Virkattu joulukalenteri

Joulukalenterin virkkaaminen voit tuntua isolta ja vaikealta projektilta, mutta se ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää. Kaikki ”taskut” ja takaosa on virkattu puolipylväillä. Koosta päätät itse. Tämä tekemämme kalenteri on kooltaan 55x60 cm. Menekki lankaa oli takaosaan 7 lankakerää ja yksi kerä jokaiselle taskulle.

Taskut

Jos haluat seurata valmista mallia, valmista malli, joka on koossa 1:1, jossa päätät taskujesi koon, miten ne asettelet takaosalle sekä takaosan koon. Jos haluat taskuja eri koossa, asetat ne pöydälle ja päätät työn kuluessa miltä joulukalenterisi tulee näyttämään.

Jokaisen taskun aloitat virkkaamalla ketjusilmukoita ketjuun. Tähän ketjuun jatkat virkkaamalla puolipylväitä, käännä työ ja virkkaa samalla tavalla. Työskentele mahdollisimman tasaisesti ja löysästi. Jätä lopuksi pitkä langanpätkä, tätä käytetään taskun ompelemisessa kiinni takaosaan.

Takaosa

Kun taskut ovat valmiita, asetat ne pöydälle ja voit nähdä miten suuren takaosan tarvitset. Aloita tässä samalla tavalla, ketjusilmikkaketjulla. Jatka puolipylväillä, kunnes takaosa on riittävän suuri.

Ompele taskut kiinni

Taskut ommellaan kiinni takaosaan taskussa olevalla langanpätkällä. Kiinnitä taskut kiinni ensin hakaneulalla niin ne pysyvät paikoillaan ompelemisen aikana.

Ripustaminen

Ota esille puinen pyörösauva. Sahaa sopivan pitkäksi. Ompele takaosa pyörösauvan ympärille samalla langalla takaosan langalla kuten kuvassa.