Lämmittävä sydän

Ompele pieni sydämenmuotoinen lämmittävä riisityyny. Tässä sellaisessa koossa joka sopii hyvin lämmittämään käsiä.

Tee näin

Piirrä sydän, käytä apuna piparkakkumuottia, tai käytä malliamme. Uloin sydän on kolmessa osassa ja on tehty huovasta. Se hieman pienempi sydän on ommeltu punaisesta puuvillakankaasta, (kuvassa jo valmiiksi ommeltu, se leikataan siis kahdessa osassa). Jätä auki pieni reikä josta täytät riisiä sydämen sisälle. Sisäsydämen tulee olla vähän pienempi jotta se mahtuu huopasydämen sisälle.

Tee näin

Tämän jälkeen asetat huopaosat yhteen, kokonainen iso sydän asetataan pohjaksi, tämän päälle laitat pienen osan ison sydämen vasempaan yläreunaan niin että niiden reunat seuraavat toisiansa. Tämän jälkeen laitat viimeisimmän osan sydämen oikealle puolelle, tämä tulee ylittämään pienen palan pienemmästä osasta. Tämän jälkeen ompelet ylimmän osan pykäläpistoilla kuvan mukaan. Tästä tulee aukko josta pieni sydän pujotetaan sisään. Jatka huopapalojen yhteen ompelemista pykäläpistoilla.

Tee näin

Me olemme käyttäneet valkoista moulinélankaa.

Tee näin

Täytä pieni sydän sopivalla määrällä puuroriisiä niin että siitä tulee pehmeä pitää kädessä. Ompele aukko kiinni ja pujota huopasydämen sisään. Lämmitä ainoastaan sisäsydän mikroaaltouunissa 2-3 minuutin ajan, aseta samalla kulhollinen vettä lämmityksen ajaksi, se estää riisien palamista.

Tee näin

Kuva näyttää miten pieni sydän pujotetaan ison sydämen sisään.