Joulukalenteri makrameesta

Nyt on aika vuoden joulukalenterin luomiseen. Me käytimme näitä yksinkertaisia materiaaleja – makrameenarua ja pyörösauvaa ja loimme niistä jotakin erinomaista. Täytä pussit yllätyksillä jokaiseksi päiväksi. Se voi olla rakkaudella käsin kirjoitettu viesti, pieni lahja tai makeisia.

Puurengas ja pyörösauvoja

Käytä puurengasta joulukalenterisi ripustamiseen. Aloita kiinnittämällä renkaaseen 2 narua solmulla ”surmansilmukka”. narujen tulee olla 6,5 metrin pituisia ja solmitaan renkaaseen keskeltä. Sahaa kaksi pyörösauvaa pituuksissa 20, 30, 40 ja 50 cm. Hio sahatut pinnat.

Silmusolmu

Nyt solmit silmusolmuja. Miten silmusolmi solmitaan, opit täältä. Kiristä tai ripusta rengas johonkin kiinni, niin että voit koko ajan pitää narua kireällä johon solmut solmitaan.  Solmi ensimmäinen silmusolmu oikeanpuolimmaisen narun ympärille.

Vuorottelevat silmusolmut

Solmi toinen silmusolmu vasemmanpuolisen narun kanssa kuten kuvassa. Jatka solmimalla silmusolmuja tällä tavalla, kunnes olet solminut solmuja n. 10 cm pituisesti. Katso että solmuja on yhtä monta molemmissa naruissa.

Kaksinkertainen silmusolmu

Nyt kiinnität ensimmäisen pyörösauvan, joka on 20 cm pituinen. Kaikkien neljän narun kanssa solmit kaksinkertaisia silmusolmuja, vasemmalta oikealle. Kuvasta näet, että olemme tehneet yhden silmusolmun….

Jatka

…ja tältä näyttää, kun olet solminut toisen silmusolmun ”kaksinkertaisessa silmusolmussa”. Solmi 10-15 cm vuorottelevia silmusolmuja, kuten aikaisemmin. Kiinnitä seuraava pyörösauva, kuten ensimmäinen jne.

Päättele

Kun pisin pyörösauva on kiinnitetty kaksinkertaisilla silmusolmuilla, on narujen päättelyn aika. Taita naru ylös, niin että saat 10 cm kokoisen silmukan. Kierrä naru ympärille ja vedä narunpää silmukasta läpi. Vedä narusta, joka on kierteen yläpuolella, kunnes silmukka katoaa kierteen sisälle. Leikkaa naru heti kierteen jälkeen tai jätä pieni pätkä, jonka voit kiertää auki. Tee näin kaikkien neljän narun kanssa. Ripusta kalenterisi seinälle ja ripusta pikku paketit jokaiselle päivälle.


Trustpilot