Valaiseva hämähäkki

Koristele halloween juhlasi isolla valaisevalla hämähäkillä. Tämä valmistetaan metallilangasta, muovimunasta, väristä ja valoköynnöksestä.

Kierrä yhteen

Leikkaa neljä palaa 1,5 mm mustasta rautalangasta. Jokaisen palan tulee olla 30-35 cm pitkiä. Kierrä nämä neljä palaa keskeltä yhteen ohuemman rautalangan 0,7-1 mm avulla. Yhteen kierretystä kehikosta muodostuu hämähäkin keho ja paloista kahdeksan jalkaa.

Maalaa ja kiinnitä

Maalaa jaettavan munan toinen puoli sisältä mustaksi ja anna kuivua kunnolla, maalaa mustaksi myös valoköynnöksen paristokotelo. Kun väri on kokonaan kuiva, liimaat maalatun munan puoliskon paristokoteloon kiinni, aseta valoköynnös munan sisälle ja kiinnitä munan puoliskot yhteen.

Pujota metallilanka

Pujota ohut metallilanka munan ripustussilmukasta läpi, kierrä lanka muutaman kierroksen hämähäkin kehon ympäri ja pujota lanka uudelleen ripustussimukan läpi. Kierrä lujaan mutta varovasti niin että keho kiinnittyy munaa vasten ilman että muna menee rikki.

Taivuta jalat

Taivuta kaikki hämähäkin kahdeksan jalkaa, käytä mielellään pihtejä. Taita polvi ja jalkaterä alimmaksi.

Koristele

Kun hämähäkki on valmis, sytytät valoköynnöksen ja asetat hämähäkin haluamaasi paikkaan, esim. pöydälle, seinälle tai ikkunaan käyttämällä tarramassaa.