Sateenkaaria köydestä ja kirjontalangasta

Sateen jälkeen tulee auringonpaiste…ja ehkä sateenkaarikin. Sateenkaarilla on vahva symboliarvo, jota käytetään mielellään eri yhteyksissä. Se kuuluu myös kesään, sehän näyttäytyy yleensä ihanan kesäsateen jälkeen. Luo oma sateenkaaresi muutamasta köydenpalasta ja kirjontalangasta, tässä näytämme ohjeen.

Leikkaa köysi

Aloita kiinnittämällä maalarinteippi köyden päähän. Taivuta köysi sateenkaaren sisimmäksi kaareksi. Kiinnitä maalarinteippi siihen kohtaan, josta ensimmäinen pala leikataan irti. Kiinnitä toinen teippi heti tämän viereen. Leikkaa teippien välistä. Leikkaa samanlaisia paloja, kunnes sinulla on tarvittava määrä. Mittaa palat huolellisesti ennen leikkaamista asettamalla ne kaareksi toistensa viereen, näin saat oikean pituuden jokaiselle kaarelle.

Kierrä

Nyt otat esille kirjontalangan ja aloitat kiertämällä sitä köyden ympärille. Valitse haluamasi värit. Liimaa kirjontalangan pää kiinni köyteen ennen kiertämistä. Kirjontalankaa menee n. 4 metriä 10 mm paksuiselle köydelle 8 cm pituiselle alueelle.

Päättely

Päättele ompelemalla kirjontalanka kierrettyjen lankojen alle ja leikkaamalla lanka irti.

Yhteen asettaminen

Aseta kaaret yhteen ja purista ne yhteen haluamaasi muotoon. Käännä takaosa ylöspäin ja levitä kuumaliimaa kaarien väliin. Tämä on nopein tapa kiinnittää kaaret yhteen, mutta tämä toimii ainoastaan silloin kun takaosan ei ole tarkoitus näkyä.

Siisti takaosa

Ompelemalla kaaret yhteen läpinäkyvällä nailonlangalla, saat takaosasta paljon siistimmän. Ja tämähän on tietenkin paras tapa silloin kun sateenkaaresta tehdään ripustettava koriste. Käytä ohutta neulaa ja apuna voi olla tarpeen käyttää pihtejä, koska köydestä voi olla hankalaa saada neula sujuvasti läpi.

Kampaa hapsut

Poista teipit köysien päistä. Kierrä päät auki niin paljon kuin mahdollista ja kampaa hapsut vielä kammalla tai sopivalla harjalla.

Leikkaa hapsut

Kun hapsut on kammattu tasaisiksi, leikkaat ne haluamasi pituisiksi. Käytä pitkiä, teräviä saksia kuten räätälinsaksia. Jos haluat voit jatkaa koristelemista nauhoilla, ripustussilmukoilla, helmillä jne.


Trustpilot