Fiksu hyllyjärjestelmä vanerista

Tästä hyllyjärjestelmästä pidämme erittäin paljon. Ei vaan sen vuoksi että se on tyylikäs, hieno ja voidaan muuttaa monella eri tavalla, vaan myös koska se on yksinkertainen valmistaa, jos on varustauduttu huolellisuudella ja kärsivällisyydellä.

Sahaa hyllyt

Sahaa vanerista 14 cm levyinen pala. Käytä sahaamiseen pistosahaa Clean Cut sahanterällä tai japanilaista käsisahaa. Huomioi että saat vähemmän halkeamia, kun sahaat juovituksen mukaan. Voit estää halkeamia myös asettamalla maalarinteippiä sahauslinjalle. Sahaa tämä palanen pieniksi hyllyiksi. Katso piirustuksista valitsemamme mitat. Sahaa pyörösauvat 14-15 cm pituisiksi paloiksi.

Reiät

Merkitse reikien paikat. Ole huolellinen merkintöjen kanssa, niiden täytyy olla tarkasti. Lisätueksi voit piirtää ympyrän, joka on saman kokoinen kuin pyörösauvasi. Nyt poraat porakoneella ja oksaporalla tarkkaan samalla mm-mitalla, kun valitsemasi pyörösauvasi on. Katso että sahaat vaneriin täysin suorassa, niin että reiästä tulee suora. Tarkista vielä, että pyörösauvasi sopii hyvin ensimmäiseen reikään ennen kuin jatkat muiden reikien poraamista.

Hiominen

Hio vanerin rei’istä pois halkeamat reikien takapuolelta, josta pora on tullut ulos. Hio vielä pois mahdolliset epätasaisuudet pyörösauvasta ja hyllyjen reunoista. Kun hyllysi on valmis, asetat pyörösauvat haluamaasi paikkaan ja asetat näihin pienet hyllytasot.