Vyölaukkuja eri materiaaleista

Tästä käytännöllisestä laukusta on tullut ”hitti” uudelleen, viimeksi ne olivat muodissa 80-luvulla?! Sitä kutsutaan myös nimillä ”fanny-pack”, ”bumbag” ja ”beltbag”, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässä olemme valmistaneet yhden mallin kolmesta eri materiaalista; keinonahasta, Snap pap paperista ja heijastinkankaasta. Vaihtele ulkonäköä ja koristelua niin että saat sopivat laukut eri vaatetuksillesi.

Leikkaa osat

Leikkaa osat kaavojen mukaan, kaikki kolme osaa taitettua reunaa vasten. Osiin on laskettu n. 7 mm saumavara.

Vetoketju

Ompele kiinni 30 cm pitkä vetoketju, etuosan yläreunaan.

Viiltoja

Leikkaa pieniä viiltoja kankaaseen ja vetoketjuun, saumaan saakka.

Polyesterinauha

Valmistele nauhat ottamalla 20 cm pituinen pala nauhaa johon pujotat toisen osan nauhalukosta ja ompelet kiinni. Toisen osan pujotat 80 cm pituiseen nauhaan ja pujotat takaisin niin että se pysyy kiinni.

Yhteenasentaminen

Aseta nauhat molemmille etuosan lyhyille sivuille sisään ja ompele etu- ja takaosakappaleet lyhyet sivut yhteen. Tämän jälkeen ompelet etuosan takaosaan kaarevasta alareunasta. Takaosaa voit vähän venyttää. Lopuksi viillotat saumavarat, kuvan mukaan.

Taskuläppä

Ompele vetoketjun toinen puoli taskuläppään kiinni. Katso että saat sen keskelle.

Yläreuna

Nyt ompelet kiinni takaosan yläreunan etuosan ulkoreunoihin sekä taskuläppään. Tämä voi olla hieman vaikeaa ja tulee tehdä kolmessa eri vaiheessa. Katso kuvasta miten me neuloimme palat kiinni ensin ompelemista. Käännä laukku oikeinpäin ja suorista saumat.


Trustpilot