Loistava idea vanhoille kahvikupeille

09 maaliskuuta, 2016

Vanhan ajan kahvikuppeja ei enää käytetä entiseen tapaan. Monet meistä haluavat isommat mukit kahvillemme, ja vanhemmat kahvikupit jäävät kaappiin käyttämättöminä. Joka on oikeastaan aika harmi, koska ne ovat monesti tosi kauniita. Mutta, niitä voidaan käyttää muuhun tarkoitukseen. Vanhat kahvikupit ovat täydellisiä kynttilöiden valmistamiseen. Nämä yksittäiset kahvikupit ostettiin kirpparilta tosi halvalla, lisäksi tarvitaan vielä kynttilämassaa ja sydänlankaa, jos sinulla ei ole tallessa kynttilöiden jäämiä, jotka voidaan sulattaa. Näin pääsiäisen alla tuntuu kivalta saada hieman väriloistetta pöydälle, joten tässä olemme värjänneet kynttilämassan eri väreillä.

Tarvitset:

Kahvikuppeja

Vahattuja sydänlankoja

Kynttilämassaa, tai vanhoja kynttiläjäämiä

Kynttiläväriä

Sulatuskannun, tai ruostumattoman astian vesihauteen ylle.

Tee näin:

Aseta sydänlangat kahvikuppien pohjaa vasten. Langoissa on metallilaatta ja ovat vahattuja, joten ne pysyvät pystyssä, joka helpottaa tosi paljon tavallisten sydänlankojen sijaan. Sulata kynttilämassa. Käytä sulatuskannua, joka on tarkoitettu valumassojen sulattamiseen tai sulata massa ruostumattomassa astiassa, jota pidät kattilassa kiehuvan veden päällä. Ennen kuin sulatat massaa, voi olla hyvä yrittää laskea miten paljon massaa tarvitset, erityisesti jos haluat värjätä massan eri väreillä.

Jos käytät kynttilämassaa, voit helposti täyttää kupit massajauheella ja saada oikean määrän massaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että massa kutistuu sen sulatessa, joten yhteen kuppiin menee melkein kaksi kuppia massajauhetta. Lisää joukkoon väriainetta, muutama pieni palanen riittää, ja on paras aina lisätä vähän kerrallaan kuin paljon kerralla, niin ei tarvitse lisätä kynttilämassaa, mikäli väristä tulee liian tumma.

Kaada sula massa kuppeihin ja anna jäähtyä. Katso että sydänlangat seisovat kupin keskellä, voit tarvittaessa asettaa kahvilusikan tueksi johon lanka voi ”nojata”.

Tee samalla tavalla seuraavan värin kanssa mutta puhdista sulatus astia talouspaperilla jokaisen värin välissä.

On hyvä tietää myös, että kynttilämassa menee hieman kasaan sen jäähtyessä, joten voit tarvittaessa täyttää kuopan massalla. Tuolloin on hyvä, että ei ole liian kiire värin vaihtamisessa.

Pääsiäispöydälle on kiva laittaa myös yksinkertaisia paikkakortteja kuten tässä, jotka on valmistettu luonnonnyöristä ja paperietiketeistä.

Koristelimme pöydän myös pajunoksilla ja pienillä linnunpesillä.

 

Linnunpesän valkoiset munat koristelimme kullanvärisellä lehtimetallilla. Jotta lehtimetalli tarttuisi kunnolla kiinni, sivelet pinnan ensin pohjusteella. Merkitse ensin suora reuna maalarinteipillä. Anna pohjusteen kuivua hetken ja sivele lehtimetalli varovasti päälle. Anna kuivua mutaman tunnin enne kuin poistat maalarinteipin ja harjaat pois ylimääräisen lehtimetallin. Me käytimme tyhjäksipuhallettuja munia, niin niitä voidaan käyttää seuraavanakin pääsiäisenä.


Trustpilot