Virkattu sulka pääsiäisoksille

Virkkauslangasta ja virkkuukoukulla valmista nopeasti virkattuja sulkia. Sulka on rakennettu ketjusilmukoista, joten se on yksinkertaisempaa virkkausta. Tärkeintä kuitenkin on että se kovetetaan, niin että siitä saadaan jäykkä ripustamista varten. Onneksi meillä on tosi kätevä kovetinaine kankaalle.

Keskusta, siipikynä

Aloita tekemällä ketju 35:llä ketjusilmukalla. Käytä virkkuukoukkua 4 mm, hieman isommille silmukoille.

Ripustussilmukka

Tee piilosilmukka neulasta viidenteen silmukkan. Tee piilosilmukka seuraavaan kolmeen ketjusilmukkaan.

Jatka virkkaamista

Nyt aloitamme siipikynän höytyjen tekemisen. Virkkaa 9 ketjusilmukkaa, tee tämän jälkeen piilosilmukka neulan toiseen ketjusilmukkaan. Tee piilosilmukka seuraavaan 7 ketjusilmukkaan ja päätä tämä osa piilosilmukalla seuraavaan siipikynän ketjusilmukkaan.

Jatka tekemällä samanlaisia höytyjä koko siipikynän pituudelle. Viimeiseen ketjusilmukkaan virkkaat kaksi tai kolme höytyä. Tämän jälkeen ylöspäin siipukynän toisella puolella, lopeta samalla silmukalla johon teit ensimmäisen höytyn. Tee näistä yhtä pitkiä ja katso että saat pidettyä sulan muodon.

Kovetus

Kun sulkasi on valmis, kastat sen ensin haaleassa vedessä ja puristat siitä pois enimmän veden. Tämän jälkeen kastat sen kovetinaineeseen, anna sen imeytyä hieman, nosta ylös ja purista kunnolla. Kasta uudelleen kovetinaineessa ja toista puristaminen uudelleen kunnolla. Laita kostea sulka alustalle johon se ei voi tarttua kiinni, esim. muovin päälle. Painele ja venytä tasaiseksi, jätä kuivumaan haluamaasi muotoon. Anna kuivua n. 10 tuntia.