Avaimenperä makrameella

Avaimilla on tapana kadota tai olla väärässä paikassa, juuri silloin kuin niitä tarvitaan. Varsinkin kun niitä ei tarvitse joka päivä vaan joskus. Autotalliin, varastoon tai mökille. Solmi vahvat värikkäät nauhat makrameella niin saat avaimet näkyviin helpommin.

Johdatus

Mittaa kaksi narua, n. 2 m mittaiset. Laita narun päihin maalarinteippi niin että se ei pääse purkautumaan. Kiinnitä narut estesolmuilla karbiinihakaan kiinni. Täällä neuvomme miten tämä solmu solmitaan
Katso että uloimmat narut ovat pitemmät kuin keskinarut, keskinarujen pituus tulee olla 40 cm. Kiristä estesolmuja karbiinihaassa ja solmi ensimmäinen kaksoistasosolmu 3-4 cm päähän karbiinihaasta. Jatka solmimalla kaksoistasosolmuja kunnes mielestäsi nauha on riittävän pitkä. Katso täältä miten kaksoistasosolmut solmitaan.

Päättely

Kun olet tyytyväinen nauhan pituuteen, taitat sen yhteen kuten kuvassa. Leikkaa 20-30 cm pituinen pala narusta.

Lukitus

Pidä kaikki narut yhdessä ja aseta leikattu narun pala toinen pää solmun päälle ja tämän jälkeen teet n. 10 cm kokoisen silmukan nauhan päälle. Kierrä narulla kaikkien narujen ympäri, haluamasi pitkälle, vie narun pää silmukan sisälle ja vedä ylöspäin niin että silmukka katoaa alle. Leikkaa ylimääräiset päät.