Tarjotin kuivatuilla kesäkukilla

Kauniin tarjottimen luominen kuivatuista, puristetuista kesäkukista on ihana ja luova projekti. Se on loistava tilaisuus ikuistaa luonnon värien loisto ja luoda ainutlaatuinen taideteos, joka voi koristaa kotiasi. Mene ulos puutarhaan, puistoon tai läheisille pelloille ja etsi kukkia, jotka kiinnittävät huomiosi. Valitse erivärisiä, -kokoisia ja -kuvioisia kukkia luodaksesi tarjottimellesi mielenkiintoisen kontrastin.

Sahaa

Päätä, kuinka suuren tarjottimen haluat koota. Meillä oli MDF-levy noin 37x40 cm, käytimme tätä pohjana. Sahaa mäntylista paloiksi tarjottimen reunoja varten. Käytimme listaa, jonka koko oli 8x43 mm. Leikkaa mäntylista pohjan koon mukaan ja lisää 8 mm (listan paksuus) jokaiseen palaan.

Liimaa, tiivistä ja maalaa

Aloita liimaamalla lista kiinni, anna ylimääräiset 8 mm tulla ulos pohjan toisesta laidasta. Liimaa toinen lista, levitä liimaa sekä pohjaan että listaan. Levitä liimaa myös listan sahattuun reunaan, joka tulee ensimmäistä listaa vasten. jatka näin kaikkien sivujen ympäri ja anna liiman kuivua kunnolla. Koska tarjottimen sisään levitetään hartsia, voi olla hyvä ensin tiivistää silikonilla pohjan ja listan välinen rako. Maalaa tarjotin haluamallasi värillä.

Liimaa kuivatut kukat

Täällä näytämme miten kukat kuivataan ja puristetaan. Ota esille kukat joita haluat käyttää tarjottimellesi. Aseta ne haluamaasi paikkaan, käytä apuna pinsettiä. Ota himmeää decoupagelakkaa, nosta kukkaa, sivele lakkaa ja paina kukka tähän kiinni. Käytä lakkaa säästeliäästi ja käytä kuivaa tuputtajaa kun painat kukan lakattua pintaa vasten. Anna kuivua kunnolla.

Hartsi

Jos haluat tehdä tarjottimestasi todella kestävän ja ainutlaatuisen, on hyvä idea lisätä hartsikerros. Ennen hartsin levittämistä sinun on lakattava kukat akryylilakalla. Helpointa on suihke lakata, jolloin sinun ei tarvitse koskettaa kukkia. Kun suihkelakka on kuivunut kunnolla, voit sekoittaa hartsin. Teimme sekoituksen 60 ml:lla kovetinta ja 120 ml:lla hartsia ja se oli juuri sopiva tälle alustalle. Kaada hartsi alustalle, kallistele ja käännä tarjotinta, kunnes koko pohja on peittynyt. Aseta tarjotin täysin vaakasuoraan pöydälle, poista mahdolliset ilmakuplat painelemalla niitä lastalla tai lyömällä alustaa pintaa vasten. Aseta huppu tarjottimen päälle noin 24 tunnin kuivumisajan ajaksi. Nyt tarjottimesi on valmis!


Trustpilot