Juhannuskukkia kreppipaperista

Crepe kreppipaperista voit valmistaa erilaisia kukkia. Tässä olemme yrittäneet jäljitellä kesän kukkia, jotka sopivat juhannuskranssiin. 

Lemmikki

Leikkaa kolme suikaletta sinisestä kreppipaperista, n. 50x20 mm. Vedä suikaleita niin että saat niistä sileitä.

Taita

Taita suikaleet keskeltä ja kiinnitä ohut suikale kaksipuolista teippiä kuvan mukaan. Teippaa kiinni.

Taita ja leikkaa

Taita suikale haitaritaitoksilla viisi kertaa ja leikkaa se niin että saat toisen puolen pyöreäksi kuten kuvassa. Avaa taitokset.

Kukkalanka

Maalaa valkoisella kynällä viivoja kuvan mukaan. Pujota kukkalanka taitoksen sisään.

Muotoile terälehdet

Aseta paperisuikale yhteen langalla ja taivuta lanka tiukalle silmukalle. Muotoile terälehdet niin että ne ovat tasaisesti rypyllä. Muotoile keltaisesta kreppipaperista pieniä sylintereitä, yksi jokaiselle kukalle.

Liimaa

Liimaa keltaiset osat kiinni sinisten kukkien keskelle. Leikkaa vaaleanvihreästä kreppipaperista suikaleita, jotka hapsutetaan saksilla.

Alaosa

Kierrä hapsutettu vaaleanvihreä osa kukan alaosassa olevan keltaisen osan ympärille. Liimaa suikaleen pää kiinni.

Varsi

Jatka kiertämällä varren ympärille vaaleanvihreällä kreppipaperilla. Lopuksi yhdistät yhteen kukat kolme ja kolme.

Päivänkakkarat

Yritämme nyt luoda päivänkakkaroita sen mukaan, kuinka isoja teet. Aloita taivuttamalla kukkalangan toinen pää koukuksi. Leikkaa suikale vaaleankeltaisesta kreppipaperista, noin 7x1 cm. Venytä sitä hieman ja "hapsuta" se 2 mm verran pienillä saksilla. Levitä liimaa ja kierrä suikale elefanttilangan ympäri. Maalaa hapsut tarvittaessa oranssilla kynällä.

Lisää liimaa

Lisää liimaa alapuolelta kuvan mukaan ja anna kuivua.

Terälehdet

Leikkaa palanen valkoisesta kreppipaperista, n. 40 x 120 mm. Taittele se haitaritaitoksilla useamman kerran, kuten kuvassa ja pidä se kasassa puristimen avulla.

Leikkaa

Leikkaa ohuilla, pienillä saksilla niin että saat osat, joissa on neljä terävää lehteä kuten kuvassa. Muotoile ne jotakin ohutta vasten, niin että ne taipuvat alaspäin.

Liimaa

Liimaa osat keskiosan ympärille. Päätät itse miten tiheän kukan haluat, mitä useampi osa, sitä tiheämpi kukka.

Alaosa

Leikkaa osa tummanvihreästä kreppipaperista, n. 20x40 mm. Hapsuta se hieman yläreunasta ja kierrä se keskiosan ympärille ja alas elefanttilangalle. Jatka kiertämistä floristiteipillä tai ohuilla suikaleilla kreppipaperista.


Trustpilot