Kuivausteline vanhaan tyyliin

Raikkaat kevättuulet ja juuri pestyt pyykit. Nyt on aika ripustaa pyykit ulos. Pienellä vanhan tyylisellä kuivaustelineellä saat vaatteesi kuivaksi – tyylikkäästi!  Jotkut asiat olivat parempia ennen. Tai ainakin yhtä hyviä. Kuten vanhan ajan taitettavat puiset kuivaustelineet. Ne on helppo taittaa yhteen ja helppo siirtää sinne, missä aurinko ja kevättuuli vallitsevat. Ja yhtä helppo siirtää taas sisään, kun sadekuurot yllättävät.

Sahaa ja poraa pyörösauvat

Perinteisen kuivaustelineen nikkaroit helposti neljästä puulistasta sekä pyörösauvoista kahdessa eri koossa. Käytimme neljää puulistaa 21 x 43, kahta pyörösauvaa 24 mm ja 4 pyörösauvaa 12 mm. Aloita sahaamalla pyörösauvat keskeltä. Poraa reiät 2 cm päähän ohuimpien pyörösauvojen päissä, käytä apuna poaraustukea niin saat reiät suoraan pyörösauvan läpi.

Poraa puulistat

Tämän jälkeen poraat reiät suoraan listojen keskikohdasta 6 mm: n puuporalla. Jatka poraamalla reiät pyörösauvoja varten. Poraa tässä 24 mm: n oksaporalla joka on täsmälleen saman kokoinen kuin pyörösauva. Reikien tulisi olla 25 mm päässä listojen yläpäästä ja 50 mm päässä listojen alaosissa.  Se, että reiät tulevat hieman korkeammalle listojen alaosassa, on siksi, että voisit sahata jalat vinoon. Poraa vain 1 cm syvä, yhtä leveä kuin itse pora. Poraa tämän jälkeen pieni reikä (2-3 mm) reiän keskelle suoraan läpi, jotta voit ruuvata puuruuvilla ulkopuolelta.

Sahaa vinoon

Sahaa jalat 45 asteen kulmaan niin että ne seisovat vakaasti. Käytä kulmasahauslaatikkoa jos sinulla ei ole penkkisahaa. Hio listojen ja sauvojen kulmat tasaisiksi ja hienoksi.

Liimaa tukijalat

Nyt on aika liimata tukijalat yhteen. Aloita yhdellä tuella. Aseta kaksi listaa tasaiselle lattialle tai penkille, liimaa poratuista rei`istä ja aseta ne yhteen pyörösauvojen kanssa. Ruuvaa ruuvit ulkopuolelta ja pyyhi ylimääräinen liima pois. Seuraava tuki on laitettava kiinni ensimmäiseen, jotta ne voidaan koota oikein. Helpoin tapa tehdä tämä on nojata jo koottu tukijalka suurempaa pöytää vasten ja sijoittaa kasattava osa pöydälle jossa toinen lista on ensimmäisen tuen keskellä. Liimaa yhteen ja ruuvaa kiinni ulkopuolelta puuruuveilla. Pyyhi pois ylimääräinen liima.  Kun liima on kuivunut, ruuvaat telineen kasaan ruuveilla ja siipimuttereilla, siipimutterit ulkopuolella. Näin mutterit on helppo löysätä kun teline halutaan laittaa kokoon.

Kiinnitä pyörösauvat

Pujota ohuet pyörösauvat kahdelle makrameelangalle ja solmi kiinni. Mittaa niin että saat langoista saman mittaiset, niin pyykki ei pääse riippumaan vinossa.


Trustpilot