skalpellia, tämä on hieman tarkkuutta vaativaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Paksussa nahassa se on melkein kuin veistämistä, on leikattava pieni pala kerrallaan, saadakseen hyvän tuloksen. Mutta siitä tulee hieno, kun se on valmis!

Nahan reunat voivat murentua hieman, joten kiinnitä ne käsittelemällä nahkareunavärillä tai nahkakovettimella. Jos olet valinnut ohuemman nahan, voit sivellä kovetinta nahan koko selkäpuolelle, jotta palapelin palalle tulee lisää vakautta. Varo kuitenkin sivelemistä tai tiputtamasta kovetinta nahan ”oikealle puolelle” puolelle, sillä se aiheuttaa tahroja, jotka eivät katoa.

Aseta pöydälle kuivumaan ennen käyttämistä aluseksi.Trustpilot