Virkattu kassi isoäidinneliöillä

13:sta isoäidinneliöllä joissa söpöjä kukkia virkkaat pienen kassin joka sopii mainiosti piknikille, rannalle tai kauppareissulle. Tähän kassiin tarvitset 2 turkoosia, 2 valkoista ja 1 keltainen kerä Soft Cotton lankaa.

Taikarengas ja keskiosa

Ota esille keltainen lanka. Virkkaa taikarengas ja virkkaa sen ympärille 12 kiinteää silmukkaa. Virkkaa yksi piilosilmukka ensimmäiseen ks. Vedä rengas kiinni. Kierros 2: Virkkaa yksi ketjusilmukka, tämän jälkeen 1 kiinteä silmukka jokaiseen ensimmäisen kierroksen silmukkaan. 1 piilosilmukka ensimmäiseen ks. Ota lanka irti ja vaihda valkoiseen.

Terälehdet kukalle

Kolmas kierros aloitetaan virkkaamalla 4 ketjusilmukkaa (ensimmäinen kaksoispylväs). Virkkaa nyt kolme kaksoispylvästä samaan silmukkaan.

Vedä yhteen

Kun olet virkannut neljä kaksoispylvästä samaan silmukkaan, pujotat virkkuukoukun ensimmäisen ja viimeisen kaksoistolpan läpi, vedät langan läpi koukun avulla ja vedät kiinni.

Terälehtien välit

Virkkaa 2 ketjusilmukkaa kaksoispylväiden ryhmien väliin ja virkkaa nyt 4 kaksoispylvästä seuraavaan silmukkaan. Kierroksen ympäri tulee sinulla olla virkattuna 12 ”terälehteä” jossa 2 kjs jokaisen lehden välissä. 1 ps jolla saat kierroksen kiinni. Leikkaa lanka irti ja vaihda turkoosin väriseen lankaan.

Sisäisen kehyksen aloitus

Aloita virkkaamalla 2 ketjusilmukkaa (ensimmäinen puolipylväs) ketjusilmukkakaareen edellisestä kierroksesta. Virkkaa vielä 2 puolipylvästä samaan kaareen.

Ensimmäinen kulma

Seuraavaan kaareen virkkaat seuraavasti: 3 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 3 pylvästä. Nyt olet tehnyt ensimmäisen kulman. Virkkaa kolme puolipylvästä molempiin seuraaviin ketjusilmukkakaariin ja taas ”kulma” uudelleen. Päätä kierros piilosilmukalla.

Uloimman kehyksen aloitus

Nyt virkkaat vielä yhden kierroksen isoäidinneliöösi. Aloita tämä kierros virkkaamalla kolme ketjusilmukkaa (ensimmäinen pylväs), kahden edelliskierroksen pylväsryhmän väliin. Virkkaa kaksi pylvästä samaan kaareen.

Ulkokulma

Kun pääset ensimmäiseen kulmaan, virkkaat samalla tavalla, kun edellisellä kierroksella: 3 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 3 pylvästä kaareen. Kulman jälkeen, virkkaat 3 pylvästä edelliskierroksen seuraavaan kaareen. Tämä kierros koostuu siis seuraavasti: 4 kulmaa joissa 3 pylväsryhmää jokaisen välissä. Kiinnitä kaikki langat.

Yhteen asettaminen

Kun olet virkannut 13 isoäidinneliötä, muotoilet niitä niin että saat niistä kvadraattisia. Venytä niitä neuloilla, kostuta ja silitä höyryllä. Aseta ruudut pöydälle, katso mallistamme. Kiinnitä ruudut yhteen ketjusilmukoilla takimmaisista silmukkakaarista, katso kuvasta.

Takaosa

Kun kaikki ruudut on kiinnitetty yhteen etuosasta, on takaosan vuoro. Aseta ruudut paikoilleen ja aloita kiinnittäminen ketjusilmukoilla.

Aukko ja kahvat

Me valitsimme kassillemme hieman pienemmän aukon. Jos haluat isomman aukon, jätä kaksi ylemmän ruudun sivua kiinnittämättä.  Tässä olemme nyt aloittaneet virkkamalla aukon ja kahvat. Aloita tekemällä kiinteitä silmukoita aukon reunan ympärille ja jatka ketjusilmukoilla siitä paikkaa, johon haluat kahvat ja virkkaa niin pitkästi kuin haluat kahvoistasi tulevan. Kassimme kahvoissa on 80 ketjusilmukkaa ja 5 kierrosta kiinteitä silmukoita leveä. 


Trustpilot