Rantalaukku kesän uimareissulle

Reilun tunnin sisällä saat ommeltua tällaisen fantastisen ja käytännöllisen rantalaukun. Kaksinkertainen vahaliinakangas tekee siitä kestävän sekä likaa että kosteutta vastaan.

Leikkaaminen

Leikkaa vahaliinakankaasta kaksi palaa, jotka ovat koossa 50 x 100 cm. Voit tietysti käyttää omia mittoja mutta jos teet laukusta isomman, tarvitset enemmän myös hihnaa. Aseta palat nurjat puolet vastakkain. Taita lyhyet sivut n. 1 cm verran sisään. Käytä kangaspuristimia pitämään reunat yhdessä ja ompele lyhyet sivut. Näistä saat laukun ylimmät reunat. Ompele laukun hihna (3 metriä) renkaaksi. Laita laukun sivut pöydälle ja laita laukun hihna sivun päälle niin että saat yhtä pitkät kantokahvat molemmille laukun sivuille. Voi olla hyvä ensin kiinnittää hihna kaksipuolisella teipillä, niin hihna pysyy suorassa.

Ompele laukun hihna kiinni

Ompele laukun hihna kiinni laukkuun kuten kuvassa.

Sivut

Taita laukku keskeltä (laukun ulkopuolen tulee olla sisäänpäin) ja aseta reunat yhteen niin että ne ovat tasaisesti yläreunan kanssa. Kiinnitä puristimia koko reunan verran pohjaan saakka. Ompele sivut yhteen n. 1-2 cm saumavaralla.

Pohja

Mikäli haluat laukullesi hieman leveämmän pohjan, ompelet pohjaan kulmat ennen kuin käännät sen oikeinpäin. Aseta laukku pöytää vasten ja anna sivusauman taittua sisäänpäin. Katso että saat sivusauman kulman keskelle kun ompelet kulman. Ota avuksi viivain ja kynä ja piirrä viiva siihen paikkaan, josta ompelet. Aseta puristimet kuvan mukaan ja ompele. Tee samalla tavalla toisen kulman kanssa. Me teimme pohjasta 10 cm levyisen, mutta päätät itse miten leveän pohjan haluat, mutta pidä mielessä, että laukun korkeus pienenee mitä leveämmän pohjan teet. Käännä laukku oikeinpäin. Nyt sinulla on valmis laukku uusille retkille.


Trustpilot